Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ανακοινώνονται τα ποσοστά αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες του νομού Καβάλας

Ημέρα:

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γνωστοποιηθούν στους αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, τα πορίσματα με τα ποσοστά αποζημιώσεων εκ μέρους του ΕΛ.Γ.Α. για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους την προηγούμενη χρονιά, τόσο από χαλαζόπτωση, όσο και από βροχοπτώσεις.

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατόπιν επικοινωνίας που είχε, τόσο με το τοπικό γραφείο του ΕΛ.Γ.Α. και την προϊσταμένη του, όσο και με τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού (τμήμα αποζημιώσεων), πληροφορήθηκε και από τις δυο πλευρές, ότι εντός των επόμενων ημέρων θα εκδοθούν «πακέτο» τα πορίσματα, τόσο για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου όσο και για αυτές από τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Τέλη Φεβρουαρίου, το αργότερο αρχές Μαρτίου, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά των αποζημιώσεων

 Μιλώντας για το θέμα στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε με έμφαση ότι πρόκειται για μια πολύ καλή εξέλιξη που θ’ ανακουφίσει κάπως τους αγρότες, οι οποίοι έχουν βέβαια ν’ αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι μετά την γνωστοποίηση των πορισμάτων τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει και το καθιερωμένο περιθώριο που δίνεται από τον ΕΛ.Γ.Α. για την υποβολή ενστάσεων από τους αγρότες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις εκτιμήσεις των γεωπόνων του Οργανισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε οι αγρότες θ’ αρχίσουν να βλέπουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα από τις αποζημιώσεις, ο κ. Πασχαλίδης απάντησε ότι με βάση όσα του μεταφέρθηκαν από τα κεντρικά του ΕΛ.Γ.Α., αυτό θα έχει γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το πολύ μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν ζημιές σε πολλά είδη καλλιεργειών σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

«Γνωρίζω τους αγρότες, ξέρουν τους αγώνες που έχω δώσει γι’ αυτούς και γι’ αυτό είμαι κοντά τους»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το ανοιχτό μέτωπο κυβέρνησης – αγροτών, ως προσπάθεια δηλαδή ικανοποίησής τους κατά ένα μέρος, ο Γιάννης Πασχαλίδης απάντησε: «Δεν γίνεται αυτό λόγω της πίεσης που ασκούν οι αγρότες στην κυβέρνηση. Η διαδικασία προχωράει κανονικά κι είναι άσχετο με τις εξελίξεις, αφού τα χρήματα υπάρχουν. Και πέρυσι συνέβη το ίδιο, καθώς οι υπηρεσίες δουλεύουν κανονικά και τις ευχαριστώ γι’ αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει για τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Πασχαλίδης σχολίασε: «Έχω κατηγορηθεί για το ότι είμαι τόσο κοντά στους αγρότες, αλλά πιστεύω ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και θα πρέπει να τους συμπαρασταθούμε. Επισκέπτομαι τα μπλόκα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνω προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης. Τους γνωρίζω, ξέρουν τους αγώνες που έχω δώσει γι’ αυτούς και για αυτό είμαι κοντά τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...