Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Γιάννης Πασαλίδης: Ολέθριες οι συνέπειες για τους αγρότες στην περίπτωση που υλοποιηθούν όσα ακούγονται…

Ημέρα:

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας, τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί αλλαγών στην φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων, με συντελεστές πολύ χειρότερους από τους ήδη αυξημένους που ισχύουν σήμερα.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, τόνισε πως αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα για τον πρωτογενή τομέα!

Ολέθριες οι συνέπειες για τους αγρότες στην περίπτωση που υλοποιηθούν όσα ακούγονται…

«Δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε, θα έχουμε πιο ακριβό από το ήδη ακριβό σήμερα πετρέλαιο, δεν θα λαμβάνουμε επιστροφή Φ.Π.Α., αλλά και θα προπληρώνουμε τον φόρο! Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή. Από την άλλη ας υποθέσουμε έστω ότι ένας νέος αποφασίζει φέτος να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα. Του χρόνου θα έχει να δώσει 50% φόρο! Κανένας δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε τέτοιες απαιτήσεις και οι συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο θα είναι ολέθριες. Είχαν μείνει τομείς στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα και ανάπτυξη, ο τουρισμός κι ο πρωτογενής τομέας, αλλά δυστυχώς πάνε να τους καταστρέψουν κι αυτούς», σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Πασαλίδης.

«Αυτά δεν μας τα είπαν προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν περίμενε τέτοιες εξελίξεις, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, απάντησε: «Σε καμιά περίπτωση δεν περιμέναμε να ακούσουμε τέτοια πράγματα. Αυτά δεν μας τα είπαν ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Στις συναντήσεις που είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο, μας εγγυήθηκαν για αφορολόγητο μέχρι τις 12.000 ευρώ, φθηνότερο πετρέλαιο, μη φορολόγηση για όσους λαμβάνουν μικρές επιδοτήσεις. Άλλα είχαν πει και δυστυχώς από όλα αυτά τίποτα δεν συνέβη, καθώς δεν έχουμε πάρει επιδοτήσεις, και πολλά άλλα προγράμματα τα τελευταία δυο χρόνια κι έρχεται τώρα να προστεθεί κι αυτό που ακούσαμε. Βέβαια έχουμε συνηθίσει από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια να ακούμε αυτό το περίφημο «διαπραγματευόμαστε». Θα μας πουν ότι ο φόρος δεν θα είναι 33% θα είναι 26%, λέγοντας «ορίστε κατεβάσαμε τον φόρο». Θεωρώ ότι αυτές οι αλλαγές θα συμβούν, αλλά δεν ξέρουμε που και πόσο θα φτάσει. Επειδή όλοι μας ασχολούμαστε με προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγές, αν οι αυξήσεις αυτές μετακυλιστούν στην αγορά, δεν θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από την πλευρά μας θα υπάρξει αντίδραση, αν γίνουν πράξη όλα αυτά. Ελπίζω να μην τα εφαρμόσουν στον βαθμό που ακούγεται».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα έχουν φέτος ναυαγοσώστες οι παραλίες του δήμου Παγγαίου

Χρήστος Μποσμπότης: Είναι δύσκολη υπόθεση η εξεύρεσή τους Στη φάση...

Ποδοχώρι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο μαντρί της / Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια

Νεκρή μέσα στο μαντρί της στο Ποδοχώρι Παγγαίου, βρέθηκε...

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο επιχειρηματίας Γιώργος Γάτος

«Έφυγε» αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για τις ψευδείς κατηγορίες μεταξύ των χωρισμένων γονιών

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...