Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία των δασκάλων για τα προβλήματα στον χώρο της Ειδικής Αγωγής

Ημέρα:

spot_img

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καπνεργάτη, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του συλλόγου, Απόστολος Μουμτσάκης, αν και οδεύουμε προς το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς υπάρχουν ακόμη 2.000 κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι θέσεις Ειδικής Αγωγής.

Η κυβέρνηση βάζει στο περιθώριο την Ειδική Αγωγή

«Καταλαβαίνουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση βάζει στο περιθώριο την Ειδική Αγωγή των παιδιών  μας που τόσο χρήσιμη είναι σε όλους μας. Την Τετάρτη (29/3) επρόκειτο να κατατεθεί μία τροπολογία στην Βουλή, η δεύτερη ενάντια στην Ειδική Αγωγή, βάσει της οποίας θα μπορούν να εργάζονται στις δομές όσοι έχουν  και δεύτερο πτυχίο και δεν έχουν το πτυχίο της Ειδικής Αγωγής  και αυτό είναι πολύ σοβαρό για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «άνθρωποι που σπούδασαν το αντικείμενο, από εδώ και στο εξής  πιθανόν να αποκλείονται από αυτές τις θέσεις και να δίνεται το δικαίωμα σε κάποιους άλλους που δεν το γνωρίζουν τόσο σωστά».

«Ζητάμε από το υπουργείο να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν…»

Πρόκειται για τη δεύτερη τροπολογία, όταν η πρώτη, επί υπουργίας Νίκου Φίλη  αποχαρακτήριζε τις θέσεις  των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Ο όρος αποχαρακτήρισε σημαίνει πως σε κάθε σχολείο υπήρχε μία θέση χαρακτηρισμένη ως Ειδικής Αγωγής, δύο θέσεις όπου θα μπορούσαν να εργαστούν συνάδελφοι τους εκπαιδευτικοί με το βασικό τους πτυχίο και αυτό έχει καταργηθεί. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στην εκπαίδευση και είμαι σίγουρος ότι αν η σημερινή κυβέρνηση ζητήσει να βρει χρήματα θα τα βρει, απλά δεν είναι μέσα στον σχεδιασμό της η εκπαίδευση και κυρίως η Ειδική Εκπαίδευση. Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς, έτσι ώστε να καλυφθούν αυτά τα κενά που υπάρχουν, όταν στον Νομό Καβάλας  οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής είναι 62 σήμερα ενώ τα κενά που υπάρχουν είναι πολλά και οι θέσεις αυτές  πρέπει  να καλυφθούν μόνον με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Μουμτσάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...