Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απογοητευμένοι οι αγρότες της ΑΜ-Θ από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Ημέρα:

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγρότες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με το περιθώριο βελτιώσεων στο ασφαλιστικό, υπό την προϋπόθεση όμως να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δυνατότητα σημαντικών βελτιώσεων για τις εισφορές των αγροτών, τη μεταβατικότητα των διατάξεων, αλλά και για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, τονίζοντας όμως ότι χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις. Παράλληλα, έδωσε ξεκάθαρα πολιτική διάσταση στο θέμα, καλώντας τους αγρότες να μην εμπιστεύονται πολιτικές δυνάμεις που τώρα τους υποστηρίζουν, αλλά μέχρι πρότινος τους λοιδορούσαν.

«Δεν πάμε σε διάλογο αν δεν αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό»

«Δεν μας ικανοποίησε ο πρωθυπουργός με τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο. Θα πρέπει να θυμηθεί και ο ίδιος τι ακριβώς έλεγε πριν από ένα χρόνο, αλλά και παλιότερα. Ξέχασε ίσως και την εγκύκλιο προς τους αγρότες που τους καλούσε να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο στη συνέχεια έγινε «ναι». Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές τι σημαίνει το φορολογικό και το ασφαλιστικό για εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε έναν διάλογο έτσι όπως τον θέλει ο πρωθυπουργός. Εμείς, ως αγρότες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πάμε σε διάλογο, αν πρώτα δεν αποσυρθούν φορολογικό και ασφαλιστικό. Συνεχίζουμε δυναμικά στα μπλόκα μας και μετά το συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα, στο οποίο θα μετέχουν όσοι συνάδελφοί μας το επιθυμούν, θα είμαστε και πάλι ενωμένοι και δυνατοί, ώστε να περιφρουρήσουμε την κινητοποίησή μας, καθώς είναι πλέον για εμάς θέμα επιβίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Παπαμερής, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Τα αιτήματά μας ήταν ίδια και πέρυσι, τότε που ο κ. Τσίπρας, πάνω σ’ ένα αγροτικό όχημα τα είχε χαρακτηρίσει δίκαια!»

«Εμείς ποτέ δε λέγαμε όχι στο διάλογο. Όμως επίσημη πρόσκληση δεν έχει γίνει. Είναι αόριστο αυτό το… «ελάτε». Ποιος να έρθει; Δεν υπάρχουν οργανώσεις και συντονιστικά; Όσον αφορά την προσπάθεια να δώσει πολιτική διάσταση, να τον ρωτήσουμε, όταν ήταν ο ίδιος στην αντιπολίτευση δεν υπήρχε πολιτική διάσταση; Τα αιτήματά μας ίδια ήταν και τότε και τώρα και μάλιστα ο κ. Τσίπρας πάνω σ’ ένα αγροτικό όχημα τα είχε χαρακτηρίσει δίκαια! Εμείς δεν κρατήσαμε καμιά πολιτική σημαία. Δεν θέλουμε κανένα κόμμα να καπηλεύεται τον αγώνα μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...