Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Άτυπη επιτροπή αγροτικού τομέα του Δήμου Παγγαίου

Ημέρα:

Σάρκα και οστά πήρε μετά από πολλές συζητήσεις η άτυπη επιτροπή αγροτικού τομέα του Δήμου Παγγαίου, ένα όργανο ευέλικτο, το οποίο θα προωθεί τα ανά περιοχή προβλήματα, ώστε να δίνονται λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Μετά από πολλές συναντήσεις που είχαμε με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, συστάθηκε η άτυπη επιτροπή αγροτικού τομέα, που εκπροσωπεί όλο τον Δήμο Παγγαίου», ανέφερε με δηλώσεις του για το θέμα στον «Ενήμερο», το μέλος της επιτροπής, Κώστας Παπαμερής.

«Θέτουμε ανά περιοχή τα προβλήματα, θα τα συζητάμε, θα αξιολογούμε και θα τα φέρνουμε και στο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, όταν παρίσταται ανάγκη»

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαμερή, η επιτροπή περιλαμβάνει δυο τεχνικούς συμβούλους, (ο ένας εκπροσωπεί τις δενδρώδεις και ο άλλος τις αλλότριες καλλιέργειες), ενώ επικεφαλής της είναι πάντα ο αντιδήμαρχος του Αγροτικού Τομέα του Δήμου Παγγαίου. Όλοι οι υπόλοιποι είναι μέλη της, ενώ εκπροσωπείται σε αυτήν και η αντιπολίτευση.

«Δεν θέλουμε να υπάρχει πολιτική σε αυτή την επιτροπή. Θέτουμε ανά περιοχή τα προβλήματα, θα τα συζητάμε, θα αξιολογούμε και θα τα φέρνουμε και στο δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου, όταν παρίσταται ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαμερής.

«Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι αποτελούν το συνδικαλιστικό κομμάτι και φυσικά πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ μας…»

Αναφορικά με το πόσο επηρεάζει τη λειτουργία των τοπικών Αγροτικών Συνεταιρισμών η δημιουργία της εν λόγω επιτροπής, ο κ. Παπαμερής υπογράμμισε: «Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι αποτελούν το συνδικαλιστικό κομμάτι και φυσικά πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ μας. Εμείς θέλαμε να έχουμε άμεση ενημέρωση προς τον Δήμο, ώστε να έχει εκπροσώπηση. Θα γίνεται αρχειοθέτηση και συγχρόνως θα τίθενται τα προβλήματα και ανά ειδικότητα θα μπορεί ο καθένας να απευθύνεται εκεί όπου πρέπει».

« Ήταν κάτι αναγκαίο η δημιουργία αυτής της επιτροπής, για να δουλέψουμε ως Δήμος Παγγαίου, για να μεταφέρουμε αξιολογημένα θέματα και να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις ενημερώνοντας παράλληλα την τοπική ηγεσία της Π.Ε. Καβάλας»

«Η επιτροπή αυτή έχει νομική ισχύ και θα προχωρήσουμε με βήματα σωστά και μεθοδικά, για να μπορέσουμε να λύσουμε θέματα που χρονίζουν, αλλά και τοπικά ζητήματα που ανά περιοχή πρέπει να βάλουμε σε μια σειρά. Ήταν κάτι αναγκαίο η δημιουργία αυτής της επιτροπής, για να δουλέψουμε ως Δήμος Παγγαίου, για να μπορέσουμε και προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και κάτω στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μεταφέρουμε αξιολογημένα θέματα και να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις ενημερώνοντας παράλληλα την τοπική ηγεσία της Π.Ε. Καβάλας, ώστε στα κέντρα λήψης αποφάσεων να μεταβαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν και να μεταφέρουν αιτήματα πάνω σε βάσεις με στοιχεία κι όχι ζητώντας αόριστα και ασυλλόγιστα κάποια πράγματα που ποτέ δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Παπαμερής.

«Στην προηγούμενη κυβέρνηση δώσαμε προτάσεις έτοιμες στο πιάτο για να διεκδικήσουμε πράγματα, αλλά δυστυχώς χρόνισαν χωρίς να επιλυθούν. Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και με τη νέα κυβέρνηση»

«Πρέπει να έχεις στοιχεία και προτάσεις και να μπορείς να ζητάς πράγματα με επιχειρήματα, αν μπορείς να τα διεκδικήσεις. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε σιγά σιγά να το κάνουμε αυτό. Στην προηγούμενη κυβέρνηση δώσαμε προτάσεις έτοιμες στο πιάτο για να διεκδικήσουμε πράγματα που δεν είχαν κόστος, θέλω να το τονίσω αυτό, αλλά δυστυχώς χρόνισαν χωρίς να επιλυθούν. Ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και με τη νέα κυβέρνηση», συμπλήρωσε για το θέμα της επιτροπής αγροτικού τομέα του Δήμου Παγγαίου ο Κώστας Παπαμερής.

Συνάντηση σταφυλοπαραγωγών με εταιρεία που διαχειρίζεται δικαιώματα νέων φυτεύσεων αμπέλου

Τέλος, στη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Παπαμερής αναφέρθηκε και στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη (17/12) στην Καβάλα, ανάμεσα σε σταφυλοπαραγωγούς και την εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα νέων φυτεύσεων αμπέλου. Εκεί ο κάθε εξαγωγέας συμμετείχε με τη δική ομάδα, υπό την ομπρέλα της εταιρείας, με τη συζήτηση να αφορά τις τέσσερις ποικιλίες που δίνει δικαιώματα στην Ελλάδα.

«Έχουν γίνει φυτεύσεις κι εδώ και τρία χρόνια περίπου πήραμε την πρώτη μερίδα παραγωγής. Είμαστε σε πρώτο στάδιο, υπάρχει ενδιαφέρον από τους παραγωγούς της Π.Ε. Καβάλας για τις τέσσερις ποικιλίες, δυο κόκκινες και δυο λευκές, τις οποίες μπορούμε να παράγουμε. Πρέπει να πω τέλος, ότι υπάρχει σύμβαση με κάποιες υποχρεώσεις έναντι αυτών των εταιρειών», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαμερής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...