Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι «Πάνθηρες» νίκησαν, αλλά την παράσταση έκλεψαν οι δύο Θεσσαλονικείς διαιτητές

Ημέρα:

spot_img

Μετά από 14 χρόνια (2006-2020) Σεπτέμβριος μήνας μια καβαλιώτικη ομάδα γυναικών έπαιξε σε ομοσπονδιακό πρωτάθλημα του μπάσκετ (συγνώμη στο κύπελλο) και χειροκροτήθηκε από τις… άδειες κερκίδες!!!

Ήταν την Κυριακή το μεσημέρι όταν οι Πάνθηρες κέρδισαν την Νίκη Βόλου με 44-35 και προκρίθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό παρακαλώ!!! Ναι, δεν βλέπετε όνειρο, αλήθεια είναι ότι η πρώτη ομάδα της Ελλάδος με τα πολλά πρωταθλήματα στην Α1 έρχεται σε 2 εβδομάδες εδώ για να συμμετέχει σε μια γιορτή που θα την χαρούν… οι κερκίδες!

Όμως την παράσταση στην δίκαια νίκη της καβαλιώτικης ομάδας έκλεψαν οι δύο νέοι διαιτητές του συνδέσμου Μακεδονίας ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΗΣ. Η ακριβοδίκαιη διαιτησία τους ήταν για όσκαρ!!! Παρότι ήταν δυάδα και όχι τριάδα (γιατί άραγε;) ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις τρέχοντας σαν βολίδες μέσα στο τερέν!!! Επειδή η Καβάλα έχει πικρή πείρα από την Θεσσαλονικιά διαιτησία αυτό αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους!! Τους συγχαίρω προσωπικά και τους εύχομαι να είναι υγιείς, παραμένοντας δίκαιοι σε όλη την πορεία του λειτουργήματος που επέλεξαν. Μεγάλη τιμή για τον σύνδεσμο και την χώρα.

Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι, κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα εκτός από ορισμένες ατομικές ενέργειες και ορισμένα σημεία. Άλλωστε το μικρό σκορ δικαιολογεί του λόγου του αληθές (18-13, 29-17, 39-27, 44-35). Οι «Πάνθηρες» της πόλης μας έπαιξαν «σφιγμένοι» και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά με πρώτο αρνητικό δείγμα την αστοχία. Ενώ στην άμυνα πήγαν καλά, επιθετικά έσπασαν τα καλάθια!!! Ειδικά στο 2ο δεκάλεπτο του 1ο ημιχρόνου και μέχρι τα μισά αυτού δεν είχαν βάλει ούτε πόντο! Έφτασε  όμως το 2ο ήμισυ αυτού για να σπρώξει μαζεμένους 8 πόντους το μεγάλο ταλέντο η Γαϊτάνη (το μήλο πάντα κάτω από την μηλιά θα πέσει) για να πάρει μια ικανή διαφορά. Ακολούθησε η Μαραγκού η οποία είναι σαν το παλιό κρασί. Η Σερραία πλέι-μέηκερ αν και 39 ετών έπαιξε 36,5 λεπτά χωρίς σταματημό!!! Βοήθησε κάτω από δύσκολες συνθήκες και η Γιαχολάρι. Βέβαια όλες οι υπόλοιπες βοήθησαν μέχρι την λήξη με έξυπνο και μελετημένο παίξιμο ροκανίζοντας το χρόνο.

Η Νίκη Βόλου χωρίς να έχει κλασική ψηλή προσπάθησε όσο μπόρεσε χάρις στον ηρωισμό της Κόπανου και τον δυναμισμό της Δεληγιάννη. Η Κωστούλα απέδωσε πολύ λίγα για την κλάση της. Πάντως και οι δύο προπονητές δήλωσαν την ανετοιμότητα των ομάδων τους.

Οι συνθέσεις:

Πάνθηρες Καβάλας. (κώουτς Βαγγελης Καρατσομπάνης) Γιαχολάρι 8 (2 τρίποντα) Γαϊτάνη 16 (2 τριποντα) Δημητρακούδη, Μαραγκού 9 (αρχική πεντάδα) Πουλίδου, Κουρτίδου 1, Ζέκιο, Μονταφίδου, Μανάφη, Αρσένογλου, Κουβαλακίδου 4.

Νικη Βολου. (κωουτς Νίκος Γαλανάκης) Κωστούλα 5 (1 τρίποντο) Παρασχάκη 2,  Αγαγιώτου 2, Αρτεμισιου 4, Δελληγιάνη 8 (αρχική πεντάδα) Πάπτη, Αλεξίου 4, Ντέγκα, Κόπανου 7, Κατσιοπούλου, Τότση 3 (1 τρίποντο).

Να σημειωθεί ότι τα μηχανήματα της στατιστικής υπηρεσίας  είχαν για πολλοστή φορά βλάβη η οποία διορθώθηκε στο ημίχρονο. Τι λέει γι’ αυτό η Γαλάνης DATA και κυρίως η ΕΟΚ;

VERITE 52 ANEE

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...