Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι καινοτομίες του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον πολιτικό στίβο!

Ημέρα:

spot_img

Ακούω και διαβάζω την κριτική που γίνεται για τις πρωτοβουλίες του κ. Μητσοτάκη να επιλέξει δηλαδή την αλλαγή στο μετερίζι ώστε ο κρατικός μηχανισμός να λειτουργεί αξιοκρατικά κάνοντας θετικά βήματα, ήδη πιστεύω πως επετεύχθη ο στόχος του κατά ένα μέρος στον περίγυρό/επιτελείο του και αναμένουμε τώρα να επεκταθεί (και) σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.

Ο τόπος έχει ανάγκη από αξιοκρατία και όχι τη ψηφοθηρική πολιτική, σε όλους τους τομείς. Την ψηφοθηρία την ζήσαμε, είδαμε τα αποτελέσματά της: όλοι οι «καρανίκηδες» των κομμάτων και των συνδικάτων αποσκοπούν στην τέρψη των ιδίων και του περίγυρού τους!

Ο τόπος θέλει αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης, βήματα αλματώδη… Οι προηγούμενοι αρχηγοί κρίθηκαν! Ας καθίσουν στον πάγκο τώρα ώστε να εφαρμοστούν και να κριθούν και τα βήματα του κ. Μητσοτάκη τα οποία πιστεύω πως θα είναι θετικά.

Η αξιοκρατία πρέπει να υπάρχει από την κορυφή μέχρι και τη βάση του εκάστοτε κόμματος και των τάξεων των πολιτών, δεν πρέπει να υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι, γιατί η ακατάπαυστη αντιπαράθεση μεταξύ τους δημιουργεί αντιπαλότητα με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση, πρέπει να υπάρχει άμιλλα για την πρόοδο του τόπου και η πρόοδος έρχεται με αξιοκρατία και όχι με την ισοπέδωση ή τη διάλυση των πάντων.

Πολλοί επιθυμούν την ισοπέδωση προς τα κάτω για να επιπλεύσουν σαν τους φελλούς.

Τα πάντα ξεκινούν από τη παιδεία του λαού και η παιδεία δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, θέλει τολμηρές καινοτομίες σε βασικούς τομείς – να μη πω σε όλους και παραδείγματα προς μίμηση τα οποία μπορούν να γίνουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, αρκεί να μην υπολογιστεί το οικονομικό κόστος και αυτό μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόγραμμα των εκατό πρώτων ημερών. Είναι απαραίτητο αυτό σήμερα μετά όλη αυτή τη λαίλαπα της «αριστεράς νοοτροπίας και πράξης» με όλα τα τώρα δεινά που επισώρευσε στον τόπο!!!

Ψηφίζουν οι πολίτες όπως πάντα τον κομματικό υποψήφιο, όχι τον πιο ικανό. Ψηφίζουν, έχοντας συνηθίσει τις κάτω του μετρίου αποδόσεις των εκάστοτε κομματικών που θα τους λύσουν υποτίθεται τα προβλήματα, εμπνεόμενοι από τη πλάνη της γλώσσας τους και όχι την πορεία τους, άνθρωποι δηλ. που δεν διοίκησαν ούτε ένα περίπτερο με τζίρο πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ -τα πόθεν έσχες τους το αποδεικνύουν. Ποτέ δεν πίστεψαν ότι με την ψήφο τους μπορούν πραγματικά να κάνουν την αλλαγή, να κάνουν τη πλήρη ανατροπή, κατά τα άλλα την ευθύνη την έχουν πάντα οι πολιτικοί…

Ας αναρωτηθεί ο κάθε ψηφοφόρος πριν ακολουθήσει την πορεία προς την κάλπη: εάν ήταν επιχειρηματίας, θα τοποθετούσε για υπεύθυνο αυτόν που θα ψηφίσει, κάποιον του κομματικού σωλήνα που δεν έχει διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ στην πορεία της διαδρομής του ή δεν έχει δοκιμαστεί / αξιολογηθεί σε μια υπεύθυνη θέση;

