Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γ. Καμίνης: «Η νομική βάση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εξυπηρετεί την κομματική επιβίωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Ημέρα:

spot_img

Στην Καβάλα βρέθηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος είναι παράλληλα επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων αυτοδιοίκησης και του κλιμακίου που συγκροτήθηκε για την πολιτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων στους δήμους που είναι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Καμίνης το πρωί του Σαββάτου (1/12) συναντήθηκε στην Καβάλα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωστή Σιμιτσή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής με τίτλο «Πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης». Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετείχε στη συνεδρίαση της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής της Καβάλας.

«Η νομική βάση, η οποία θα πλαισιώσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έρχεται να επιφέρει έναν σκοπό καθαρά κομματικό. Την κομματική επιβίωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

«Πραγματοποίησα μια περιοδεία αστραπή, που μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε μια πρώτη επαφή μαζί με τα στελέχη της περιφέρειας για να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαίου του 2019. Παράλληλα, είχα την ευκαιρία στην Κομοτηνή και στην Δράμα να μιλήσω για την πρόκληση των αυτοδιοικητικών εκλογών, αναπτύσσοντας τις θέσεις μας. Η νομική βάση, η οποία θα πλαισιώσει τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ένα νομοθέτημα, ο «Κλεισθένης», που στην ουσία έρχεται να επιφέρει έναν σκοπό καθαρά κομματικό. Την κομματική επιβίωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην χώρα, γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορώ να βεβαιώσω, είναι ανύπαρκτος στις τοπικές κοινωνίες και γι’ αυτό ακριβώς καθιέρωσε νομοθετικά, εκμεταλλευόμενος την περιστασιακή πλειοψηφία που έχει στην Βουλή ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί σε κατακερματισμό των δημοτικών συμβουλίων. Δένει τα χέρια στους δημάρχους για την επόμενη τετραετία και εκεί που μέχρι τώρα οι δήμαρχοι αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα διοικητικών διαδικασιών για να κάνουν τη δουλειά τους, λόγω της πολυνομίας, της γραφειοκρατίας, έρχεται να προσθέσει και ένα πολιτικό πρόβλημα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καμίνης.

«Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχοντας από πίσω μια πολύ μεγάλη ιστορική παράδοση, η οποία είναι η αφετηρία μας, που μας δίνει μια πολύ σταθερή πολιτική βάση για να επικρατήσουμε…»

«Έναν κατακερματισμό των δημοτικών συμβουλίων που αποσκοπεί να οδηγήσει στην συναλλαγή, να προσφέρει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. την ευκαιρία, να αποσπάσει μικροκομματικά οφέλη, θέσεις, προκειμένου να εκβιάσει την κατάσταση. Σπάνια επιδίδομαι και υιοθετώ θεωρίες συνωμοσίας και είμαι πεπεισμένος, βλέποντας τον νόμο, ότι αυτή είναι η στόχευση. Και αυτό είναι θλιβερό. Βλέπω σε άλλο ένα επίπεδο της πολιτικής να επικρατεί αυτή η μικροπολιτική σκοπιμότητα. Η παράδοσή μας είναι η αφετηρία μας. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχοντας από πίσω μια πολύ μεγάλη ιστορική παράδοση, η οποία είναι η αφετηρία μας, που μας δίνει μια πολύ σταθερή πολιτική βάση για να επικρατήσουμε στις επόμενες εκλογές. Δεν το λέω τυχαία αυτό. Αν δει κανείς τον χάρτη των δήμων, θα διαπιστώσει ότι σε πάνω από 1/3 των Καλλικρατικών δήμων, το ΚΙΝ.ΑΛ. έχει την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια. Αυτό είναι μια τεράστια δυναμική και δεν είναι τυχαίο γιατί δείχνει το ρίζωμα, αρχής γενομένης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., την ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΙΝ.ΑΛ., στις τοπικές κοινωνίες της δικής μας πολιτικής παράταξης, που έχει δώσει στελέχη. Και αντίστροφα δείχνει τη γύμνια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε όλη την χώρα. Αυτό το λέω μετά λόγου γνώσεως, γιατί γυρνάω τη χώρα και βλέπω τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να κρύβεται πίσω από μας, να βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία, να συγκροτήσει ψηφοδέλτια. Και αυτό συμβαίνει γιατί στις τοπικές κοινωνίες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν υπάρχει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

«Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκονται σε πανικό ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και γι’ αυτό πάνε να κρυφτούν πίσω από μας. Έτσι υιοθέτησαν ένα εκλογικό σύστημα που πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν…»

«Αυτή η απουσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζεται και γι’ αυτό πιστεύω ότι βρίσκονται σε πανικό ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και γι’ αυτό πάνε να κρυφτούν πίσω από μας. Έτσι υιοθέτησαν ένα εκλογικό σύστημα που πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν. Αυτό γίνεται μ’ ένα μεγάλο εθνικό κόστος, γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια στην χώρα, την κοινωνία την κράτησαν όρθια οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές, που διασφάλισαν μια ομαλή καθημερινότητα για τους ανθρώπους, κοιτάζοντας μπροστά το μέλλον που διαγράφεται αβέβαια, πόσο μάλλον αν επικρατήσει ένα καθεστώς απλής αναλογικής, αν έχουμε δηλαδή μπροστά μας μια προοπτική κυβερνητικής αστάθειας, συνυπολογίζοντας και την αστάθεια και σε τοπικό επίπεδο, και δήμων, αυτό θα έχει ένα τρομακτικό κόστος για την χώρα. Αυτό που βλέπουμε όλοι, δε μπορεί να μην το βλέπει η κυβέρνηση, και όμως επιμένει σ’ αυτή την πολιτική που την θεωρώ καταστροφική», επισήμανε στη συνέχεια ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Είμαστε μια παράταξη ευρύχωρη, ερχόμαστε να ενώσουμε, να συνθέσουμε, να δώσουμε την πρώτη θέση στις τοπικές κοινωνίες»

Μιλώντας για το σχέδιο νόμου που επεξεργάστηκε το ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε: «Μιλώντας για πρόταση νόμου αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες επεξεργασμένες διατάξεις, μια πρόταση που χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τα κίνητρα για την οικονομική ανάπτυξη, που απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες ή αγρότες και το δεύτερο τμήμα αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Βλέπουμε δηλαδή ότι ένας βασικός πυλώνας της πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, παίρνει πλέον σάρκα και οστά, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο νομοθετικών διατάξεων. Η εποχή των χρισμάτων έχει παρέλθει, ανεπτιστρεπτί. Το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρξαν φαινόμενα, κομματικές ηγεσίες να έρχονται και να επιβάλλουν υποψήφιους στις πόλεις, αυτό αποδείχθηκε ζημιογόνο. Είναι η εποχή του υπέρμετρου κομματισμού, που ξέρουμε ότι κόστισε στην χώρα σε μεγάλο βαθμό. Τώρα βρισκόμαστε στην αντίθετη κατάσταση. Κατά βάση είναι τοπικές κοινωνίες που μέσα από διαφανείς διαδικασίες θέλουμε να προτείνουν υποψηφίους. Ο ρόλος μας είναι ένας ρόλος περισσότερο ρυθμιστικός και κοιτάζουμε να προωθούμε την ενότητα μεταξύ των υποψηφίων του χώρου μας, επί τη βάσει αρχών, πολιτικών, γιατί τείνουμε να μένουμε περισσότερο στα πρόσωπα και να αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα τις πολιτικές τις ιδέες και τις αρχές των υποψηφίων. Είμαστε μια παράταξη ευρύχωρη, ερχόμαστε να ενώσουμε, να συνθέσουμε, να δώσουμε την πρώτη θέση στις τοπικές κοινωνίες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...