Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Πονοκέφαλος» η Α.Τ.ΑΚ. για τον αγροτικό κόσμο

Ημέρα:

spot_img

Την αναβολή εφαρμογής απαίτησης συμπλήρωσης της Αριθμητικής Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.), τουλάχιστον για έναν χρόνο, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Με αφορμή κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νέστου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Καβάλας, το οποίο αφορά την προϋπόθεση που έχει τεθεί για τις δηλώσεις του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ενισχύσεων (Ο.Σ.Δ.Ε.) σύμφωνα με την οποία φέτος για πρώτη φορά έχει εισαχθεί η αναγκαιότητα σε όλα τα ακίνητα και τα χωράφια να δηλώνεται η Αριθμητική Ταυτότητα Ακινήτου, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το θέμα το πρωί της Τρίτης (13/3).

Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η Α.ΤΑ.Κ. για τους λόγους που καταγράφουν οι επιστολές των Αγροτικών Συλλόγων – Το πρόβλημα απασχολεί πολύ κόσμο στην Π.Ε. Καβάλας

«Είναι ένα θέμα που το παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε μιλήσει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο. Εδώ στην Καβάλα απασχολεί πολύ κόσμο, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η Α.ΤΑ.Κ. για όλους τους λόγους που καταγράφουν οι επιστολές των Αγροτικών Συλλόγων, αλλά και γιατί υπάρχουν άλλοι τόσοι λόγοι, τους οποίους θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε.

Σε εμένα έχει επισημανθεί το ζητήματα εδώ και περισσότερο από έναν μήνα από αγρότες των Φιλίππων», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Έχουμε κάνει σειρά παρεμβάσεων προς το υπουργείο, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί αυτές…»

«Με το θέμα ασχολείται ιδιαίτερα κι ένας σύλλογος που είχε ιδρυθεί από τους γεωπόνους που ασχολούνται με την προετοιμασία των δηλώσεων και την υποβολή Ο.Σ.Δ.Ε., με κυριότερο εκπρόσωπο τον κ. Τιμοσίδη. Έχουμε κάνει σειρά παρεμβάσεων προς το υπουργείο, όμως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί αυτές, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να τίθεται ως απαίτηση για την υποβολή των δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε. η καταχώρηση της Α.Τ.ΑΚ. Είναι δύσκολο να μπορέσει να εξασφαλιστεί και να συμπληρωθεί η Α.Τ.ΑΚ.», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Είναι δύσκολο και κρίμα σε μια εποχή που ο αγροτικός τομέας βασανίζεται από έλλειψη ρευστότητας, να πετύχουμε ένα… αυτογκόλ, δηλαδή τον περιορισμό των ποσών των κοινοτικών επιδοτήσεων»

«Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναβληθεί η εφαρμογή αυτής της απαίτησης τουλάχιστον για ένα χρόνο, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι άνθρωποι για τα στοιχεία που χρειάζονται. Είναι δύσκολο και κρίμα σε μια εποχή που ο αγροτικός τομέας βασανίζεται από έλλειψη ρευστότητας, να πετύχουμε ένα… αυτογκόλ, δηλαδή τον περιορισμό των ποσών των κοινοτικών επιδοτήσεων που θα εισπράξουν οι Έλληνες γεωργοί», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...