Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
spot_img

Γιάννης Πασαλίδης: Ολέθριες οι συνέπειες για τους αγρότες στην περίπτωση που υλοποιηθούν όσα ακούγονται…

Ημέρα:

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας, τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, περί αλλαγών στην φορολόγηση των αγροτικών εισοδημάτων, με συντελεστές πολύ χειρότερους από τους ήδη αυξημένους που ισχύουν σήμερα.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, τόνισε πως αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για το τελειωτικό χτύπημα για τον πρωτογενή τομέα!

Ολέθριες οι συνέπειες για τους αγρότες στην περίπτωση που υλοποιηθούν όσα ακούγονται…

«Δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε, θα έχουμε πιο ακριβό από το ήδη ακριβό σήμερα πετρέλαιο, δεν θα λαμβάνουμε επιστροφή Φ.Π.Α., αλλά και θα προπληρώνουμε τον φόρο! Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή. Από την άλλη ας υποθέσουμε έστω ότι ένας νέος αποφασίζει φέτος να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα. Του χρόνου θα έχει να δώσει 50% φόρο! Κανένας δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε τέτοιες απαιτήσεις και οι συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο θα είναι ολέθριες. Είχαν μείνει τομείς στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να φέρουν έσοδα και ανάπτυξη, ο τουρισμός κι ο πρωτογενής τομέας, αλλά δυστυχώς πάνε να τους καταστρέψουν κι αυτούς», σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Πασαλίδης.

«Αυτά δεν μας τα είπαν προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν περίμενε τέτοιες εξελίξεις, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, απάντησε: «Σε καμιά περίπτωση δεν περιμέναμε να ακούσουμε τέτοια πράγματα. Αυτά δεν μας τα είπαν ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά. Στις συναντήσεις που είχαμε στο αρμόδιο υπουργείο, μας εγγυήθηκαν για αφορολόγητο μέχρι τις 12.000 ευρώ, φθηνότερο πετρέλαιο, μη φορολόγηση για όσους λαμβάνουν μικρές επιδοτήσεις. Άλλα είχαν πει και δυστυχώς από όλα αυτά τίποτα δεν συνέβη, καθώς δεν έχουμε πάρει επιδοτήσεις, και πολλά άλλα προγράμματα τα τελευταία δυο χρόνια κι έρχεται τώρα να προστεθεί κι αυτό που ακούσαμε. Βέβαια έχουμε συνηθίσει από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια να ακούμε αυτό το περίφημο «διαπραγματευόμαστε». Θα μας πουν ότι ο φόρος δεν θα είναι 33% θα είναι 26%, λέγοντας «ορίστε κατεβάσαμε τον φόρο». Θεωρώ ότι αυτές οι αλλαγές θα συμβούν, αλλά δεν ξέρουμε που και πόσο θα φτάσει. Επειδή όλοι μας ασχολούμαστε με προϊόντα που προορίζονται για εξαγωγές, αν οι αυξήσεις αυτές μετακυλιστούν στην αγορά, δεν θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από την πλευρά μας θα υπάρξει αντίδραση, αν γίνουν πράξη όλα αυτά. Ελπίζω να μην τα εφαρμόσουν στον βαθμό που ακούγεται».

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...