Πρωτοβουλίες Μ. Λαζαρίδη για την αποζημίωση των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Παγγαίου

Ημέρα:

  • Επίσκεψη σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού

Χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού επισκέφθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή το μεγάλο πρόβλημα ακαρπίας που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή τους οι ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Ο κ. Λαζαρίδης, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Ζαφείρη Μυστακίδη, τον επικεφαλής της επιτροπής αγροτών του Δήμου Παγγαίου, κ. Κώστα Παπαμερή και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, κ. Γρηγόρη Γρουζίδη, διαπίστωσε από κοντά τη ζημιά που έχει προκληθεί ιδίως στη «Χονδρολιά Χαλκιδικής», συζήτησε με τους αγρότες για το θέμα και αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τους επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται διαρκώς δίπλα τους και ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους του για την ανάδειξη όλων των ζητημάτων που τους απασχολούν και την προώθηση επίλυσής τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα χωριά Κάριανη και Οφρύνιο, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα την Κάριανη και το Οφρύνιο, διαπιστώνοντας από κοντά το έντονο πρόβλημα ακαρπίας που έχει η “Χονδρολιά Χαλκιδικής”.

Το πρόβλημα οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες που σε παγκόσμιο επίπεδο αλλάζουν ραγδαία, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι παραγωγές και να πλήττονται οικονομικά οι αγρότες μας.

Κατά την προσωπική μου άποψη και με βάση αυτά που έχω ακούσει από τους ειδικούς, δύο πράγματα θα πρέπει να γίνουν:

Πρώτον, να αλλάξει ο απαρχαιωμένος κανονισμός του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.  

Δεύτερον, θα πρέπει – πέρα από τα de minimis – να βρούμε επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία που θα συμβάλλουν στις αποζημιώσεις των αγροτών για την ακαρπία. Εργαλεία που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες γιατί για τη Νέα Δημοκρατία, την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά και την επόμενη – εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν και πάλι – ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

Αποδείξαμε την τετραετία 2019 – 2023 ότι είμαστε μια Κυβέρνηση και ένα Κόμμα που στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα. Είμαστε πάντα στη ίδια πλευρά της όχθης με τους αγρότες, δεν υπάρχει το “εγώ”, αλλά το “εμείς” και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

Στις συναντήσεις του κ. Λαζαρίδη ήταν μαζί του ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ορφανού κ. Χρήστος Γκέντσογλου, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κυρία Όλγα Αμπατζιά, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου κ. Χρήστος Παρασκευάς και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κάριανης και Οφρυνίου κ. Δημήτρης Βερούκας και Στράτος Κυριαζής, αντίστοιχα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στον δήμο Θάσου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Βασιλικού ο...

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...