Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μικρές οι ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Δ. Ε. Ορφανού

Ημέρα:

spot_img

Δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες της δημοτικής ενότητας Ορφανού του δήμου Παγγαίου, από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή το απόγευμα της Κυριακής (7/5), σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Αγροτικού Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Παπαμερής, επρόκειτο για ένα ξαφνικό μπουρίνι, το οποίο σε κάποιες περιοχές έδωσε μικροποσότητες χαλαζιού, ενώ το καιρικό φαινόμενο συνοδευόταν και από ισχυρούς ανέμους.

Η μικρή διάρκεια, καθώς και το μικρό μέγεθος του χαλαζιού, συνετέλεσαν στο να μην καταγραφούν μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελαιόδεντρα της δημοτικής ενότητας Ορφανού. Παρόμοια φαινόμενα, με πιο ήπια όμως μορφή, εκδηλώθηκαν και στη δημοτική ενότητα Ελευθερών.

Μικρό το ποσοστό της όποιας ζημιάς – Ανησυχούν οι αγρότες της περιοχής, αφού την Τρίτη (9/5) προβλέπονται εκ νέου έντονα φαινόμενα – Το 2018 και… βλέπουμε για την εναέρια αντιχαλαζική κάλυψη

«Δεν υφίστανται ζημιές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να πούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από τη χαλαζόπτωση της Κυριακής. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά είναι μικρό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο δημοτικό διαμέρισμα της Κάριανης το χαλάζι το «έστρωσε» κανονικά! Ωστόσο το φαινόμενο, ευτυχώς, διήρκεσε μικρό χρονικό διάστημα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Τα μέχρι στιγμής δείγματα στους αμπελώνες και στους ελαιώνες δεν δείχνουν μεγάλη καταστροφή. Υπάρχουν κάποια δείγματα που θα αξιολογηθούν εντός των επόμενων ημερών, αλλά γενικότερα είναι μικρό το ποσοστό της όποιας ζημιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Παπαμερής.

Βέβαια, η ανησυχία των αγροτών της περιοχής του δήμου Παγγαίου, συνεχίζει να υφίσταται, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. και για την Τρίτη (9/5) προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως σημείωσε καταληκτικά ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Αγροτικού Τομέα της Π.Α.Μ.Θ., το θέμα της εναέριας αντιχαλαζικής κάλυψης στην δημοτική ενότητα Ορφανού, η οποία σημειωτέο δεν διαθέτει κανόνια ηχοβολής όπως η δημοτική ενότητα Ελευθερών, δεν προχωρά, αφού οι απαντήσεις εκ μέρους των αρμοδίων, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Παπαμερής, είναι για το 2018 και …βλέπουμε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...