Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Θέμης Καλπακίδης: Θα χρειαστούν 3 μήνες για να επανέλθουν τα Τενάγη των Φιλίππων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Χρονικό διάστημα τριών μηνών εκτιμά ότι θα χρειαστεί για να επανέλθουν τα Τενάγη των Φιλίππων, στην προηγούμενη κατάσταση, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος, Θέμης Καλπακίδης.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Καλπακίδης υπογράμμισε ότι η εικόνα των πλημμυρισμένων Τεναγών, είναι ίδια όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια . «Οι ίδιες υποσχέσεις, όπως και οι επισημάνσεις και δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας.

«Το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μία κατάσταση που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια όπως και οι υποσχέσεις και τα θα…»

«Το κακό είναι ότι οι καλλιέργειες οι χειμερινές έχουν πάθει τεράστια ζημιά και στην περιοχή γύρω από τα Τενάγη υπήρχαν σιτηρά, υπήρχαν επίσης ελαιοκράμβες, οι οποίες έχουν πάθει ζημιά κυρίως μέσα στα Τενάγη που έχουν πλημμυρίσει. Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι ότι πρόκειται για μία κατάσταση που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια όπως και οι υποσχέσεις και τα θα, που επαναλαμβάνονται και αυτά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι το οποίο ουσιαστικά να μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα γίνει κάποιο έργο στην περιοχή», τόνισε σχετικά ο κ. Καλπακίδης.

«Είμαστε έρμαια του καιρού, χωρίς να λαμβάνει κάποιος μία πρωτοβουλία για να γίνουν κάποια ουσιαστικά έργα στην περιοχή»

«Περιμένουμε πότε θα τραβήξουν τα νερά, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα κτήματα μας. Οι ζημιές στα χωράφια που έχουν καλλιεργηθεί και έχουν φυτρώσει, δηλώνονται. Χωράφια όμως που έχουνε σπαρθεί αλλά δεν έχουν φυτρώσει, ο σπόρος είναι στη γη δηλαδή δεν αποζημιώνονται. Ανάλογα με τις δικαιολογίες που βρίσκει ο ΕΛΓΑ είτε για να μην αποζημιώσει, είτε να δώσει μικρά ποσά. Δίνουν συνήθως ένα μηδαμινό ποσό, το οποίο ουσιαστικά έχει να κάνει με την αξία του σπόρου και από εκεί και μετά το ότι χαλάει η δομή του εδάφους γιατί έχει καλλιεργηθεί, έχει πατηθεί, έχει πλημμυρίσει αυτό δεν το αναγνωρίζουν πουθενά. Οπότε είμαστε έρμαια του καιρού, χωρίς να λαμβάνει κάποιος μία πρωτοβουλία για να γίνουν κάποια ουσιαστικά έργα στην περιοχή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας.

«Θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει κάποια καθαρισμοί, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν γίνει…»

«Ακούμε από δεξιά και από αριστερά διαφορά που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την ουσία, γιατί κάποιοι θέλουν να το παίζουν αρμόδιοι οι ειδήμονες και δυστυχώς με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ουσιαστική άποψη σχετικά με το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή. Έτσι όπως είναι πλημμυρισμένος ο κάμπος δεν μπορεί να πάει κάποιο μηχάνημα και να δουλέψει μέσα σε δύο μέτρα νερό. Αυτό το οποίο μπορεί να γίνει είναι αφού τραβήξουν τα νερά. Θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει κάποια καθαρισμοί, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν γίνει. Περίπου ένα τρίμηνο χρειάζεται έτσι ώστε να υποχωρήσουν τα νερά και να μπορέσουμε και πάλι να κινηθούμε μέσα στα χωράφια λόγω της συνίζησης των εδαφών δημιουργούνται τεχνητές λίμνες και δεν υπάρχει δίοδος των νερών προς τα στραγγιστικά κανάλια, οπότε ό,τι πέσει από πάνω θα λειτουργήσει προσθετικά. Αυτή την εποχή να πούμε την αλήθεια δεν έχουμε να κάνουμε κάποιες εργασίες στα Τενάγη, αλλά σίγουρα θα μας πάει αρκετό καιρό πίσω. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες εργασίες όπως ισοπεδώματα ή άλλες εργασίες, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αυτή τη στιγμή οπότε πάμε σε όλα πίσω», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Καλπακίδης.

spot_img

Διαφημίσεις