«Πρέπει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα του αγροτικού τομέα / Είμαι υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων / Ναι στον γάμο των ομοφυλοφίλων, όχι στην τεκνοθεσία»
«Θέλω να πιστεύω ότι η οικονομία μας αντέχει, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν περισσότερα αιτήματα των αγροτών μας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική οικονομία παίρνει τα εύσημα από όλους τους διεθνείς οίκους κι όχι μόνο. Επομένως πιστεύω ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες την Τρίτη (13/2) θα έχει αίσιο αποτέλεσμα και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης, σχολιάζοντας τα ανοιχτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό των αγροτικών κινητοποιήσεων.
«Πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημά τους και στον αγροτικό τομέα, για να μη φεύγουν τα νέα παιδιά από την επαρχία, να μη φεύγουν από τον πρωτογενή τομέα…»
«Οι αγρότες εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκονται στα μπλόκα για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Είναι πλέον ένα γεγονός πανευρωπαϊκό και αγγίζει σίγουρα και τις τσέπες των αγροτών μας, που σε πολλά θέματα έχουν δίκαιο, άλλωστε αυτό το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ειδικά για το κόστος παραγωγής θα πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε. Ένα μέτρο είναι η επιστροφή του φόρου στα καύσιμα. Αυτό το έκανε και πέρυσι η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης το υποσχέθηκε και για το 2023. Οι αγρότες μας ζητάνε να γίνει μόνιμο αυτό το μέτρο και μάλιστα να έχουν μειωμένη τιμή στην αντλία. Ο πρωθυπουργός θα δεχτεί την Τρίτη (13/2) τους αγρότες στο γραφείο του και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερες εξελίξεις, ότι θα βγει «λευκός καπνός» και θα μπορέσει κάτι επιπλέον να δοθεί στους αγρότες μας, οι οποίοι στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα. Πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημά τους και στον αγροτικό τομέα, για να μη φεύγουν τα νέα παιδιά από την επαρχία, να μη φεύγουν από τον πρωτογενή τομέα. Μέχρι στιγμής οι αγρότες μας έχουν δώσει καλά δείγματα. Ναι, διαμαρτύρονται, ναι συγκεντρώνονται, αλλά προς το παρόν δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία και αυτό είναι υπέρ τους. Το αγροτικό κίνημα έχει ωριμάσει και διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του με τρόπους πολύ καλύτερους από ό,τι στο παρελθόν», ανέφερε σχετικά με το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ο Ντίνος Κλειτσιώτης.
«Όσον αφορά την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, προσωπικά είμαι υπέρ της λειτουργίας τους, με αυστηρούς όμως όρους…»
Ακολούθως ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε ένα ακόμη ανοιχτό μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και δεν είναι άλλο από την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ανοίξει πολλά θέματα στο πρώτο διάστημα της δεύτερης τετραετίας του. Όλα μαζί και ταυτόχρονα, αυτό είναι γεγονός. Όσον αφορά την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, προσωπικά είμαι υπέρ της λειτουργίας τους, με αυστηρούς όμως όρους. Το προς ψήφιση νομοσχέδιο που κατατέθηκε πιστεύω ότι είναι σε σωστή βάση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά φαίνεται ότι είναι από μειοψηφίες. Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε αυτό καταδεικνύουν, ότι οι πολίτες στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας», επισήμανε σχετικά με το θέμα ο κ. Κλειτσιώτης.
«Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, όχι όμως υπέρ της υιοθεσίας παιδιών και της τεκνοθεσίας…»
Τέλος, όσον αφορά το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, το οποίο εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Άποψή μου είναι ότι έπρεπε να κλείσει πολύ γρήγορα και να μην απλωθεί τόσο πολύ το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο πρέπει να πούμε ότι πραγματικά προβληματίζει αρκετούς από τους συμπολίτες μας. Ωστόσο και εδώ δημοσκοπικά φαίνεται ότι είναι πλέον έχει ωριμάσει ο κόσμος και το αποδέχεται σε γενικές γραμμές. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, όχι όμως υπέρ της υιοθεσίας παιδιών και της τεκνοθεσίας. Από εκεί και πέρα στην προσωπική ζωή του καθενός δεν μπορούμε να βάλουμε φραγμούς».