Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καβάλας

Ημέρα:

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, είναι οι αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

Από την αρχή είχαν καταστήσει σαφές ότι για να προσέλθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να αποσυρθούν τόσο το ασφαλιστικό, όσο και το φορολογικό, θέση την οποία δεν διαπραγματεύονται.

Μικρή η συμμετοχή αγροτών της περιοχής μας στο συλλαλητήριο της Αθήνας

 Αναφορικά με τα όσα ακούγονται περί ρηγμάτων στους κόλπους του αγροτικού κόσμου, αλλά και σχετικά με το τι θα πράξουν οι αγρότες της περιοχής μας, ενόψει του συλλαλητηρίου της Παρασκευής στην Αθήνα, ο κ. Καλπακίδης τόνισε: «Γενικότερα υπάρχει μια τάση από την κυβέρνηση να διαρρέει ζητήματα, όπως ότι υπάρχουν δήθεν ρήγματα στα μπλόκα, όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, πέραν ενδεχομένως κάποιων διαφωνιών. Όσον αφορά το συλλαλητήριο της Παρασκευής, αποφασίσαμε ότι όποιος έχει τη δυνατότητα, να πάει στην Αθήνα, να το κάνει. Από την εικόνα που έχω η συμμετοχή από την περιοχή μας θα είναι μικρή, καθώς το βασικότερο θέμα μας είναι το οικονομικό. Αυτό πάντως που είναι κυρίαρχο για εμάς και πρέπει να διασφαλίσουμε, είναι να έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε από τη Δευτέρα και μετά τον αγώνα μας».

«Οι… «εκπτώσεις» τελειώνουν το Φεβρουάριο»

Σε σχέση με τις προτάσεις που ακούστηκαν εκ μέρους του κ. Κατρούγκαλου για εκπτώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, ο κ. Καλπακίδης επισήμανε δηκτικά: «Οι… «εκπτώσεις» τελειώνουν τον Φεβρουάριο! Εμείς θα είμαστε στους δρόμους και μετά το Φεβρουάριο… Οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει αυτά τα μέτρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η αφαίμαξη. Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας, την οποία ως Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είχαμε εκφράσει από την αρχή, ότι δεν πάμε σε διάλογο αν πρώτα δεν αποσυρθεί ασφαλιστικό και φορολογικό. Είμαστε ξεκάθαροι σ’ αυτό».

«Με τα μέτρα αυτά θέλουν να μας διώξουν από τον τόπο μας»

Όσον αφορά τα μπλόκα στα όρια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας αυτά παραμένουν, σε Κερδύλια και Χρυσούπολη, όπου η Εγνατία Οδός είναι κλειστή επ’ αόριστο, ενώ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ κλείνει η παλιά εθνική οδός Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Κερδυλίων) και Καβάλας – Ξάνθης από τις 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα.

«Οι δυνάμεις των αγροτών στα μπλόκα παραμένουν μεγάλες. Κάποιοι πηγαίνουν στα κτήματά τους για εποχικές εργασίες κι επιστρέφουν. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτά τα μέτρα δεν έχουν στόχο να μας πάρουν μόνο χρήματα, αλλά να μας διώξουν από τον τόπο μας, καθώς κανείς δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θέμης Καλπακίδης.

«Έχουμε να παίρνουμε επιστροφές πετρελαίου από το 2013»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θεωρεί ότι με την πάροδο του χρόνου οι αγρότες θα εγκαταλείψουν τα μπλόκα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, απάντησε: «Είναι ένα ενδεχόμενο αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορεί κάποιος να καλλιεργήσει από ‘δω και πέρα κι άρα αν περάσουν τα μέτρα δεν υπάρχει λόγος να φύγει από τις κινητοποιήσεις. Ακούω πολλά και διάφορα καθημερινά, αλλά είναι παραπληροφόρηση. Έχουμε να παίρνουμε επιστροφές πετρελαίου από το 2013. Έχουμε πληρώσει στον ΕΛ.Γ.Α., όμως δεν μας έχουν πληρώσει ακόμη τις ζημιές. Ενώ άλλες φορές κρατούσαν το 50% από την πρώτη δόση της ενίσχυσης και το υπόλοιπο 50% από τη δεύτερη, βλέπουμε τώρα ότι πήραν το 100% με την πρώτη δόση και δεν μας έχουν αποζημιώσει ακόμη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...