Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πριν αποκτήσουμε εξουσία πρέπει να αποκτήσουμε σοφία, για να τη διαχειριστούμε καλά!!!

Ημέρα:

spot_img

του Γιώργου Δημητρακάκη

Αγαπητέ Κυριάκο ο λαός σε εμπιστεύτηκε, γιατί προδόθηκε από λαϊκιστές, ανίδεους ανθρώπους στην εξουσία, ανθρώπους που ποτέ δεν βρέθηκαν στη θέση του απλού κατακρεουργημένου λαού, ασχέτως αν το έπαιζαν παιδιά του λαού και όλο αυτό το θέατρο για μια καρέκλα εξουσίας!

Εκάθησαν σε αναπαυτικές καρέκλες, σε κρεβάτια κρουαζιερόπλοιων, σε αεροπλάνα κρατικά που τα χρησιμοποιούσαν σαν ιδιωτικά, ενώ έλεγαν προεκλογικά θα τα καταργούσαν, άλλα υποσχόταν προεκλογικά άλλα εφήρμοσαν, η αλαζονεία είναι ίωση που θεραπεία δεν έχει, μέχρι ο λαός να τους τοποθετήσει στη θέση που τους αρμόζει!

Τα τέσσερα χρόνια είδαν πολλά τα μάτια μας, άκουσαν πολλά τα αυτιά μας για τους ανθρώπους που δεν ήξεραν από διοίκηση, δεν αφουγκραζόταν τις επιθυμίες του λαού, και το μόνο που ήξεραν να είναι περιτριγυρισμένοι από καγκελόφραχτα ΜΑΤ. Μόνο τηλεοπτικές φιέστες και κρατικά μεροληπτικά μέσα ήθελαν, θαρρείς η κριτική δε βοηθά για την αυτοκριτική τους (αν κάνουν) για να καλυτερεύσουν, για να κυβερνούν μεστά και ατελείωτα!

Και ο λαός; Ένα μέρος βρισκόταν στο κόσμο του, ακούγοντας τους που του έλεγαν πετάει ο γάιδαρος και αυτοί έλεγαν: «τώρα; μόλις γύρισε από τον Άρη»! από ορθολογισμό, προτάσεις, τίποτε!!!

Αυτό ήταν που τους έφερε την καταστροφή, τραβούσαν το χαλί της εξουσίας τους, οι ίδιοι κάτω από τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να αποθρασύνονται οι της εξουσίας, τα βλέπαμε για την καταστροφή στο Μάτι, για το Σκοπιανό, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την αλαζονεία, τις παροχές χωρία αντίκρισμα, τις εμμονές, τη διχόνοια! …

Πιστεύω να γυρίσουν εμπλουτισμένοι με μαθήματα ορθολογισμού, γιατί τέσσερα χρόνια ήταν εγκαταστημένοι σε άλλο πλανήτη!

Η συναίνεση λαού-εξουσίας κάηκε μαζί με το χαλί που τραβούσαν οι ίδιοι, οι της πρώτης φορά εξουσία, πιστεύω να καθίσουν ήσυχα για ένα τουλάχιστον χρονικό διάστημα για περισυλλογή και το καλό του τόπου!!!

Αγαπητέ Κυριάκο, ο λαός περιμένει πολλά από εσάς, έχει καταγεγραμμένα τα προεκλογικά λεγόμενά σας και περιμένει την εκπλήρωσή τους κατά γράμμα!

Μην τους προδώσετε, γιατί προδίδετε όλο το πολικό σύστημα, ο λαός δεν αντέχει άλλη προδοσία και αποτυχία, εσείς τουλάχιστον γνωρίζετε από εξουσία, από διοίκηση, γι’ αυτό σας εμπιστεύθηκε ο λαός και η ευθύνη σας είναι μεγαλύτερη, μην απαξιώσετε τα θέματα πατρίδας και θρησκείας που τελευταία τσαλαπατήθηκαν, γιατί η πλειοψηφία του λαού είναι αμείλικτη σε αυτά!

Για σωστή διοίκηση πρέπει ο κυβερνών να είναι πρώτα το παράδειγμα προς μίμηση, για να έχει την απαίτηση να ακολουθήσουν τα βήματα του και οι υπόλοιποι!

Αγαπητέ μου, με στεναχώρησε η θέση μερικών πολιτικών που (ίσως) γνώριζαν πριν μεγάλο χρονικό διάστημα την τοποθέτησή τους στο ψηφοδέλτιο, γιατί και εσείς αποκλείατε με μιας αυτούς που η γλώσσα τους προπορευόταν της δικής σας αξιολόγησης και του κόμματος για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι!

