Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Παπαδόπουλος: Προώθηση των κρασιών με ευρωπαϊκή επιδότηση

Ημέρα:

spot_img

Για τη συμμετοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά στην προώθηση των κρασιών, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Τρίτης (14/2) ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Παπαδόπουλος. 

«Την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε στην Νορβηγία συμμετέχοντας σε έκθεση κρασιών μέσω ενός προγράμματος ευρωπαϊκού, το οποίο αφορούσε τα κρασιά με την προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Καβάλας, που χαρακτηρίζει δυο οινοποιητικές μονάδες, το «Κτήμα Λαλίκου» και το «Κτήμα Διαλεχτό». Είναι ένα αμιγώς ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο μας βοηθά στο να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα κρασιά της περιοχής μας σε δυο πολύ δύσκολους στόχους, όπως είναι αυτά της Νορβηγίας και του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ενδιαφέρον Νορβηγών για τα κρασιά της Καβάλας – Αναμένονται συνεργασίες

«Είναι δύσκολοι από την άποψη ότι είναι υψηλού βιοτικού επιπέδου στόχοι κι είναι δύσκολο από μόνες τους οι οινοποιητικές μονάδες να μπορέσουν να συμμετέχουν σε τόσο ακριβές εκθέσεις. Μέσα από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο επιδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δίνεται αυτή η δυνατότητα και χωρίς την οικονομική χορηγία της περιφέρειας να μετέχουν», συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για τη συμμετοχή της περιοχής μας στην έκθεση της Νορβηγίας, τονίζοντας: «Πήγε πολύ καλά η συμμετοχή μας, καθώς υπήρχαν σομελιέ από την πρέσβη της Ελλάδας στην Νορβηγία, από εισαγωγείς που ενδιαφέρονται για το κρασί της Καβάλας, έγιναν δοκιμές και παρουσιάσεις και νομίζω ότι θ’ αρχίσει η συνεργασία παρότι είναι ένα ιδιαίτερο καθεστώς στη Νορβηγία».

«Στόχος μας όχι μόνο να πωληθεί μόνο το κρασί, αλλά να πωληθεί σε καλές τιμές…»

«Μπορεί βέβαια να αναρωτηθεί κάποιος ότι δεν μπορούμε να πουλήσουμε κρασί στην Ελλάδα, ψάχνουμε στο εξωτερικό; Εμάς ο στόχος μας δεν είναι να πωληθεί μόνο το κρασί, αλλά να πωληθεί σε καλές τιμές. Αυτή η διαφορά στην ποιότητα στο κρασί μας θέλουμε να ανταποκρίνεται και στην ποιότητα της τιμής που θα πουλήσουμε, ώστε η επιπλέον τιμή να μετακυλίεται στους παραγωγούς κι όλους τους άλλους εμπλεκόμενους. Ένα μπουκάλι κρασί από πίσω του έχει τουλάχιστον άλλες δεκαπέντε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συνδράμουν στην παραγωγή αυτού κι άρα θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής με τέτοιες δράσεις κι έπεται συνέχεια. Έχουμε τα κρασιά της Καβάλας, τα κρασιά της Δράμας και νομίζω ότι θα εγκριθούν αυτά και θα έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...