Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Και ο ΑΟΚ θέλει τον… Κεϊτά του

Ημέρα:

spot_img

Ο Αλκουά Κεϊτά αγωνίστηκε με τον ΑΟΚ στο φιλικό κόντρα στο Νευροκόπι και φαίνεται ότι θα στελεχώσει το ρόστερ της ομάδας για τη σεζόν 2017-2018.

Διαθέτει ένα από τα πιο διάσημα επίθετα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής.

Πάμε να δούμε τους πιο διάσημους με αυτό το όνομα αλλά και τους λιγότερους γνωστούς.

Ο 22χρονος Ναμπί Κεϊτά που αγωνίζεται στη Λειψία ανακοινώθηκε από τη Λίβερπουλ ότι θα φοράει τη φανέλα της από τη σεζόν 2018-2019. Είναι γεννημένος στη Γουϊνέα. Πριν τη Λειψία αγωνιζόταν στη Σάλτσμπουργκ. Η μεταγραφή του από τη Λειψία στη Λίβερπουλ θα κοστίσει 52 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σεϊντού Κεϊτά είναι πολύ πιο παλιός. Είναι πλέον 37 χρονών. Ο μέσος από το Μάλι, έχει παίξει σε Μαρσέιγ, Λοριάν, Λανς, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα από το 2008 έως το 2012 και μετά σε Βαλένθια και Ρόμα. Μεγάλο όνομα με πάνω από 100 συμμετοχές στην Εθνική της χώρας του.

Η Ιντερ πριν από δυο μέρες έκλεισε τον Κεϊτά Μπαλντέ από τη Λάτσιο. Είναι 22 χρονών και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Ανερχόμενος και πολλά υποσχόμενος. Ο Κεϊτά  Μπαλντέ έχει γεννηθεί στην Ισπανία και έμαθε ποδόσφαιρο στη Masia, την ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Πρόσφατα στο ματς του ΠΑΟΚ με την Εστερσουντ είδαμε τον τερματοφύλακα της Σουηδικής ομάδας Αλί Κεϊτά που μάλιστα με  το τελευταίο σφύριγμα από τον Πολωνό διαιτητή Ρατσκόβσκι, ο στόπερ της σουηδικής ομάδας, Τομ Πέτερσον, πήγε κατευθείαν πάνω στον Κεϊτά και τον φίλησε στο στόμα. «Ήμουν τόσο χαρούμενος για την πρόκριση που έπεσα πάνω του και τον φίλησα, τον αγαπώ», δήλωσε αμέσως μετά.

Παλαιότερα πέρασε από Λιον, Λιλ και Γαλατά ο Καντέρ Κεϊτά που το 2014 και μετά από σοβαρό τραυματισμό πήγε στη Χόνβεντ. Ο Ιβοριανός διεθνής αγωνίστηκε και στη Αλ Σαντ, ενώ αγωνίστηκε με την εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Το όνομα του είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό.

Κεϊτά πέρσι είχε και η Μπαστιά , προερχόμενος από την ομάδα νέων.  Επίσης και η Μπρεστ στη Β` Γαλλίας. Στην Κύπρο με  τη φανέλα του Ερμή ο Αλχασάν Κεϊτά.  Ο 23χρονος Τιεκορο Κεϊτά από το Μάλι ήδη έχει αγωνιστεί σε πολλές Γαλλικές ομάδες(Γκινγκάμπ, Παρί, Ερυθρός Αστέρας 93) ενώ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Αγωνίστηκε αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας των νέων  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013 όπως και ο αμυντικός Ουσμάνε Κεϊτά.

Ο Πολ Κεϊτά ήρθε στην Ελλάδα αρχικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Καλλονή, Ατρόμητο και Κέρκυρα. Ο 25χρονος πανύψηλος αμυντικός μέσος αγωνίζεται πλέον στην Ουγγαρία με την  Μεζοκόβεσντ-Ζσόρι.

Πέρσι στη… Δόξα Προσκυνητών αγωνίστηκε ο Ιμπραήμ Κεϊτά προερχόμενος από τη Λάρισα. Ηταν μια μεταγραφή έκπληξη για τα δεδομένα της Γ` Εθνικής. Με τη Δόξα Προσκυνητών αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια ενώ τώρα παίζει στην Ιρλανδία με τη φανέλα της Φιν Χαρπς.

Ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μπίγαλης «υιοθέτησε» το 2014 το νεαρό Μοχάμεντ Κεϊτά από τη Γουϊνέα.  Με τις επαφές του καταφέρνει να τον στείλει στην αγαπημένη του ομάδα, την ΑΕΚ. Ο Κεϊτά υπογράφει δελτίο με την ομάδα κάτω των 20 ετών και σιγά, σιγά προσπαθεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ακολουθεί η Δόξα Δράμας και αμέσως μετά η FC Klaipeda η οποία αγωνιζόταν στη πρώτη κατηγορία του Λιθουανικού πρωταθλήματος.  Επιστρέφει στην Ελλάδα για το Θρασύβουλο αλλά και εκεί δεν αγωνίστηκε για πολύ.  Ακολούθησαν : Αχιλλέα Δομοκού, Κύμη, Καλαμάτα, ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου.

Γ. Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...