Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Δημήτριος Μπαλασάς το έθεσε όνειρο ζωής να ανεβάσει το βόλεϊ

Ημέρα:

spot_img

Όλοι οι άνθρωποι που διέπονται από απλή λογική προσπαθούν στην εφήμερη ζωή που διανύουν να κάνουν κάτι ουσιώδες. Κάποιο επίτευγμα που να κάνει αίσθηση αφενός και να βοηθήσει τους άλλους συνανθρώπους τους να ποικίλουν τον τρόπο ζωής τους.

Δηλαδή να μην είναι κάθε ημέρα δουλειά, φαγητό και ύπνος. Αυτό λοιπόν ίσως να σκέφτηκε ο επιστήμονας προπονητής της ομάδος πετοσφαίρισης ή βόλεϊ της τοπικής μας ομάδας του ΑΟ Καβάλα. Η ίδρυση της το φθινόπωρο του 1965 που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο και τους 3 συλλόγους Φίλιπποι, Ηρακλής και ΑΕΚ έδωσε άλλο κίνητρο στον τρόπο της μονότονης ζωής της όμορφης πόλης μας, της Γαλάζιας Καβάλας.

Όταν εκτός του ποδοσφαίρου οι υπεύθυνοι παράγοντες εκείνης της εποχής δημιούργησαν και τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ τότε το ενδιαφέρον έγινε ακόμα πιο μεγάλο!

Μάλιστα στο βόλεϊ δημιουργήθηκε και ομάδα γυναικών που πριν από περίπου 4 δεκαετίες μεσουρανούσε και στο Πανελλήνιο στερέωμα!!!

Τα χρόνια όμως πέρασαν αφού η ζωή κυλάει γρήγορα και είναι δυστυχώς πολύ μικρή.

Έτσι το σύνολο που χαιρόμασταν όλοι οι θιασώτες του πιο ίσως θεαματικού αθλήματος είχε πέσει προσωρινά από την θύμηση μας.

Εννοώ ότι έπεσε από θύμηση των Καβαλιωτών που τότε ήταν πολλοί ενώ τώρα είναι πολλοί λίγοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Τότε ήρθε στην Καβάλα ένας τεχνικός του αθλήματος από την συμπρωτεύουσα. Επώνυμο: Μπαλασάς. Όνομα: Δημήτριος. Άρχισε αμέσως δουλειά και σε λίγο διάστημα ανέβασε την ομάδα στην 2η τη τάξει κατηγορία στην Α2 Κατηγορία στην οποία έμεινε για 3 χρόνια άνετα.

Όμως η όμορφη εικόνα που προκαλούσε θαυμασμό σε όλους εμάς για τον έξοχο επιστήμονα προπονητή και τις καταπληκτικές αθλήτριες έφυγε προς το παρών από τα μάτια μας!!

Κάποιες εσωτερικές αδυναμίες των παραγόντων της ομάδας που αφετηρία είχαν την αδιαφορία της Πολιτείας, την πανδημία, και την αφαίμαξη των γνήσιων Καβαλιωτών οδήγησαν την ομάδα στην τοπική κατηγορία! ΟΜΩΣ ο Δημήτρης Μπαλασάς δεν το σκέφτηκε πολύ. Έμαθα από έγκυρη πηγή ότι με πείσμα και περισσή υπευθυνότητα έμεινε στην ομάδα και υποσχέθηκε ότι θα την ανεβάσει σίγουρα εκεί που της αξίζει. Όχι μόνο στην 2η τη τάξει κατηγορία αλλά στην 1η!

Όποιες δυσκολίες και αν συναντήσει θα είναι παρών αρκεί να είναι υγιής. Συν Θεώ βέβαια θα επαναφέρει την ομάδα με όσες αθλήτριες έχουν μείνει και όσους συνεργάτες και παράγοντες θέλουν να υπηρετήσουν μαζί του το ωραίο άθλημα!

Θα ξαναθυμηθούμε λοιπόν εμείς που αποθεώνουμε τις: Τασιούδη, Πεταλά, Γιαλένιου, τις 2 Κεφαλά, Γρηγοριάδου, Γερακίνη, Δαμκαούτη, Μπάρκα και τόσες άλλες που λόγω μνήμης παραλείπω. Ας με συγχωρήσουν αν τις ξέχασα προς το παρών!

Πιστεύω πάρα πολύ στον Δημήτρη Μπαλασά για αυτό προτρέπω όλους εμάς που μείναμε σε αυτήν την πόλη να συμπαρασταθούμε τόσο στο έργο του όσο και στην προσπάθεια των φιλότιμων αθλητριών του!!!

VERITE’ 54 ANEE’

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...