Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιορτή και θέαμα στους τελικούς Κυπέλλου Α΄και Β1 Κατηγοριών

Ημέρα:

spot_img

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά στο χώρο του ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά με τη διοργάνωση του νέου θεσμού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ανά κατηγορία, γνωστό ως Κύπελλο Κατηγοριών. Ένας θεσμός που σε λίγους μόνο μήνες κατάφερε να δώσει ένα ξεχωριστό χρώμα και νέο ενδιαφέρον στο τοπικό μας ποδόσφαιρο, αφού μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στις δύο κλασικές διοργανώσεις, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου, βγήκε στην επιφάνεια και μάλιστα με έντονο τρόπο το κρυφό όνειρο της κάθε ομάδας, δυνατής ή λιγότερο δυνατής, να κατακτήσει με ίσες πιθανότητες και αφού αντιμετωπίσει έναν ισάξιο αντίπαλο, έναν ποδοσφαιρικό τίτλο, όπως είναι αυτός του Κυπέλλου Κατηγοριών.

Οι άνθρωποι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας είχαν ως μοναδικό στόχο, μέσα από τη διοργάνωση αυτή, να τονώσουν το «κουρασμένο» και «φθαρμένο» ποδόσφαιρο και το κατάφεραν σε απόλυτο βαθμό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Δεκεμβρίου 2018, όταν και διεξήχθησαν οι τελικοί της Α’ και Β1 Κατηγορίας.

Πάντα ένας τελικός συγκινεί την κάθε ομάδα, τον κάθε παράγοντα, προπονητή, ποδοσφαιριστή, διαιτητή, ακόμα και φίλαθλο και όνειρό του είναι να τον ζήσει ως πρωταγωνιστής.

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, σε μία ηλιόλουστη αλλά και χειμωνιάτικη ημέρα και με την αγορά της πόλης ανοιχτή, οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Α’ Κατηγορίας, ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ και ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ, κατάφεραν να φέρουν τους φιλάθλους της Καβάλας στο γήπεδο και αναμετρήθηκαν στο κατάμεστο γήπεδο του Κοκκινοχώματος. Οι δύο ομάδες δικαίωσαν τους φιλάθλους για την επιλογή τους να παρακολουθήσουν έναν τελικό Κυπέλλου Κατηγοριών με το όμορφο θέαμα που προσέφεραν. Τελικός νικητής και κυπελλούχος αναδείχθηκε η ομάδα του ΒΡΑΣΙΔΑ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ επικρατώντας του ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ με 1-0.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ – Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 στο, επίσης, κατάμεστο γήπεδο Αγιάσματος αναμετρήθηκαν οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Κατηγοριών της Β1 Κατηγορίας, ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ και Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ. Ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο γειτονικές ομάδες, το οποίο δικαίωσε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν, αφού τόσο το θέαμα, όσο και η διακύμανση του σκορ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης.  Παρούσα στον τελικό ήταν και η Δημοτική Αρχή του Νέστου, η οποία μαζί με τη διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας, απένειμαν τα έπαθλα στους διαγωνιζόμενους ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Τη νίκη και παράλληλα τον τίτλο κατέκτησαν οι ποδοσφαιριστές του Π.Ο. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ, επικρατώντας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ με 3-1.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μέσα από το νέο αυτό θεσμό του Κυπέλλου Κατηγοριών, κατάφερε να μετουσιώσει το ποδόσφαιρο σε μία γιορτή, αφού μετά από τους δύο αυτούς τελικούς, ακολουθούν οι τελικοί της Β2 και Β3 Κατηγορίας.

Υποσχόμαστε σε όλους αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο, ότι εμείς ως διοίκηση, μέρα με τη μέρα, βήμα προς βήμα, με συνεχή προσπάθεια, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα πιο θετικό μέλλον για το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...