Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

KAVALA BC: Με Κοστόφ στην…κόρνα έμεινε ζωντανή!

Ημέρα:

spot_img

Η Καβάλα με 3/4 τρίποντα και ηγέτη τον Λέιζερ προηγήθηκε με 16-11 στο 5′ και λίγο αργότερα με 18-13, όμως, το Ρέθυμνο με τους Σχίζα και Χάροου να ηγούνται της αντεπίθεσης προηγήθηκε με 21-18 στο 7′ τρέχοντας σερί -0. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και με 5, 25-20 στο 9′ και το δεκάλεπτο έληξε με 22-25.

Η είσοδος του Κοστόφ στο παρκέ έδωσε άλλη πονή στην Καβάλα και με τον Βούλγαρο να σκοράρει 7 γρήγορους πόντους, η Καβάλα στο 11’30” βρέθηκε εκ νέου μπροστά με 32-27. Ο Κοστόφ έδωσε τον ρυθμό και η Καβάλα δεν τον έχασε ποτέ, με τον Γιατζόγλου να συνεχίζει να βρίσκει πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο. Ο Σταμπουλής με δικό του ξέσπασμα και 7 πόντους έφερε την Καβάλα στο 39-31 στο 14′ και στη συνέχεια πήρε μπρος ο Κρομά ο οποίος στο 18′ είχε φτάσει τους 12 πόντους και το σκορ ήταν στο 48-39, απέναντι στο Ρέθυμνο που συνέχιζε να στηρίζεται στον Σχίζα, αλλά σε καμία περίπτωση να μη μπορεί να βρει αμυντικό ρυθμό.

Το ημίχρονο έληξε με την Καβάλα να προηγείται 49-43 και να έχει ελέγξει το παιχνίδι στο μεγαλύτερό του διάστημα.
Το Ρέθυμνο αφού έπαθε στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι έμαθε στην τρίτη περίοδο. Με πολύ καλύτερη αμυντική συμπεριφορά και με τον Ντελινινκάιτις να δίνει καλό ρυθμό αλλά και σκορ, άρχισε να… εκνευρίζει την Καβάλα, να ροκανίζει τη διαφορά και στο 26′ να ισοφαρίζει μετά από πολλά αγωνιστικά λεπτά στο 57-57 και ένα λεπτό αργότερα να προσπερνά με 59-57, δείχνοντας ότι είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Η Καβάλα δεν απογοητεύτηκε, ανασυντάχτηκε και στο 29′ με τρίποντο του Λέιζερ ανέκτησε το προβάδισμα με 63-61 και η περίοδος έληξε με το ισόπαλο 66-66 να προδιαθέτει για το απόλυτο ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Το Ρέθυμνο ξέφυγε με 74-70 στο 33′ με τον Χάροου να είναι ασταμάτηος, αλλά η Καβάλα είχε τον δικό της… ασταμάτητο, τον Κρομά και αυτό την έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ με 78-77 στο 36′.
Το παιχνίδι είχε πάρει δραματική τροπή και οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν πόντο με πόντο. Στο 38’30” η Καβάλα ήταν μπροστά με 81-80, το Ρέθυμνο πέρασε με 82-81, αλλά ήρθε το τρίποντο του Λέιζερ για το 84-82. Ο Σάφτενααρ έχασε λέι απ στο 86-84 με 30” για τη λήξη και ο Ταπούτος κέρδισε φάουλ και πήγε για δύο βολές. Εύστοχος και στις δύο έκανε το 88-84 με 15” να απομένουν για τη λήξη. Δύο βολές από τον Ντελινινκάιτις και 88-85 αφού ευστόχησε μόνο στη μία στα 12”, όμως το Ρέθυμνο πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Λιθουανός ξαναπήγε σε βολές στα 9,6” πριν τη λήξη, εύσοχος αυτή τη φορά και 88-87.
Αμεσο το φάουλ από το Ρέθυμνο, πάλι ο Ταπούτος στις βολές, μέσα και οι δύο για το 90-87 και ξανά φάουλ στον Ντελινινκάιτις για να μην κάνει τρίποντο. 90-89 με δύο εύστοχες και στα 4,2” ο Ταπούτος ξαναβρέθηκε στς βολές, τις έβαλε για το 92-89 και εκεί… ήρθε ο Μάντεν. Οι γηπεδούχοι απλά τον “επιτήρησαν” και αυτός σηκώθηκε μόλις πέρασε το κέντρο και πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο για το 92-92 που έστειλε το ματς στην παράταση.
Στο 96-94, ο Μάντεν αποφάσισε μετά από ήρωας να… ντυθεί μοιραίος. Εκανε αντιαθλητικό στον Κοστόφ, χρεώθηκε και με τεχνική ποινή και η Καβάλα βρήκε την ευκαιρία να ξεφύγει με 100-95 στο 42’30”. Το Ρέθυμνο δεν το έβαλε κάτω, μείωσε σε 101-100 και το παιχνίδι… επέστεψε στη διαδικασία των βολών. Ενα λάθος του Κοστόφ όμως, έδωσε την ευκαιρία γα επίθεση στο Ρέθυμνο και 5” πριν τη λήξη, ο Κάρτερ έκανε το 101-102, με το σερί να εκτείνεται στο 1-7 για τους Κρητικούς. Το τάιμ άουτ του Γιατζόγλου έβγαλε πλάνο… άριστο και ο Κοστόφ λίγο πριν την τελευταία κόρνα έκανε το 103-102 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 16(4), Ουίλιαμς 12, Μακί 5(1), Γέλιος 4, Δεμερτζής, Ταπούτος 14(1), Σταμπουλής 7(1), Κοστόφ 20(2), Καλαϊτζίδης, Κρομά 25(3)

ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 24(4), Σχίζας 12(2), Χάροου 23(2), Στόουν 12, Κάρτερ 12, Μάντεν 11(2), Σάφτενααρ 6, Γιαννόπουλος 2, Τσακαλέρης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ-ΠΑΙΚΤΩΝ

Σκουρτόπουλος (Ρέθυμνο): “Ήταν ένα παιχνίδι καλό μόνο για τους θεατές γιατί θεωρώ πως για μας και για την Καβάλα ήταν ψυχοφθόρο. Ο στόχος ήταν διαφορετικός. Η Καβάλα ήθελε το παιχνίδι γιατί τώρα πλέον έχει σοβαρές ελπίδες για να σωθεί και προσωπικά θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν τα καταφέρει. Ξέρετε ότι έχω πολλές συμπάθειες στην πόλη και στην ομάδα αυτή. Για μας εξίσου σημαντικό εάν νικούσαμε μπορεί να μας έφτανε μέχρι την εξάδα. Θα έπρεπε να είχαμε καλύτερη αντίδραση στην άμυνα. Εάν είχαμε τους δύο Έλληνες τραυματίες που μας λείπουν τόσο καιρό νομίζω πως θα είχαμε άλλη τύχη. Στόχος να κερδίσουμε τα δύο επόμενα μάτς”.

Γιατζόγλου (Καβάλα): “Μία μέρα έχουμε για να χαρούμε την Καθαρά Δευτέρα στις 6 έχουμε προπόνηση! Θεωρώ πως σήμερα μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Όταν δεχτήκαμε την ισοφάριση από τη σέντρα με σούτ αυτό ψυχολογικά μας έριξε. Δείξαμε μεγάλη ψυχραιμία και ψυχική δύναμη στην παράταση. Η τελευταία κομπίνα που κάναμε στα τελευταία 4 δευτερόλεπτα δούλεψε. Ήμασταν καλοί στην επίθεση, όμως κακοί στην άμυνα. Μπορούσαμε να είχαμε βάλει πολλούς περισσότερους πόντους, όμως μπορούσαμε να είχαμε χάσει! Δε θα κοιτάω την κάνουν οι άλλοι. Ο επόμενος τελικός είναι στη Ρόδο. Είμαστε σε ανοδική πορεία φάνηκε και στο φιλικό με τον Άρη”.

Σάφτενααρ: “Συγχαρητήρια στην Καβάλα ήταν ένα πολύ καλό μάτς, είναι πολύ σκληρό να χάνεις στα τελευταία λεπτά”.

Κοστόφ: “Ήταν ένα τρελό παιχνίδι και είμαι ευτυχισμένος που το κερδίσαμε γιατί κρατήσαμε ζωντανές τις ελπίδες μας για την παραμονή μας στην κατηγορία. Τώρα κάθε μάτς θα το παλέψουμε ξεχωριστά. Θέλουμε 3 νίκες στα 4 μάτς για να έχουμε ελπίδες για να σωθούμε. Στην τελευταία φάση απλά μου ήρθε η μπάλα και την έβαλα. Σίγουρα χαίρομαι”.

Πηγή: kavalabc.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...