Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δύο ιστορικοί πρόεδροι τιμούν την Γ. Σ. της Ε.Π.Σ.Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Από την ΕΠΣΚ εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Δύο άνθρωποι που συνέδεσαν στενά το όνομά τους με το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι οι κ.κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης και Σωκράτης Παπαδόπουλος, που επί σειρά ετών διετέλεσαν πρόεδροι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Καβάλας, υπηρέτησε το τοπικό ποδόσφαιρο για πάνω από 30 χρόνια, προσφέροντας τα μέγιστα για την πρόοδο και ανάπτυξή του. Δάσκαλος στο επάγγελμα (συνταξιούχος πλέον), αξιοπρεπής, σοβαρός, έντιμος και με ευαισθησίες για τα νέα παιδιά, τα περισσότερα χρόνια της θητείας του κατείχε τη θέση του προέδρου στις μεικτές ομάδες. Επί των ημερών του χτίστηκε η σπουδαία εκείνη ομάδα των Γεωργιάδη, Βρύζα, Ζαγοράκη, Δερμιτζάκη, Τζανετή, Βακιρτζή, Κλοκίδη, Σιδερίδη και των υπολοίπων παιδιών, που στη συνέχεια στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος, ανεβάζοντας το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο στο υψηλότερο σκαλοπάτι διάκρισης.
Μαζί με τον αείμνηστο Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλο ίδρυσαν το Ταμείο Πρόνοιας, ένα ταμείο που για πολλά χρόνια έδινε οικονομική ανάσα σε κάθε ανασφάλιστο ποδοσφαιριστή, όταν αυτός είχε σοβαρό τραυματισμό και η θεραπεία του απαιτούσε κάποιο σεβαστό ποσό. Τις ημέρες τις προεδρίας του η ακίνητη περιουσία της Ένωσης (γραφεία) σχεδόν διπλασιάστηκε, όταν με τη βοήθεια της ΕΠΟ κατάφερε να αγοράσει τα διπλανά με τα τότε υπάρχοντα, γραφεία της Ε.Π.Σ.Κ.

Όπως με αξιοπρέπεια ήρθε στο χώρο , με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε, παραχωρώντας τη θέση του σε εξίσου άξιους αντικαταστάτες, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο, το οποίο εκτιμάται μέχρι και σήμερα.

Τον σπουδαίο αυτόν πρόεδρο διαδέχθηκε μετά από μερικά χρόνια ένας επίσης ικανός πρόεδρος, ο Σωκράτης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν άνθρωπος του ποδοσφαίρου και έμελλε να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας. Ένας άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου, οργανωτικός και μεθοδικός που διέθετε τεράστια υπομονή, ώστε αυτή να βοηθήσει την πρόοδο του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου. Πολύ σύντομα οι ικανότητες του αυτές εκτιμήθηκαν, εν συνεχεία αξιολογήθηκαν από την Αθήνα και δεν άργησε να εκλεγεί σύμβουλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπηρέτησε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο από πολλές θέσεις και το εκπροσώπησε τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας. Επί ημερών της προεδρίας του η πόλη μας και το ποδόσφαιρό της γνώρισαν μεγάλες δόξες, να σκεφτεί κανείς ότι η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ διεξήχθη τότε στην Καβάλα και πέρασαν από την πόλη μας τα μεγαλύτερα ονόματα των ποδοσφαιρικών παραγόντων της χώρας μας. Όπως ο προκάτοχός του, Γιώργος Κωνσταντινίδης, έτσι και αυτός αύξησε την έκταση των ιδιόκτητων γραφείων της Ένωσης στο διπλάσιο, αγοράζοντας το διπλανό σε αυτά διαμέρισμα, δίνοντας τους τη σημερινή μορφή. Όμως αυτό που θα τον συμπεριλάβει στις σελίδες της ποδοσφαιρικής ιστορίας με ένδοξα γράμματα είναι οι προσπάθειες του και οι αγώνες του, μαζί με τον κ. Δημήτρη Ηλιάδη και τον κ. Γιώργο Σουφλέρη, να κατασκευασθεί το Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο στην περιοχή των Αμισιανών. Ένα έργο υποδομής που κατά την εκτίμησή μας δύσκολα θα κατασκευασθεί όμοιό του στο μέλλον. Ένα έργο που θα το κληρονομήσουν και οι επόμενες γενιές και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόοδο και ανάπτυξη του τοπικού μας ποδοσφαίρου, αν βέβαια γίνει μία ορθή χρήση από τους εκάστοτε υπευθύνους.

Απευθυνόμενοι σε όλους εσάς τους νεαρούς παράγοντες του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου, θέλουμε να πούμε ότι αν εσείς οι νεότεροι δεν γνωρίζετε το παρελθόν τότε δύσκολα θα έχουμε ένα αίσιο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον στο ποδόσφαιρο.

Οι δύο τιμώμενοι πρώην πρόεδροι θα απονείμουν τα διπλώματα προπονητικής UEFA C στους νέους πτυχιούχους προπονητές.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...