Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συμβολική διαμαρτυρία των αγροτών – Θα ανοίξουν τα διόδια της Μουσθένης

Ημέρα:

Τη διανομή έντυπου υλικού με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και την ελεύθερη δίοδο των αυτοκινήτων στους δυο σταθμούς διοδίων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Μουσθένη και στον Ίασμο, για όση ώρα χρειαστεί να διανεμηθεί το έντυπο υλικό, αποφάσισε για τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, σε συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

«Η αύξηση στη φορολογία των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και είναι λογικές οι ανησυχίες τους, για το αν θα είναι βιώσιμες οι εκμεταλλεύσεις τους. Όπως έχω μάθει, σχεδιάζουν αυτή την κινητοποίηση με άνοιγμα των διοδίων, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, για το ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, είναι ουσιαστικά κατά των αγροτών και προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Θα σβήσουν κι άλλα επαγγέλματα σε περίπτωση που…»

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αγροτικός κόσμος είναι στενά συνυφασμένος με πολλά άλλα επαγγέλματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο αγροτικός τομέας έχει συντελεστή 15, που σημαίνει ότι άλλοι 15 επαγγελματικοί κλάδοι ζουν ή συναλλάσσονται με την αγροτική παραγωγή. Σε περίπτωση που έχουμε μείωση στην αγροτική παραγωγή, αυτό θα έχει άμεσες επιπτώσεις και θα σβήσουν επαγγέλματα, όπως οι μεταφορείς, το εμπόριο λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, συντηρήσεις, συσκευαστήρια και πολλά ακόμη».

«Η φορολόγηση των αγροτών πρέπει να είναι δίκαιη»

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., τόνισε στη συνέχεια ότι μια ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής, δημιουργεί κινδύνους στην χώρα μας να χάσει περισσότερα, πολύ σημαντικά κεκτημένα.

«Με μια μείωση της παραγωγής, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει ορισμένα πολύ σημαντικά κεκτημένα, που με κόπο κερδήθηκαν. Αν μειωθεί η ποσότητα του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος, τι θα γίνει με τη φέτα, που είναι προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης; Ένα προϊόν που είναι πολύ ανταγωνιστικό και τόσο θα ήθελαν να πάρουν αυτή την πιστοποίηση άλλες ανταγωνίστριες χώρες. Σίγουρα, θα πρέπει να υπάρξει φορολόγηση, να βρεθεί το «μαύρο χρήμα» και να υπάρχει κοινωνική πολιτική και χρηματοδότηση στην υγεία και την εκπαίδευση, ωστόσο αυτή η φορολόγηση πρέπει να είναι δίκαιη. Να μπορούν οι αγρότες να πληρώνουν, να ζουν αξιοπρεπώς και προπαντώς να μη φύγουν από το επάγγελμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός κρατάνε ζωντανή την περιφέρεια Α.Μ.Θ.»

«Αυτό που κρατάει ζωντανή την τοπική αγορά και εν γένει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, έχει εκφράσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να διατηρηθούν ακέραιοι αυτοί οι δύο πυλώνες και να μπορούμε ως διοίκηση της περιφέρειας να τους δώσουμε εχέγγυα για περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως και να τις συνδέσουμε, ώστε μέσα από τον τουρισμό να αυξηθεί ο πρωτογενής τομέας και από τον πρωτογενή τομέα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό μας πακέτο», σημείωσε καταληκτικά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Α.Μ.Θ.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...

820 αθλητές από 54 συλλόγους συμμετείχαν στο 16ο Kids Open Kavalas

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  το...

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Είχε το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2022 Το...

Επιλέγοντας H4 CBD: Για τους λάτρεις του ατμίσματος και της κανναβιδιόλης

Καθώς το ενδιαφέρον για την CBD (κανναβιδιόλη) συνεχίζει να...