Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

Ημέρα:

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την αγροτική παραγωγή μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

«Έχουν συγκομιστεί οι παραγωγές, οι οποίες φέτος ειδικά, ήταν τουλάχιστον στο καλαμπόκι και στον ηλίανθο 30% κάτω. Όσον αφορά τη σόγια υπάρχουν χωράφια που δεν έχουν ακόμη συγκομιστεί, λόγω του ότι δεν είχαν καθόλου παραγωγή μέσα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλπακίδης. 

Στεγνός ο κάμπος – Προβληματισμός για τη νέα Κ.Α.Π. – Απαιτείται να γίνουν έργα άρδευσης – Πρόβλημα και στους αγροτικούς δρόμους

«Από εκεί και πέρα περιμένουμε μήπως και καταφέρουμε και βάλουμε τη σόγια τουλάχιστον σε κάποιο πρόγραμμα αποζημίωσης. Η ιστορία αυτή με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και με τα νέα οικολογικά ζητήματα μας προβληματίζουν και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε εργασίες στον κάμπο. Ο κάμπος από τη μεριά του είναι στεγνός. Από όλες αυτές τις βροχές που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, θα έλεγα ότι σχεδόν μόνο η σκόνη έχει καθίσει. Έχει πάει σχεδόν 10 εκατοστά η υγρασία προς τα κάτω. Πρέπει να γίνουν έργα που δεν βλέπω να γίνονται, τουλάχιστον άρδευσης. Ούτε και αυτό γίνεται όμως. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι οι αγροτικοί δρόμοι, τους οποίους θεωρώ ότι σε αυτή την πενταετία ο Δήμος Καβάλας θα μπει στη διαδικασία να τους διορθώσει, έτσι όπως έχουμε συμφωνήσει άλλωστε με τον δήμαρχο και βλέπω ότι γίνονται κάποιες κινήσεις, ώστε να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπακίδης.

Δεν πέφτει η τιμή του πετρελαίου – Από βδομάδα σε βδομάδα πάει η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο – Μειωμένες οι ενισχύσεις, χάνεται ένα 30%

«Από εκεί και πέρα είμαστε εν αναμονή των υπολοίπων των πληρωμών των ενισχύσεων. Είμαστε επίσης στην εποχή που σπέρνουμε τα χειμερινά, σιτάρια και κριθάρια, έτσι όπως συνηθίζεται αυτή την εποχή και περιμένουμε να πέσει και τιμή του πετρελαίου, που δυστυχώς δεν πέφτει, όπως επίσης περιμένουμε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που πηγαίνει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Γενικώς περιμένουμε πολλά πράγματα. Είναι μειωμένη η ενίσχυση σε πολύ μεγάλο βαθμό, σχεδόν το 50% έχουμε πάρει και θα πάρουμε άλλο ένα 20%, οπότε ένα 30% είναι χαμένο. Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και όλο αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο, γιατί πολλοί νομίζουν ότι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μόνο το δικό μας ταμείο. Δυστυχώς το δικό μας ταμείο επηρεάζει και άλλα ταμεία, όπως είναι τοπική αγορά και γενικότερα την αγορά στον Δήμο Καβάλας, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Οπότε μειώνεται η αγοραστική δύναμη του αγρότη, πέρα από τις υποχρεώσεις που έχει δημιουργήσει και σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...