Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη επαναφέρει πρακτικές που μας οδήγησαν στην κρίση

Ημέρα:

spot_img

Για προσπάθεια επαναφοράς από τη Νέα Δημοκρατία, ενός συστήματος πολιτικής πρακτικής που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κρίση, έκανε λόγο με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Μορφίδης, σχολιάζοντας τα όσα είπε από το βήμα της Δ.Ε.Θ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Από τη μια πλευρά έχουμε ένα πρόγραμμα που ήταν τριετίας, εννοώ αυτό του πρωθυπουργού, ένα πρόγραμμα που ξέρουμε πόσο θα στοιχίσει, σε ποιους απευθύνεται και με πολιτική κατεύθυνση, στήριξης δηλαδή των ομάδων οι οποίες έχουν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια. Από την πλευρά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Προσπαθεί δηλαδή να επαναφέρει ένα σύστημα πολιτικής πρακτικής που μας οδήγησε στην κρίση», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μορφίδης.

«Είναι στην κρίση του ελληνικού λαού και η μια περίπτωση και η άλλη. Αυτό από εδώ και πέρα θα το συζητήσουμε αναλυτικά, μιας και μπαίνουμε σε μια προεκλογική χρονιά…»

«Προσπαθεί να στηρίξει για άλλη μια φορά τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις, τους φίλους και γνωστούς του, αφήνοντας στο περιθώριο την πλειονότητα του ελληνικού λαού, να ψάχνει να βρει αν θα πάρει σύνταξη, αν θα έχει μισθό ή δουλειά με το πρόγραμμα που εξήγγειλε. Νομίζω ότι είναι στην κρίση του ελληνικού λαού και η μια περίπτωση και η άλλη. Αυτό από εδώ και πέρα θα το συζητήσουμε αναλυτικά, μιας και μπαίνουμε σε μια προεκλογική χρονιά και ελπίζω ότι στο τέλος, ο κίνδυνος αυτός, δηλαδή να επανέλθουμε στις πρακτικές και στις πολιτικές που μας οδήγησαν στα μνημόνια, θα λήξει με τις εθνικές εκλογές», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να πάμε σε εκλογές μέσα στο 2018. Μιλάμε για το 2019 πλέον και με πολλές πιθανότητες οι εκλογές να γίνουν με τη λήξη της θητείας»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θεωρεί ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες μέσα στο 2018 έχει πλέον απομακρυνθεί, ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να πάμε σε εκλογές μέσα στο 2018. Μιλάμε για το 2019 πλέον και με πολλές πιθανότητες οι εκλογές να γίνουν με τη λήξη της θητείας, ούτε καν με το σενάριο που μιλά για εκλογές τον Μάιο. Αυτό είναι το πιθανό, γιατί είπαμε κι άλλες φορές στο παρελθόν, ότι κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει μια κανονικότητα πέρα από τη χώρα και την οικονομία της και στην πολιτική ζωή του τόπου και οι εκλογές να γίνονται όπως ορίζει το σύνταγμα, δηλαδή κάθε τέσσερα χρόνια».

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη για τα όσα είπε από τη Δ.Ε.Θ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Εάν έβαζε κανείς έναν τίτλο στην ομιλία και την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έλεγε ότι πρόκειται για την συνάντηση του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού με έναν ακροδεξιό λόγο που οδηγεί σε ένα αντικοινωνικό αντιλαϊκό στίγμα» δήλωσε στο Newsit.gr ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί την επαναφορά του Δ.Ν.Τ., γιατί αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί η Ελλάδα είναι σήμερα θωρακισμένη με το μαξιλαράκι των διαθεσίμων, ώστε να μπορεί, όταν οι συνθήκες είναι οι πιο κατάλληλες, να δανειστεί από τις αγορές. Εάν δεν καταλαβαίνει γιατί έχουμε το μαξιλαράκι, τότε προφανώς θέλει την χώρα υπό επιτροπεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε: «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ακόμα για μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 30% που θα πηγαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σας λέω λοιπόν ότι η πρόταση για να περάσει ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι καταστροφική για την πλειοψηφία των δήμων της χώρας. Και αυτό γιατί αν η μεταφορά γίνει με βάση τα ακίνητα που είναι στα όρια του κάθε δήμου, ουσιαστικά θα έχουμε δήμους οι οποίοι ανάλογα με τον όγκο των ακινήτων που έχουν στην περιοχή τους θα έχουν έσοδα, ενώ άλλοι δήμοι δεν θα έχουν τίποτα. Πρόκειται λοιπόν για μια πρόταση που εμπεδώνει τον υδροκεφαλισμό και το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης και διευρύνει την ανισότητα ανάμεσα στους δήμους. Είναι μια καταστροφική πρόταση για την αυτοδιοίκηση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...