spot_img

Τελευταία Θέματα

spot_img

spot_img

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

spot_img

Σε ετοιμότητα ο δήμος Παγγαίου ενόψει της χειμερινής περιόδου

Γιώργος Καλλινικίδης: Πολύ καλή η συνεργασία ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς

Για την ετοιμότητα του δήμου Παγγαίου, ενόψει της χειμερινής περιόδου, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καβάλας, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης.

«Ο δήμος Παγγαίου προετοιμάζεται για τον χειμώνα και ήδη έχουν καθαριστεί σχεδόν όλα τα φρεάτια, ώστε σε οποιαδήποτε νεροποντή να μπορέσει να ανταποκριθεί το σύστημα ομβρίων υδάτων και στις ανάγκες που θα προκύψουν», ανέφερε αρχικά ο κ. Καλλινικίδης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ΤΕΣΟΠΠ του δήμου Παγγαίου

«Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία σε επίπεδο μηχανημάτων κι αυτά είναι πανέτοιμα για τον χειμώνα, ακόμη και σε περίπτωση χιονόπτωσης έχουμε κατάλληλα μηχανήματα, ώστε να ανταποκριθούμε, αν και τα τελευταία χρόνια οι χιονοπτώσεις είναι πολύ λίγες. Τα ρέματα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά στο μέτρο που μπορούμε και εμείς δουλεύουμε σε αυτά καθαρίζοντας όπου μπορούμε και συνεισφέροντας κι εκεί. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το ΤΕΣΟΠΠ, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο πριν τη χειμερινή περίοδο, όπου όλοι οι συναρμόδιοι και συνεργαζόμενοι φορείς σε θέματα Πολιτικής Προστασίας συγκεντρωνόμαστε στο δημαρχείο Παγγαίου για να εκθέσουμε τα πράγματα πως έχουν και μέσα από συζήτηση προσπαθούμε να δούμε τι χρειάζεται και απαιτείται, ώστε να ανταποκριθούμε σε προβλήματα που μπορεί να μας προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου», πρόσθεσε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του δήμου Παγγαίου.

Πολύ καλή η συνεργασία ανάμεσα στους συναρμόδιους φορείς

«Στο ΤΕΣΟΠΠ πάντα επιβεβαιώνεται η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Είναι σημαντικό να μπορούμε να συνεργαζόμαστε γιατί αυτό είναι που φέρνει και τα καλά αποτελέσματα. Αν γυρίσουμε πίσω στην αντιπυρική περίοδο θα δουμε ότι στις πολλές φωτιές που είχαμε στην περιοχή μας αυτές δεν εξελίχθηκαν σε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως παλιότερα με το Παγγαίο κι αυτό είναι προϊόν και της ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης που οφείλουμε να την συγχαρούμε, όπως και της Π.Υ. Καβάλας και φυσικά την 21η ΕΜΟΔΕ, που έχει σημαντικό ρόλο πλέον για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Η αλήθεια είναι ότι και όταν ζητήθηκαν και από τον δήμαρχο εναέρια μέσα υπήρχε άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο. Οπότε με αυτό γνώμονα και τη συνεργασία, προχωράμε και για την χειμερινή περίοδο», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Γιώργος Καλλινικίδης.