Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Ζαρκαδιά και Ίασμο

Συνελήφθησαν χθες (28-11-2022), σε περιοχές της Ροδόπης...

Άνοιξαν αυτοκίνητο και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή κοσμημάτων που διέπραξαν δύο...

Καβάλα: Μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ του καθηγητή του στο FB

Η παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,...

Κ. Σιμιτσής: Τα υπόγεια πάρκινγκ χρειάζονται χρόνο και πολλά λεφτά

Ακολούθησε μας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σε ανάρτησή του σημειώνει:

Τι χρειαζόμαστε πρώτ’ απ’ όλα για την κατασκευή ενός υπόγειου πάρκινγκ; Χρήματα, πολλά χρήματα, είναι η πρώτη απάντηση που έρχεται. Επειδή όμως «λεφτά υπάρχουν», όπως είναι γνωστό, ας δούμε τι άλλο πρέπει να μαζέψουμε για να κάνουμε πράξη το όνειρο εκείνων των συμπολιτών που μέρα – νύχτα ασχολούνται με το θέμα.

Η πολεοδομική νομοθεσία απαιτεί να προβλέπεται η σχετική χρήση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Δηλαδή να αναγράφεται ρητά ότι κάτω από την τάδε πλατεία, που είναι κοινόχρηστος χώρος, μπορεί να κτιστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης. Το ΓΠΣ της Καβάλας, που εγκρίθηκε το 2013, προβλέπει υπόγειο πάρκινγκ στα ακίνητα της Ροδόπης, των Λαζαριστών και της πλατείας Ελευθερίας. Αν βρούμε και άλλον κοινόχρηστο χώρο, θα πρέπει να τροποποιήσουμε το ΓΠΣ με Προεδρικό Διάταγμα.

Όμως δεν είναι δυνατό να φυτέψουμε υπόγειο πάρκινγκ κάτω από κάθε κοινόχρηστο χώρο. Υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα σε ακτίνα 100 μέτρων δεν πρέπει να υπάρχει σχολείο. Αυτό αποκλείει αμέσως την πλατεία Ποταμουδίων («Νεαπόλεως») από κάθε σχετική φιλοδοξία και δεν χρειάζεται να έχεις δικά σου παιδιά για να καταλάβεις τον λόγο αυτής της απαγόρευσης.

Για την ιστορία σημειώνω πως δεν αρκεί να προβλέπεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο η χρήση «υπόγειο πάρκινγκ». Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του απαιτείται και άλλο, πιο εξειδικευμένο Προεδρικό Διάταγμα, στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη οι κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και πολεοδομικές συνθήκες και ότι δεν αναιρείται ούτε παρακωλύεται ουσιωδώς η κοινή χρήση (άρθ. 8 Ν. 2052/1992). Όλα αυτά επιλύονται με μελέτες. Άρα χρειαζόμαστε χρόνο και λεφτά, πολλά λεφτά. Αλλά είπαμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα σήμερα, που όλοι είμαστε πάμπλουτοι, χωρίς πανδημίες, οικονομικές καταστροφές, πολέμους και διεθνείς αναστατώσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα