Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη διαδικασία της συνένωσης με το ΤΕΙ ΑΜΘ μπαίνει και πάλι το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Ημέρα:

spot_img

Στάση αναμονής τηρεί το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλας), σχετικά με το θέμα της συνένωσής του με άλλα ιδρύματα, μετά και την εξέλιξη που θέλει και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης να μπαίνει στη διαδικασία αυτή.

Για το θέμα έκανε δήλωση στον «Ενήμερο» ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Μπαντέκας, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην εξέλιξη που προέκυψε με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, καθώς ανατράπηκαν ουσιαστικά τα αρχικά δεδομένα.

«Απ’ ό,τι μας είπαν, θα γίνει μια διεύρυνση της εν λόγω επιτροπής με άτομα του Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης, για να δούμε πως αυτό θα μπορέσει να «κουμπώσει» στο όλο εγχείρημα»

«Το υπουργείο Παιδείας είχε συγκροτήσει μια επιτροπή για τη συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και των Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλας) και Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών). Είχε βγει το πόρισμα και κατατέθηκε στο υπουργείο, αλλά αυτό ήθελε να δώσει και στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα να μπει σε αυτό το σχήμα. Συνεπώς, απ’ ό,τι μας είπαν, θα γίνει μια διεύρυνση της εν λόγω επιτροπής με άτομα του Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης, για να δούμε πως αυτό θα μπορέσει να «κουμπώσει» στο όλο εγχείρημα», σημείωσε σχετικά ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

«Για εμάς δεν είναι κάτι το αρνητικό, προς το παρόν. Πρέπει όμως να δούμε τι τμήματα θα θελήσουν, ποιες σχολές, αν αυτές «κουμπώνουν» σωστά, αν δεν πέφτουν πάνω στις δικές μας…»

Όπως συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Δημήτρης Μπαντέκας, η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη και για αυτό υπάρχει στάση αναμονής από όλες τις πλευρές.

Ερωτηθείς για το αν «βλέπει» με αρνητικό ή θετικό μάτι την εξέλιξη αυτή, το γεγονός δηλαδή ότι το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης μπαίνει «σφήνα» στο θέμα της συνένωσης, ο πρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. απάντησε: «Για εμάς δεν είναι κάτι το αρνητικό, προς το παρόν. Πρέπει όμως να δούμε τι τμήματα θα θελήσουν, ποιες σχολές, αν αυτές «κουμπώνουν» σωστά, αν δεν πέφτουν πάνω στις δικές μας κλπ. Αυτό θέλουμε να δούμε».

Σε ερώτηση για το αν όλα πλέον θα πάνε αρκετά πιο πίσω, ο κ. Μπαντέκας σημείωσε: «Χρονικά πάμε, λογικά, λίγο πιο πίσω, αλλά όχι πολύ. Δεν θα αργήσουμε όμως υπό την έννοια ότι δεν θα μας πάρει και κανένα χρόνο για να προχωρήσουμε».

«Την είχαμε την εξέλιξη αυτή στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν…»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν υπήρχε στο μυαλό των ανθρώπων του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. το ενδεχόμενο να μπει στο «παιχνίδι» και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Μπαντέκας απάντησε: «Την είχαμε την εξέλιξη αυτή στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν. Το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης είχε φτάσει σχεδόν σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κάτι έγινε εκεί, ίσως λόγω μεγάλης αποστάσεως, δεν ξέρω τι έγινε και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον υπουργό αν μπορεί να έχει τη δυνατότητα να συζητήσει μαζί μας για να μπει κι αυτό στο όλο εγχείρημα της συνένωσης. Θα γίνει η επιτροπή, θα συζητήσουμε μαζί τους για να δούμε που θα καταλήξουμε. Είμαστε εν αναμονή και δεν έχουμε κάτι δεδομένο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...