Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συμβολική διαμαρτυρία των αγροτών – Θα ανοίξουν τα διόδια της Μουσθένης

Ημέρα:

Τη διανομή έντυπου υλικού με τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και την ελεύθερη δίοδο των αυτοκινήτων στους δυο σταθμούς διοδίων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Μουσθένη και στον Ίασμο, για όση ώρα χρειαστεί να διανεμηθεί το έντυπο υλικό, αποφάσισε για τις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, σε συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

«Η αύξηση στη φορολογία των αγροτών και των κτηνοτρόφων αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και είναι λογικές οι ανησυχίες τους, για το αν θα είναι βιώσιμες οι εκμεταλλεύσεις τους. Όπως έχω μάθει, σχεδιάζουν αυτή την κινητοποίηση με άνοιγμα των διοδίων, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, για το ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, είναι ουσιαστικά κατά των αγροτών και προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Θα σβήσουν κι άλλα επαγγέλματα σε περίπτωση που…»

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αγροτικός κόσμος είναι στενά συνυφασμένος με πολλά άλλα επαγγέλματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο αγροτικός τομέας έχει συντελεστή 15, που σημαίνει ότι άλλοι 15 επαγγελματικοί κλάδοι ζουν ή συναλλάσσονται με την αγροτική παραγωγή. Σε περίπτωση που έχουμε μείωση στην αγροτική παραγωγή, αυτό θα έχει άμεσες επιπτώσεις και θα σβήσουν επαγγέλματα, όπως οι μεταφορείς, το εμπόριο λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, συντηρήσεις, συσκευαστήρια και πολλά ακόμη».

«Η φορολόγηση των αγροτών πρέπει να είναι δίκαιη»

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., τόνισε στη συνέχεια ότι μια ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής, δημιουργεί κινδύνους στην χώρα μας να χάσει περισσότερα, πολύ σημαντικά κεκτημένα.

«Με μια μείωση της παραγωγής, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει ορισμένα πολύ σημαντικά κεκτημένα, που με κόπο κερδήθηκαν. Αν μειωθεί η ποσότητα του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος, τι θα γίνει με τη φέτα, που είναι προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης; Ένα προϊόν που είναι πολύ ανταγωνιστικό και τόσο θα ήθελαν να πάρουν αυτή την πιστοποίηση άλλες ανταγωνίστριες χώρες. Σίγουρα, θα πρέπει να υπάρξει φορολόγηση, να βρεθεί το «μαύρο χρήμα» και να υπάρχει κοινωνική πολιτική και χρηματοδότηση στην υγεία και την εκπαίδευση, ωστόσο αυτή η φορολόγηση πρέπει να είναι δίκαιη. Να μπορούν οι αγρότες να πληρώνουν, να ζουν αξιοπρεπώς και προπαντώς να μη φύγουν από το επάγγελμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός κρατάνε ζωντανή την περιφέρεια Α.Μ.Θ.»

«Αυτό που κρατάει ζωντανή την τοπική αγορά και εν γένει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, έχει εκφράσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να διατηρηθούν ακέραιοι αυτοί οι δύο πυλώνες και να μπορούμε ως διοίκηση της περιφέρειας να τους δώσουμε εχέγγυα για περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως και να τις συνδέσουμε, ώστε μέσα από τον τουρισμό να αυξηθεί ο πρωτογενής τομέας και από τον πρωτογενή τομέα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό μας πακέτο», σημείωσε καταληκτικά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Α.Μ.Θ.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...