Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η καταδίωξη στο Πέραμα και η εγκληματικότητα των Ρομά

Ημέρα:

spot_img

του Σπύρου Κύρου

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταδίωξη τριών Ρομά στο Πέραμα, που κατέληξε με τον ένα νεκρό από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Οι Ρομά -οι οποίοι ήταν ήδη σεσημασμένοι για κλοπές- έχοντας ένα κλεμμένο αυτοκίνητο αγνόησαν σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη. Όταν βρέθηκαν σε αδιέξοδο, αντί να παραδοθούν αποφάσισαν να εμβολίσουν τις μηχανές των αστυνομικών, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τραυματίζοντας εφτά! Στο σημείο αυτό οι αστυνομικοί για να αποτρέψουν τη δολοφονική επίθεση αποφάσισαν να πυροβολήσουν με τα γνωστά αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, ευτυχώς όμως δικαιώθηκαν.

Στις επόμενες μέρες ακολούθησαν τα εξής γεγονότα. Ρομά έκλεισαν δρόμους ως διαμαρτυρία, καίγοντας κάδους σκουπιδιών, λάστιχα, έως και οχήματα. Φυσικά όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτά, αφού σε επεισόδια στα Μέγαρα πυροβόλησαν με καραμπίνες αστυνομικούς και τους πετροβόλησαν, με αποτέλεσμα άλλοι τρεις εξ αυτών να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Σε άλλο περιστατικό επιτέθηκαν σε πυροσβέστες, ξυλοκοπώντας τους και ληστεύοντάς τους, αλλά και κλέβοντας τον εξοπλισμό του πυροσβεστικού οχήματος. Άλλοι τρεις ανέβασαν βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ανέφεραν ότι ‘θα σφάζουν τους αστυνομικούς όπου τους βρίσκουν’ και πως ‘θα τους μαχαιρώνουν στο λαιμό’.

Βέβαια όπως είναι λογικό, ενώ συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα, οι Ρομά δε σταμάτησαν τις υπόλοιπες εγκληματικές τους δραστηριότητες. Ένας 25χρονος δολοφόνησε στην Εύβοια μια 80χρονη στο σπίτι της, έτσι ώστε να τη ληστέψει. Μετά τη σύλληψή του δήλωσε: «Τη γιαγιά τη γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια. Αποφάσισα να τη ληστέψω γιατί ήξερα ότι είχε χρήματα». Στο Αίγιο, άλλοι τρεις από τους συνήθεις υπόπτους έκλεισαν το δρόμο σε 27χρονη κοπέλα που βρισκόταν στο αυτοκίνητο της και σημαδεύοντας την με όπλο και μαχαίρι της ζήτησαν τα χρήματά της. Παρ’ ότι η κοπέλα πήγε να πιάσει το πορτοφόλι της, τη χτύπησαν στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια άρπαξαν 400 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Τα επεισόδια αυτά συνέβησαν σε χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας και δεν είναι τα μόνα, αλλά αντί να τα παραθέσουμε όλα, αρκεί μάλλον να αναφερθούμε στην έρευνα της ΕΛΑΣ, που αναφέρει ότι το 50% της εγκληματικότητας στην Αττική προέρχεται από Ρομά! Κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών, συνεργασία με λαθροδιακινητές και την ίδια στιγμή οι γνωστοί ‘διακαιωματιστές’ καταγγέλλουν ότι οι Ρομά είναι μια περιθωριοποιημένη μειονότητα και πως δε γίνονται αρκετά για την ένταξη τους στην κοινωνία, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει δεκαετές σχέδιο για τη στήριξη τους στην ΕΕ και την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος τους προσφέρει αμέτρητα προνοιακά επιδόματα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι δε γίνονται αρκετά για την ένταξή τους, το πρόβλημα είναι ότι οι ίδιοι δε θέλουν να ενταχθούν, αφού η συντριπτική πλειονότητα προτιμά να ζει με τα επιδόματα αυτά και με άλλες παράνομες δραστηριότητες, ενώ ελάχιστοι κάνουν μια προσπάθεια ώστε να λάβουν κάποια μορφή εκπαίδευσης ή να εργαστούν.

Και ενώ γίνονται πορείες διαμαρτυρίας για τον Ρομά που έχασε τη ζωή του στην καταδίωξη στο Πέραμα και επισκέψεις πολιτικών στην οικογένειά του, δεν είδαμε καμία απολύτως διαμαρτυρία για την 80χρονη που δολοφονήθηκε από τον 25χρονο Ρομά ή για την 27χρονη που χτύπησαν και λήστεψαν. Θα ήταν βλέπετε ρατσιστικό…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...