Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Ελληνικός Αθλητισμός για φέτος τουλάχιστον θα κινηθεί σε ερασιτεχνικά δεδομένα

Ημέρα:

spot_img

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει να λέγεται και από αυτό το βήμα πάντα θα λέγεται!!! Η καταστρεπτική πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να μας άφησε για λίγο, όμως δεν αποτελεί και μακρινό παρελθόν! Μπορεί ΑΝ φερθούμε επιπόλαια να επανέλθει αλλά ελπίζω προσωπικά πως όχι.

Οι συνέπειες όμως που άφησε είναι δυσοίωνες και αυτό θα φανεί μετά το 1ο μισό του Σεπτέμβρη, κάπου κοντά στα γενέθλια μου βεβαίως – βεβαίως. Εκτός όλων των άλλων που θα βιώσουν τις αρνητικές συνέπειες θα είναι και ο Ελληνικός αθλητισμός!! Σε τέτοιο σημείο που για την νέα σεζόν νομίζω -προσωπικά ομιλώ  βεβαίως- ότι για εφέτος θα «τρέξουμε» σε ερασιτεχνικά δεδομένα!! Ειδικά στον νομό μας, μην κάνετε όνειρα για κάτι καλύτερο διότι κινδυνεύουν να καταστούν «όνειρα θερινής νυκτός». Να το αναπτύξω το θέμα και γιατί όχι;

Φίλοι μου αδελφικοί, αγαπητοί αναγνώστες και μη, να αναφερθώ αρχικά στη στερεότυπη ερώτηση. Ποιος θα θελήσει να γίνει χορηγός μιας ομάδας που παίζει σε ομοσπονδιακή κατηγορία οποιουδήποτε αθλήματος και δεν θα κρατήσει χρηματικά ποσά για τις δύσκολες ημέρες που «εγκυμονούν» και άντε τα επενδύει, μήπως είναι σίγουρο ότι θα τα ξαναπάρει ποτέ πίσω; Με ποια εχέγγυα, οι αγώνες προδιαγράφονται άνευ φιλάθλων. Ποιοι θα αγοράσουν τις κάρτες διαρκείας, που θα πρέπει να εκδοθούν νωρίς για να «ζεσταθούν» τα ταμεία της εκάστοτε ομάδας, εν τέλει ποιοι αθλητές θα δεχτούν να παίζουν με τα «μισά», είτε το πούμε μισθό είτε αμοιβή οδοιπορικών κ.λ.π.

Γι’ αυτό καταλήγουμε στο ουσιώδες συμπέρασμα ότι μάλλον τη φετινή σεζόν, που έρχεται οσονούπω (ο χρόνος κυλάει σαν νερό) όλοι θα κινηθούμε με μπροστάρη τον ερασιτεχνισμό. Το να επιδείξουν οικονομική ευμάρεια 3 ή 4 ομάδες (π.χ. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ) εμένα δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Διότι μόνοι τους θα παίζουν; Μπορούν; Όχι βέβαια. Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα, ίσως και πιο δύσκολα από πριν 65 χρόνια, επί υποτίμησης της ηρωικής δραχμής.

Για την Καβάλα την πόλη που αγαπήσαμε όσο καμία άλλη, τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Ποιος θα ενδιαφερθεί για την «Αοκάρα» (Ποδόσφαιρο και βόλεϊ γυναικών), ποιος για την «Ενωσάρα» του μπάσκετ και ποιος για τον εκπληκτικό Γ.Σ.Ε επίσης του μπάσκετ. Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο μείναμε λίγοι γηγενείς και το κυριότερο οι λίγοι που έχουν την οικονομική επιφάνεια, δεν ενδιαφέρονταν τον καλό καιρό, τώρα επί κορωνοϊού και λοιπά συμπαρομαρτούντα θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους;

Αυτή είναι η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

VERITE’ 52 ANEE’

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...