Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Αγρότες ΑΜ-Θ: Αποσύρουν τα τρακτέρ, συνεχίζουν τον αγώνα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της ΑΜ-Θ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Κλείνοντας 42 ολόκληρες ήμερες στους δρόμους αγωνιζόμενοι για το μέλλον του πρωτογενή τομέα και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, όλοι εμείς οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι της ΑΜΘ ανακοινώνουμε τα έξης:

– Αποσύρουμε τα τρακτέρ από τους δρόμους, από όλα τα μπλόκα της περιφέρειας. Συνεχίζουμε όμως με άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι και κυρίως η κυβέρνηση της χώρας μας πως τα προσχέδια, νομοσχέδια και ότι άλλο οδηγεί στην καταστροφή μας δεν θα σταματήσουμε να το πολεμούμε. Είναι ντροπή να θεωρείται νίκη η μη αποδοχή κανενός από τα βασικά αιτήματα μας. Μια τέτοια «νίκη» μας οδηγεί μαθηματικά στην εξαθλίωση και όποιος επιθυμεί να δρέψει τις δάφνες αυτής θα καταλάβει πολύ γρήγορα ότι ήταν μια Πύρρειος νίκη.

– Υπενθυμίζουμε σε όλη την κοινωνία πως ο διάλογος που η κυβέρνηση ευαγγελιζόταν εδώ και τόσους μήνες αποδείχτηκε η πιο σκληρή μορφή αδιαλλαξίας. Προσχηματικά και μόνο για να ρίξει στάχτη στα μάτια φρόντισε να μιλήσει με τρόπο και πρόσωπα που η ίδια επέλεξε. Νιώθουμε δικαιωμένοι όταν από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή αρνηθήκαμε τη συμμετοχή σε έναν τέτοιο διάλογο-φαρσοκωμωδία.

– Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα επερχόμενα μέτρα ή συνταχτούν με οποιονδήποτε τρόπο στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του ιδρώτα και της περιουσίας μας, δεν είναι απλά ανεπιθύμητοι αλλά και ανάξιοι των περιστάσεων. Εφεξής ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος της προσωπικής του πορείας.

– Τέλος ζητούμε την κατανόηση όλων των συμπολιτών μας που ταλαιπωρήθηκαν από όλη αυτή την κινητοποίηση. Σκοπός μας ήταν η αφύπνιση των Κυβερνόντων και γιατί προσπαθήσαμε να επιδείξουμε ευθιξία και να μην βλάψουμε κανέναν Έλληνα ή ξένο πολίτη. Ελπίζουμε όλοι να καταλάβουν πως αυτόν τον αγώνα τον δώσαμε για το σύνολο της κοινωνίας και πρέπει η κοινωνία μας να μείνει ενωμένη.

Από την χώρα μας δεν θα μας διώξει κάνεις. Θα παλέψουμε μέχρι να βγει η ψυχή μας!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

Ο Εκπρόσωπος Συντονιστικού ΑΜΘ

Καλπακίδης Θέμης

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις