Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγρότες δήμου Παγγαίου: Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν από το «αποστειρωμένο κλουβάκι τους»

Ημέρα:

spot_img

Σκληρή απάντηση προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι Αγρότες του Δήμου Παγγαίου με την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι που γράφουν τα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας αλλά και με περισσή ευκολία λένε και γράφουν ανακρίβειες ψέματα και αοριστολογίες.
Αρχικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλο των κόσμο, ότι η «μικρή μερίδα των μη δημοκρατικών αγροτών» ήταν πάρα πολύ μεγαλύτερη από το ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος και τα κομματικά διορισμένα έμμισθα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο όλου του περιβόητου ακροατηρίου ήταν λιγότερο από 40 άτομα. Εν ολίγοις διακόψαμε την κομματική καθοδήγηση των κατά τα άλλα πολυάσχολων βουλευτών.
Είναι καλό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να βλέπουν φαντάσματα, να ξεφύγουν από το παράλληλο σύμπαν που ζουν, να σταματήσουν να λασπολογούν και αφού γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, να ξέρουν ότι μεγάλος όγκος των αγροτών ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ «πιστεύοντας την ΕΛΠΙΔΑ». Να καταλάβουν επιτέλους ότι, στόχος των αγροτών δεν είναι να πέσει ή να μην πέσει οποιαδήποτε κυβέρνηση, είμαστε απέναντι σε κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτικές οι όποιες καταπατούν το δίκαιο και την αξιοπρέπεια και εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό. Δεν λειτουργούμε πλέον με κομματικά κριτήρια, μας ενδιαφέρουν η επιβίωση και η αξιοπρέπεια του λαού μας.
Τα ερωτήματα που θέτουν για την δημιουργία μόνο εντυπώσεων τα θεωρούμε αστεία, για να μην υπάρχει όμως η παραμικρή αμφιβολία οποιουδήποτε συμπολίτη μας, θα τα απαντήσουμε όλα ένα ένα.
Η πάγια θέση μας να μην συμμετέχουμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, εάν προηγουμένως δεν έχουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για την απόσυρση των προσχεδίων νόμων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά και οι εκπρόσωποί μας να είναι αγρότες και όχι οι αρεστοί του Μαξίμου, δικαιώθηκε από τα γεγονότα. Ο περιβόητος διάλογος που ευαγγελιζότανε ο πρωθυπουργός, κατέληξε σε ένα φιάσκο μονολόγου, με την ανακοίνωση και μόνο των 25 ψευδεπίγραφων σημείων από την κυβέρνηση, σε ένα ακροατήριο αγροτών που το μεγαλύτερο κομμάτι του ήταν επιλογές κυβερνητικών βουλευτών, όπως του κ. Φάμελλου και της κ. Γεροβασίλη και άλλοι. Περίτρανη απόδειξη ότι όποιοι δεν τους βόλευαν, αποκλείστηκαν.
Σε καμία περίπτωση δεν θα περνάμε μέρος σε ένα διάλογο κατά την διάρκεια της κομματικής εκδήλωσης-καθοδήγησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν με προκλητική ανακοίνωσή τους όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές απαξίωναν την πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου αγώνα των αγροτών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για διάλογο το Σάββατο 5 Μαρτίου στην Κομοτηνή.
Δεν χρειάζεται να ακούσουμε για την διαπλοκή, όντως εδώ και σαράντα χρόνια υπάρχει και ακόμα καλά κρατεί, να ξέρουν όμως ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Είναι τουλάχιστον ντροπή να απευθύνονται στον αγροτικό κόσμο για το προσφυγικό ζήτημα, σε καμία περίπτωση κανένας αγρότης δεν θα διαφημίσει την προσφορά του στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, όπως κάνουν οι τοπικοί Βουλευτές που σαν «Μαρίες Αντουανέτες» σε κάθε άφιξη πλοίου να παραβρίσκονται και να φωτογραφίζονται για να προβληθούν σε όσα περισσότερα μέσα μπορούν, η αλληλεγγύη είναι μια σιωπηλή πράξη που δεν διαφημίζεται. «ουαί γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές».
Η σπέκουλα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάει μόνο στα υποκριτικά ερωτήματα, συνεχίζεται προσπαθώντας με αοριστολογίες να σπιλώσει συναδέλφους αγρότες. Τους προκαλούμε να μας πουν ποιοι είναι αυτοί που υποκινούν το αγροτικό κίνημα και ποια είναι τα προσωπικά τους συμφέροντα. Απαιτούμε ή να απαντήσουν ή να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τον αγροτικό κόσμο.
Τέλος καλά θα ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγουν από το «αποστειρωμένο κλουβάκι τους» και να έρθουν κοντά στην πραγματική κοινωνία, να αφουγκραστούν τα πραγματικά προβλήματα όχι μόνο των αγροτών αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων και να προσπαθήσουν τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα με ειλικρίνεια.
Καλούμε τους τοπικούς βουλευτές, αλλά και όλους τους βουλευτές, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν αυτά τα μέτρα, που όπως έλεγαν άλλωστε, είναι η ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα.
Αγρότες Δήμου Παγγαίου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...