Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ανακοινώνονται τα ποσοστά αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τους πληγέντες αγρότες του νομού Καβάλας

Ημέρα:

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γνωστοποιηθούν στους αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, τα πορίσματα με τα ποσοστά αποζημιώσεων εκ μέρους του ΕΛ.Γ.Α. για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες τους την προηγούμενη χρονιά, τόσο από χαλαζόπτωση, όσο και από βροχοπτώσεις.

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατόπιν επικοινωνίας που είχε, τόσο με το τοπικό γραφείο του ΕΛ.Γ.Α. και την προϊσταμένη του, όσο και με τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού (τμήμα αποζημιώσεων), πληροφορήθηκε και από τις δυο πλευρές, ότι εντός των επόμενων ημέρων θα εκδοθούν «πακέτο» τα πορίσματα, τόσο για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του φθινοπώρου όσο και για αυτές από τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Τέλη Φεβρουαρίου, το αργότερο αρχές Μαρτίου, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά των αποζημιώσεων

 Μιλώντας για το θέμα στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε με έμφαση ότι πρόκειται για μια πολύ καλή εξέλιξη που θ’ ανακουφίσει κάπως τους αγρότες, οι οποίοι έχουν βέβαια ν’ αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι μετά την γνωστοποίηση των πορισμάτων τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει και το καθιερωμένο περιθώριο που δίνεται από τον ΕΛ.Γ.Α. για την υποβολή ενστάσεων από τους αγρότες που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τις εκτιμήσεις των γεωπόνων του Οργανισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε οι αγρότες θ’ αρχίσουν να βλέπουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα από τις αποζημιώσεις, ο κ. Πασχαλίδης απάντησε ότι με βάση όσα του μεταφέρθηκαν από τα κεντρικά του ΕΛ.Γ.Α., αυτό θα έχει γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το πολύ μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν ζημιές σε πολλά είδη καλλιεργειών σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

«Γνωρίζω τους αγρότες, ξέρουν τους αγώνες που έχω δώσει γι’ αυτούς και γι’ αυτό είμαι κοντά τους»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το ανοιχτό μέτωπο κυβέρνησης – αγροτών, ως προσπάθεια δηλαδή ικανοποίησής τους κατά ένα μέρος, ο Γιάννης Πασχαλίδης απάντησε: «Δεν γίνεται αυτό λόγω της πίεσης που ασκούν οι αγρότες στην κυβέρνηση. Η διαδικασία προχωράει κανονικά κι είναι άσχετο με τις εξελίξεις, αφού τα χρήματα υπάρχουν. Και πέρυσι συνέβη το ίδιο, καθώς οι υπηρεσίες δουλεύουν κανονικά και τις ευχαριστώ γι’ αυτό».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει για τον αγροτικό κόσμο, ο κ. Πασχαλίδης σχολίασε: «Έχω κατηγορηθεί για το ότι είμαι τόσο κοντά στους αγρότες, αλλά πιστεύω ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια και θα πρέπει να τους συμπαρασταθούμε. Επισκέπτομαι τα μπλόκα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνω προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης. Τους γνωρίζω, ξέρουν τους αγώνες που έχω δώσει γι’ αυτούς και για αυτό είμαι κοντά τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...