Εξάλλου ο τόπος έχει ανάγκη από ειλικρίνεια -η πολιτική απάτη και τα ονειροπόλα βήματα φέρνουν την καταστροφή όχι των πολιτικών αλλά των πολιτών που υποτίθεται τους εκπροσωπούν για το καλύτερο, συμπαράσταση στα προβλήματά του, αντικειμενική αξιοκρατία, διαφάνεια -στις κρυφές αδιαφανείς πτυχές των θεμάτων πάντα υπάρχει δυσοσμία, ταύτιση πολίτη και πολιτικού ακόμη και σε οικονομικά θέματα, όχι υπολογισμό του κομματικού κόστους μπροστά στην αναβάθμιση του τόπου- οι πολιτικάντηδες στον πάγκο, όχι διχόνοια –είναι καταστροφή. Η απάντηση στη λασπολογία είναι: μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη και όχι η υποτίμηση της νοημοσύνης του νοήμονα πολίτη, το επιχείρημα: ο πολιτικός κρίνεται. Από ποιον; από τον εκάστοτε παραπλανημένο ανίδεο; Οι καιροσκόποι ιστορικοί και οι κυνηγοί της επιλεκτικής θρησκείας στον πάγκο –δεν έχεις το δικαίωμα να καταστρέφεις συνειδήσεις και την ιστορία της πατρίδας…

Η σχέση λαού πολιτικού στηρίζεται μέχρι και σήμερα – ως επί το πλείστον – στη νοοτροπία του δούναι και λαβείν και πολλές φορές σε παράλογες απαιτήσεις, ενώ θα πρέπει να στηρίζεται στη συνεργασία για το καλύτερο του τόπου.

Μήπως θα πρέπει να προβληματίσει τον κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του ότι ακόμη και στο οικονομικό επίπεδο πρέπει να υπάρχει η αμοιβαία κατανόηση πολίτη και πολιτικού – να είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Είναι σε σωστή βάση οι τωρινές αποδοχές πολιτών και πολιτικών και κυρίως σήμερα με τέτοια κρίση; και τώρα που γίνεται η αρχή για κάτι το καινούργιο για τον τόπο και το λαό μήπως χρειάζονται ανατροπές;

Πρέπει να είναι ανεξάρτητος οικονομικά ο πολιτικός για να μην επηρεάζεται. Για πείτε μου: τα μέχρι πρότινος εισοδήματα πολλών πολιτικών που ήταν ίσως και μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ, εκτοξεύτηκαν με την εκλογή τους στις ογδόντα και πλέον χιλιάδες ευρώ. Μήπως ο πολιτικός έτσι είναι αργυρώνητος του κράτους; στο δίλλημα πολίτης ή εγώ; ποιος έχει προτεραιότητα; Συγκρίνετε τα προεκλογικά λεγόμενα με τα μετεκλογικά με βάση τα ψηφίσματα στη Βουλή. Σε χρόνο dt μέστωσαν πολιτικά; και αφού δεν ήταν μεστοί γιατί ακολουθούν το δρόμο της πολιτικής σε μια εποχή που ο λαός λιμοκτονεί;

Με τα πρόσφατα πόθεν έσχες ας αναρωτηθούν οι πολιτικοί αν αρμόζει να υπάρχουν αυτές οι διαφορές! Το ρώτημα προς κάθε υποψήφιο θα πρέπει να είναι: «ακολουθείς αγαπητέ μου την πορεία μας για τη λύση των προβλημάτων του λαού με αυτά –τα καινούργια – οικονομικά δεδομένα»; οι «καρανίκηδες» στην μπάντα, πρωτεύουσα θέση σήμερα έχει η προσφορά και όχι η οικονομική αποκατάσταση!

Πάρα πολλά τα στραβά, αλλά ποιος θα πρωτοστατήσει για τη διόρθωσή τους;

Θα πρέπει να έχει στο πίσω μέρος της κεφαλής του ο κ. Μητσοτάκης και ο κάθε πολίτης το ότι: έναν αείμνηστο Πεπονή και ένα κύριο Γιαννίτση μπορεί να τους εξαφάνισε ο λαός από τον πολιτικό στίβο, αλλά έμειναν στην ιστορία και στη συνείδηση του ευσυνείδητου πολίτη για το ότι: «εάν περνούσαν τα καινοτόμα μέτρα που πρότειναν, η κατάσταση της χώρας δε θα ήταν αυτή και οι πολίτες σήμερα θα ευημερούσαν»!!! Τα λάθη του παρελθόντος, πολιτικών, λαού θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Εγώ να ευχηθώ καλή επιτυχία στις καινοτόμους αλλαγές σε όλους τους τομείς αποβλέποντας πρώτα στο συμφέρον του λαού…

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...