Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025
Πέμπτη, 20 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Απογοητευμένοι οι αγρότες της ΑΜ-Θ από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγρότες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, σχετικά με το περιθώριο βελτιώσεων στο ασφαλιστικό, υπό την προϋπόθεση όμως να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

    Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δυνατότητα σημαντικών βελτιώσεων για τις εισφορές των αγροτών, τη μεταβατικότητα των διατάξεων, αλλά και για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος, τονίζοντας όμως ότι χωρίς διάλογο δεν υπάρχουν λύσεις. Παράλληλα, έδωσε ξεκάθαρα πολιτική διάσταση στο θέμα, καλώντας τους αγρότες να μην εμπιστεύονται πολιτικές δυνάμεις που τώρα τους υποστηρίζουν, αλλά μέχρι πρότινος τους λοιδορούσαν.

    «Δεν πάμε σε διάλογο αν δεν αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό»

    «Δεν μας ικανοποίησε ο πρωθυπουργός με τα όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο. Θα πρέπει να θυμηθεί και ο ίδιος τι ακριβώς έλεγε πριν από ένα χρόνο, αλλά και παλιότερα. Ξέχασε ίσως και την εγκύκλιο προς τους αγρότες που τους καλούσε να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο στη συνέχεια έγινε «ναι». Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές τι σημαίνει το φορολογικό και το ασφαλιστικό για εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε έναν διάλογο έτσι όπως τον θέλει ο πρωθυπουργός. Εμείς, ως αγρότες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πάμε σε διάλογο, αν πρώτα δεν αποσυρθούν φορολογικό και ασφαλιστικό. Συνεχίζουμε δυναμικά στα μπλόκα μας και μετά το συλλαλητήριο της Παρασκευής στην Αθήνα, στο οποίο θα μετέχουν όσοι συνάδελφοί μας το επιθυμούν, θα είμαστε και πάλι ενωμένοι και δυνατοί, ώστε να περιφρουρήσουμε την κινητοποίησή μας, καθώς είναι πλέον για εμάς θέμα επιβίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Παπαμερής, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

    «Τα αιτήματά μας ήταν ίδια και πέρυσι, τότε που ο κ. Τσίπρας, πάνω σ’ ένα αγροτικό όχημα τα είχε χαρακτηρίσει δίκαια!»

    «Εμείς ποτέ δε λέγαμε όχι στο διάλογο. Όμως επίσημη πρόσκληση δεν έχει γίνει. Είναι αόριστο αυτό το… «ελάτε». Ποιος να έρθει; Δεν υπάρχουν οργανώσεις και συντονιστικά; Όσον αφορά την προσπάθεια να δώσει πολιτική διάσταση, να τον ρωτήσουμε, όταν ήταν ο ίδιος στην αντιπολίτευση δεν υπήρχε πολιτική διάσταση; Τα αιτήματά μας ίδια ήταν και τότε και τώρα και μάλιστα ο κ. Τσίπρας πάνω σ’ ένα αγροτικό όχημα τα είχε χαρακτηρίσει δίκαια! Εμείς δεν κρατήσαμε καμιά πολιτική σημαία. Δεν θέλουμε κανένα κόμμα να καπηλεύεται τον αγώνα μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο αντιπρόεδρος Αγροτικού Τομέα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Περισσότεροι επισκέπτες σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη

    Κώστας Μανίτσας: Είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις / Στο...

    Εξοπλιστικά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει δυο απαντήσεις

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στις 27 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος...

    Ο κομματάνθρωπος και η δύση του ηλίου

    Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Το «Μητσοτάκης μέχρι να σβήσει ο...

    Επισκευαστικές εργασίες εξωτερικών όψεων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καβάλας

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος...

    Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο κεντρικό οδικό δίκτυο του Παληού Καβάλας

    Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί έργο ύψους 4 εκ. ευρώ «Ο...

    Παρουσιάστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη της Νέας Περάμου

    Ο Δήμος Παγγαίου στο πλαίσιο των πολιτικών του για...

    «Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι» στο Αντιγόνη Βαλάκου

    Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας υποδέχεται την Παρασκευή 28, το Σάββατο...