Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΠΣΚ: Αποβάλλεται αναδρομικά από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ Καβάλας

Ημέρα:

Από την ΕΠΣΚ ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν.4982/2022 και αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα από 1η.8.2022 έως και την 31η.7.2023 «Αθλητικό σωματείο που διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και έχει υποβάλει οριστική αίτηση για την εγγραφή του στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), χωρίς αυτή να έχει ολοκληρωθεί έως την 23η.10.2022, δύναται: α) να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατά παρέκκλιση της παρ. 4 του άρθρου 8 και της παρ. 2 του άρθρου 140 του ν. 2725/1999, καθώς και της παρ. 2 του άρθρου 66 και της παρ. 2 του άρθρου 75 του ν. 4735/2020 (Α’ 197) και β) να συμμετέχει στις αγωνιστικές διοργανώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020 (Α’ 181), εκτός αυτών που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν. 2725/1999.».

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η Ένωσή μας είναι υποχρεωμένη, προκειμένου να επιτρέπει τη συμμετοχή των σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της, στα οικεία πρωταθλήματα, να ελέγχει αν, κάθε σωματείο που δεν έχει εγγραφεί στο παραπάνω Μητρώο, διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση. Με βάση τις σχετικές οδηγίες, ο έλεγχος γίνεται από απευθείας μέσω της διαδρομής https://somateia.gga.gov.gr/mi-eggegrammena-athlitikianagnorisi.

Από το σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το σωματείο «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΠΑΟΚ)», με βάση τον κωδικό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που του έχει χορηγηθεί, δεν είναι εγγεγραμμένο στον κατάλογο αυτό. Επομένως, ελλείπουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να αγωνίζεται στο οικείο πρωτάθλημα, οπότε αναγκαστικά αποβάλλεται αναδρομικά από αυτά.
Ως εκ τούτου, οι αγώνες που έδωσε έως τώρα ο ΠΑΟΚ κατακυρώνονται με σκορ 3-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας, καθώς το ίδιο θα ισχύει και για τους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας Β’ ομίλου και του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας της περιόδου 2022-2023.

Η Ε.Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ λαμβάνει την απόφαση αυτή με ιδιαίτερη λύπη, αλλά υποχρεωτικά, λόγω της ανάγκης συμμόρφωσης προς το ισχύον νομικό καθεστώς.

ΚΑΒΑΛΑ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΟΝΙΔΗΣ                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΙΡΤΙΛΙΔΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...