Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Δημήτριος Μπαλασάς το έθεσε όνειρο ζωής να ανεβάσει το βόλεϊ

Ημέρα:

Όλοι οι άνθρωποι που διέπονται από απλή λογική προσπαθούν στην εφήμερη ζωή που διανύουν να κάνουν κάτι ουσιώδες. Κάποιο επίτευγμα που να κάνει αίσθηση αφενός και να βοηθήσει τους άλλους συνανθρώπους τους να ποικίλουν τον τρόπο ζωής τους.

Δηλαδή να μην είναι κάθε ημέρα δουλειά, φαγητό και ύπνος. Αυτό λοιπόν ίσως να σκέφτηκε ο επιστήμονας προπονητής της ομάδος πετοσφαίρισης ή βόλεϊ της τοπικής μας ομάδας του ΑΟ Καβάλα. Η ίδρυση της το φθινόπωρο του 1965 που ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο και τους 3 συλλόγους Φίλιπποι, Ηρακλής και ΑΕΚ έδωσε άλλο κίνητρο στον τρόπο της μονότονης ζωής της όμορφης πόλης μας, της Γαλάζιας Καβάλας.

Όταν εκτός του ποδοσφαίρου οι υπεύθυνοι παράγοντες εκείνης της εποχής δημιούργησαν και τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ τότε το ενδιαφέρον έγινε ακόμα πιο μεγάλο!

Μάλιστα στο βόλεϊ δημιουργήθηκε και ομάδα γυναικών που πριν από περίπου 4 δεκαετίες μεσουρανούσε και στο Πανελλήνιο στερέωμα!!!

Τα χρόνια όμως πέρασαν αφού η ζωή κυλάει γρήγορα και είναι δυστυχώς πολύ μικρή.

Έτσι το σύνολο που χαιρόμασταν όλοι οι θιασώτες του πιο ίσως θεαματικού αθλήματος είχε πέσει προσωρινά από την θύμηση μας.

Εννοώ ότι έπεσε από θύμηση των Καβαλιωτών που τότε ήταν πολλοί ενώ τώρα είναι πολλοί λίγοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Τότε ήρθε στην Καβάλα ένας τεχνικός του αθλήματος από την συμπρωτεύουσα. Επώνυμο: Μπαλασάς. Όνομα: Δημήτριος. Άρχισε αμέσως δουλειά και σε λίγο διάστημα ανέβασε την ομάδα στην 2η τη τάξει κατηγορία στην Α2 Κατηγορία στην οποία έμεινε για 3 χρόνια άνετα.

Όμως η όμορφη εικόνα που προκαλούσε θαυμασμό σε όλους εμάς για τον έξοχο επιστήμονα προπονητή και τις καταπληκτικές αθλήτριες έφυγε προς το παρών από τα μάτια μας!!

Κάποιες εσωτερικές αδυναμίες των παραγόντων της ομάδας που αφετηρία είχαν την αδιαφορία της Πολιτείας, την πανδημία, και την αφαίμαξη των γνήσιων Καβαλιωτών οδήγησαν την ομάδα στην τοπική κατηγορία! ΟΜΩΣ ο Δημήτρης Μπαλασάς δεν το σκέφτηκε πολύ. Έμαθα από έγκυρη πηγή ότι με πείσμα και περισσή υπευθυνότητα έμεινε στην ομάδα και υποσχέθηκε ότι θα την ανεβάσει σίγουρα εκεί που της αξίζει. Όχι μόνο στην 2η τη τάξει κατηγορία αλλά στην 1η!

Όποιες δυσκολίες και αν συναντήσει θα είναι παρών αρκεί να είναι υγιής. Συν Θεώ βέβαια θα επαναφέρει την ομάδα με όσες αθλήτριες έχουν μείνει και όσους συνεργάτες και παράγοντες θέλουν να υπηρετήσουν μαζί του το ωραίο άθλημα!

Θα ξαναθυμηθούμε λοιπόν εμείς που αποθεώνουμε τις: Τασιούδη, Πεταλά, Γιαλένιου, τις 2 Κεφαλά, Γρηγοριάδου, Γερακίνη, Δαμκαούτη, Μπάρκα και τόσες άλλες που λόγω μνήμης παραλείπω. Ας με συγχωρήσουν αν τις ξέχασα προς το παρών!

Πιστεύω πάρα πολύ στον Δημήτρη Μπαλασά για αυτό προτρέπω όλους εμάς που μείναμε σε αυτήν την πόλη να συμπαρασταθούμε τόσο στο έργο του όσο και στην προσπάθεια των φιλότιμων αθλητριών του!!!

VERITE’ 54 ANEE’

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...