Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

Ημέρα:

spot_img

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το κεφάλι ψηλά. Δείξαμε μια ισχυρή παρουσία και στους φορείς και στο υπουργείο, αλλά και στους πολίτες της πόλης της Καβάλας, για να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα». 

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Σάββας Αργυράκης, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για το αν και ποιες θα είναι οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου από την επόμενη εβδομάδα.

«Είχαμε μία δυναμική παρουσία, ένα θετικό πρόσημο σε ό,τι κάναμε. Είχαμε όλους τους πολίτες με το μέρος μας…»

«Δείξαμε σε όλους ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το κόστος παραγωγής, με αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε για να καλλιεργήσουμε, οπότε πιστεύουμε ότι είχαμε μία δυναμική παρουσία, ένα θετικό πρόσημο σε ό,τι κάναμε. Είχαμε όλους τους πολίτες με το μέρος μας, διότι δεν κλείσαμε τους δρόμους και δεν ταλαιπωρήσαμε τους συμπολίτες μας. Όλος ο κόσμος μας υποστηρίζει γιατί κρατήσαμε μία πολύ σοβαρή στάση και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, όπως κάνουμε όλα τα τελευταία χρόνια για να διεκδικούμε για τον κλάδο μας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», επισήμανε σχετικά ο κ. Αργυράκης.

«Αυτή ήταν και η τελευταία για εμάς κινητοποίηση για αυτή την εβδομάδα. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη εβδομάδα…»

«Όντως υπήρξε μία συνταγμένη επιστροφή των τρακτέρ στον κάμπο του Νέστου, το ίδιο έγινε και με τους αγρότες του Δήμου Καβάλας και του Δήμου Παγγαίου. Από την περασμένη Δευτέρα (19/2) που κάναμε αυτήν την κινητοποίηση καταλήξαμε την Πέμπτη (22/2) να πάμε και στο τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα με τη Βουλγαρία, ώστε να ενισχύσουμε με την παρουσία μας και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάνουν οι συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και συμβολικά κλείσαμε τον δρόμο για μία ώρα. Αυτή ήταν και η τελευταία για εμάς κινητοποίηση για αυτή την εβδομάδα. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου. 

«Συνέχεια θα ζητάμε το καλύτερο δυνατό για τον κλάδο μας. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι σε θέματα υποδομής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας»

«Ικανοποιημένοι δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ και είναι λογικό, γιατί συνέχεια θα ζητάμε το καλύτερο δυνατό για τον κλάδο μας. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι σε θέματα υποδομής για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, αλλά και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις συλλογικότητες και με τη θέσπιση τέτοιων οργάνων που θα διασφαλίζουν την διεκδίκηση των δικαιωμάτων, για συνεταιρισμούς αν μιλάμε τη διεκδίκηση καλύτερων τιμών για τους παραγωγούς, οπότε μέσα από τους συλλόγους προάγουμε πολλά πράγματα ένα από αυτά είναι και οι συλλογικότητες. Όλα τα γενικά θέματα που αναπτύξαμε δεν μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως και αυτά έχουν να κάνουν με το πετρέλαιο, το ρεύμα, τα λιπάσματα γενικότερα και τις ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους. Πράγματα που μπορεί να κάνει όμως το υπουργείο και συναρμόδια υπουργεία, είναι οι έλεγχοι στα τελωνεία, έργα υποδομής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι ανέξοδο, εμείς θα είμαστε εκεί για να το προτείνουμε και για να το διεκδικήσουμε για το κλάδο μας και για τους συναδέλφους μας», επισήμανε καταληκτικά ο Σάββας Αργυράκης.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...