Και επειδή δεν μπορώ να μην τοποθετηθώ, κάτι που έκανα και στο παρελθόν, με τη λάθος λογική βημάτων της «πρώτης φοράς αριστερά» και του περίγυρού τους, για ίδιον όφελος τους, χωρίς συλλογικές αποφάσεις, δεν ξεχνώ, τα: «να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών», «η θητεία των βουλευτών να είναι 2-3 θητείες» κ.α. Ήθελαν να χτυπήσουν συντρόφους τους που πριν ένα χρονικό διάστημα τους αγκάλιαζαν για να μυηθούν τα μυστικά του τόπου για ίδιον όφελος; Ήθελαν να δείξουν την ανωτερότητά τους σε χρόνο dt; Ήθελαν να φέρουν την αλλαγή;

Αναρωτιέμαι αν πριν γίνουν τέτοιες προτάσεις: είχε (ή έχει), τέτοιες προτάσεις το κόμμα; και αν όχι, γιατί οι ανωτέρω σαν συμβουλάτορες δεν έγραψαν έστω ένα άρθρο ή να στείλουν διαφανείς προτάσεις στα συλλογικά όργανα, για να μην εκτίθενται προεκλογικά οι ίδιοι και το κόμμα, όταν γινόταν η συζήτηση για την αλλαγή του συντάγματος;

Με σύμπνοια, αλληλεγγύη, ομαδικά θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος!!!

Αγαπητό μου παιδί, δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους οποιονδήποτε πολίτες και μάλιστα τη στιγμή που λέγατε παλιά: «θα πορευτώ αξιοκρατικά και όχι με πρόσωπα του περιβάλλοντός μου !».

Κάνατε ορθά την πρώτη αξιολόγηση, τοποθετήσατε αξιοκρατικά βουλευτές σε διάφορους τομείς για να ελέγχουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, έμειναν όμως ανεξέλεγκτοι κάποιοι που ήρθαν μυρίζοντας εξουσία, από τα παλιά, από μακριά με σκοπό (ίσως) και την ατομική τους πορεία!

Ακούμε βλέπουμε πολλά στελέχη να περιαυτολογούν για τον αριθμό ψήφων που πήραν . Πώς να είναι αντικειμενική η αξιολόγηση όταν όλοι δεν είχαν την ίδια αφετηρία και τον ίδιο χρόνο, ενώ ασχολιόταν πολλοί και με θέματα των τομέων που τους ανατέθηκαν; Ναι όλοι για το κόμμα, γιατί όμως μερικοί και για την πάρτι τους;

Πολλοί των περιοχών αυτών έδωσαν μάχες και στα εύκολα και τα δύσκολα, παραμέρισαν σημαντικές υποχρεώσεις αυτά τα χρόνια, έμειναν όμως στο χρονοντούλαπο της προσμονής για μια καλύτερη θέση! Ο κάθε τόπος έχει αξιόλογα, δραστήρια, έντιμα στελέχη, γνώστες των προβλημάτων της περιοχής, δεν χρειάζεται εισαγωγή από τον περίγυρο!!!

Φυσικά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι τοπικές οργανώσεις που άφησαν ακάλυπτους τους τοπικούς εργάτες του κόμματος, με το να μην έχουν όλοι την ίδια αφετηρία που φυσικά δεν θα υπάρχει και το ίδιο επιθυμητό αποτέλεσμα γι’ αυτούς!

Γιατί οι νέοι αποφεύγουν τους κομματισμούς σχηματισμούς; Γιατί θα προδοθούν! γιατί οι άξιοι θα παραμεριστούν! γιατί ο περίγυρος της εξουσίας θα προωθηθεί!!!

Η αξιοκρατία, η ισονομία, η σύμπνοια πολιτών και πολιτικών πρέπει να είναι τα βασικά συστατικά της δημοκρατίας για να έχουμε ανταγωνιστικότητα και πρόοδο!!!

Αγαπητέ Κυριάκο, καλή επιτυχία στο έργο σου για το καλό το δικό σου και του τόπου και να έχεις στο πίσω μέρος της κεφαλής σου: μη σε συνεπάρει η έπαρση, ο διχασμός είναι μαρασμός για τον τόπο, όλα τα παιδιά τα γέννησε μια μάνα και ότι η επαρχία βγάζει έντιμα, αξιόλογα, δραστήρια στελέχη και που η στάση τους είναι μπεσαλίδικη!!!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην Δντής γυμνασίου -λυκείου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...