Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025

Επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Συνάντηση με τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας θα τεθούν επί τάπητος, στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχουν την Παρασκευή (27/10) τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συλλόγου κτηνοτρόφων με τους βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Δημόπουλος, η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για το τι έγινε και τι δεν έγινε την προηγούμενη περίοδο.

«Ο παραγωγός πουλάει λίγο ακριβότερα, αλλά όχι εκεί που θα έπρεπε για να μπορέσει να έχει ένα κέρδος που θα είναι ικανοποιητικό…»

«Σε όλη την προηγούμενη περίοδο δεν κάναμε καμία παρέμβαση, καθώς περιμέναμε να τελειώσουν και οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις νέες διοικήσεις θα  θέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κτηνοτροφίας. Γενικότερα υπάρχει αύξηση των τιμών. Και στην τιμή του παραγωγού, όμως είναι τεράστιο το κόστος παραγωγής. Όπως ο καταναλωτής αγοράζει ακριβά όλα τα είδη, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους κτηνοτρόφους. Αγοράζουμε ακριβά τις ζωοτροφές, είναι υψηλό το κόστος ενέργειας και καυσίμων, αλλά και τα φάρμακα. Πουλάς ακριβά και στο τέλος κέρδος πηγαίνει στη λιανική και τη μεταποίηση. Ο παραγωγός πουλάει λίγο ακριβότερα, αλλά όχι εκεί που θα έπρεπε για να μπορέσει να έχει ένα κέρδος που θα είναι ικανοποιητικό», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Δημόπουλος.

«Ο κτηνοτρόφος είναι σίγουρα αυτός που κερδίζει τα λιγότερα, όταν κερδίζει. Όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν κάποιο κέρδος…»

«Το να δουλεύεις 365 μέρες τον χρόνο και να έχεις σαν κέρδος τον μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη, νομίζω ότι δεν είναι κίνητρο για να έρθει ένας νέος στο επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Οι τιμές στο κρέας είναι αυξημένες, αλλά και εμείς είμαστε καταναλωτές, αγοράζουμε και εμείς και βλέπουμε την κατάσταση. Εδώ θα πρέπει και η πολιτεία να δει το τι κερδίζει ο καθένας σε αυτή την αλυσίδα. Από την ώρα που ξεκινάει ένα προϊόν μέχρι την ώρα που φτάνει στον καταναλωτή στο τσιγκέλι ή στο ψυγείο, θα πρέπει να δείτε κερδίζει ο κάθε κλάδος. Και εκεί θα δείτε ότι ο κτηνοτρόφος είναι σίγουρα αυτός που κερδίζει τα λιγότερα, όταν κερδίζει. Όλοι οι υπόλοιποι βγάζουν κάποιο κέρδος», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης:«Το Άγιο Φως οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο»

«Κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη...

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου ΦΝΘ Στεφάνου για την Ανάσταση του Χριστού

Να αντισταθούμε και να οδηγήσωμε τους εαυτούς μας στην...

Οι τιμές στα καύσιμα πέφτουν αλλά οι φόροι παραμένουν!!!

Φώτης Πούλος: Τις μειώσεις από την πτώση της τιμής...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της άρδευσης

Στη Χρυσούπολη βρέθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (17/4) ο αντιπεριφερειάρχης...

«Ζεσταίνεται» η αγορά της Καβάλας ενόψει Πάσχα

Γιάννης Κελγιώργης: Ταμείο θα κάνουμε το Σάββατο πριν την...

Κάθε μέρα Πασχαλιά;

Γράφει ο Παύλος Λεμοντζής Διότι τα παλιά τα χρόνια, εκείνα...

Μετά το Πάσχα οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο στην Κουντουριώτου

Αλέξης Γούλας: «Τα χρονικά περιθώρια για την πλατεία Καπνεργάτη...