Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Επόμενος τουριστικός στόχος ο γαστρονομικός προορισμός

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Με στόχο την προβολή της Καβάλας ως γαστρονομικό προορισμό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, άρχισε την Τετάρτη (7/2) στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ», κύκλος τεσσάρων συνολικά σεμιναρίων επαγγελματιών εστίασης της πόλης. 

    Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει μετά από πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας και της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», προκειμένου να αναδειχθεί η γαστρονομική ταυτότητα της Καβάλας.

    Ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των επαγγελματιών εστίασης στα σεμινάρια η Αναστασία Ιωσηφίδου

    «Πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο σε σύνολο τεσσάρων, καθώς θα ακολουθήσει ένα ακόμη τον Φεβρουάριο και δύο τον Μάρτιο. Απευθύνεται στους επαγγελματίες εστίασης, αλλά και στα ξενοδοχεία. Η αίθουσα διεξαγωγής του σεμιναρίου ήταν γεμάτη και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από την ανταπόκριση των επαγγελματιών της πόλης μας», επισήμανε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου.

    Με ειδικό σήμα θα εφοδιαστούν καταστήματα της Καβάλας που το 30% τουλάχιστον του καταλόγου τους θα περιέχει τοπικές συνταγές και προϊόντα

     «Επειδή ήταν η πρώτη ομαδική συγκέντρωση των επαγγελματιών, θέλαμε να τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει η προσπάθεια αυτή, προκειμένου να αγκαλιάσουν τα σεμινάρια και να τα παρακολουθήσουν. Τους δώσαμε να καταλάβουν ότι επόμενος στόχος είναι να λάβουν τα εστιατόρια της πόλης μας το ειδικό σήμα που έχουμε ως δήμος Καβάλας και «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το οποίο ταιριάζει με το τουριστικό μας λογότυπο. Αυτό θα το πάρουν οι επαγγελματίες που θα έχουν τουλάχιστον το 30% του καταλόγου τους με τοπικές συνταγές και προϊόντα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών της η κ. Ιωσηφίδου.

    Στόχος του Ε.Ο.Τ. να προβάλλει την Καβάλα ως γαστρονομικό προορισμό το 2019

     Όπως σημείωσε η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στις εκθέσεις όπου μετέχει, από τον ίδιο τον Ε.Ο.Τ., τους έχει μεταφερθεί η πληροφορία ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα καταναλώνουν εισαγόμενα προϊόντα σε ποσοστό 70%!

    «Όταν θα καταφέρουμε ως Ελλάδα καταρχήν και στη συνέχεια και η περιοχή μας, τα προϊόντα που καταναλώνουμε κι εμείς, αλλά και οι τουρίστες, να είναι περισσότερο τοπικά, το τελικό κέρδος για την ελληνική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Σαν τοπική οικονομία προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα τοπικά προϊόντα, μέσω και των επαγγελματιών. Προωθώντας ένα τοπικό προϊόν μπορεί να γεννηθεί μια τοπική επιχείρηση για να το παράγει. Άρα σε αυτήν θα δουλέψουν συμπολίτες μας. Απώτερος στόχος μας είναι η Καβάλα να ξεχωρίσει σε πανελλαδικό επίπεδο ως γαστρονομικός προορισμός. Το 2019, γίνεται ήδη προσπάθεια, ο Ε.Ο.Τ. να προβάλλει την Καβάλα ως γαστρονομικό προορισμό», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Αναστασία Ιωσηφίδου.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Συνελήφθη στην Καβάλα αλλοδαπή που κατηγορείται για θανατηφόρα βλάβη από αμέλεια

    Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης σχηματίσθηκε...

    Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

    Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Κωστής Χατζηδάκης   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ...

    Ημερίδα για την Βία των ανηλίκων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

    Ημερίδα με θέμα «Βία των ανηλίκων και η πρόληψή...

    Σκάβοντας για «χρυσό» στην Άγρια Δύση

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Εντάξει λοιπόν. Πρέπει να δώσω μερικές...