Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Θεοφιλία – Πίστη Δημητριάδου… γεννήθηκε για να χορεύει!!!

Ημέρα:

spot_img

Το Facebook έχει και τα καλά του. Ένα απ’ αυτά είναι όταν βλέπεις την πρόοδο των παιδιών των φίλων σου, στιγμές ξεχωριστές από την ζωή τους και φυσικά τους χαρούμενους γονείς που απολαμβάνουν “τους καρπούς των κόπων τους”.

Τα τελευταία 8 χρόνια όμως, “παρακολουθώ” την κόρη της φίλης και συγχωριανής μου Μαρίας Δημητριάδου. Ένα παιδί που για μένα προσωπικά, γεννήθηκε για να χορεύει.

Η Θεοφιλία γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6/01/2007 και 2 μήνες αργότερα μετακόμισε στην Καβάλα, πατρίδα της μητέρας της Μαρίας.

Παιδί χωρισμένων γονιών αλλά και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί από την ηλικία των 4 μηνών την έκανε να αναζητήσει τρόπους για να εκφράζεται.

Οι latin χοροί μπήκαν στην ζωή της ως απλή ενασχόληση, όμως γρήγορα η μικρή Θεοφιλία κατάλαβε πως έμελλε να γίνουν το μεγαλύτερο πάθος της ζωή της.

Η μέχρι τώρα διαδρομή της

Από την ηλικία των 6 χρόνων ξεκίνησε να κατεβαίνει σε αγώνες, με ομάδες αλλά και ζευγάρι και από την πρώτη στιγμή άρχισαν να έρχονται και οι διακρίσεις.
Πρωταθλητές και Κυπελλούχοι Ελλάδος με το ζευγάρι αλλά υψηλές θέσεις σε Διεθνείς αγώνες.

Στην ηλικία των 10 αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με το Solo Αγωνιστικό Latin, όπου ήρθε και η πιο μεγάλη της διάκριση.

Η πρώτη της συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νάπολη το 2019 και η κατάκτηση της 7ης θέση στην κατηγορία Junior ανάμεσα σε 45 σπουδαίες αθλήτριες από όλο τον κόσμο είναι αυτό που θα θυμάται για πάντα, όπως η ίδια μου είπε.

Δυστυχώς όμως ο Covid όπως και εκατομμύρια παιδιά την άφησε εκτός προπονήσεων και αγωνιστικής δράσης για σχεδόν 2 ολόκληρα χρόνια.

Η Θεοφιλία επιστρέφει δυναμικά στην…. κανονικότητα

Η Θεοφιλία μετά την αναγκαστική διακοπή έδειξε “με το καλημέρα” πόσο πολύ της είχανε λείψει τα πάντα. Οι προπονήσεις, οι αγώνες και οι μέρες γεμάτες ένταση στην σχολή χορού.

Έτσι, επέστρεψε φέτος, για την χρονιά 2021 – 22, πολύ δυναμικά στην μεγάλη της αγάπη, κατακτώντας:

2 χρυσά στο Grand Prix Βουλγαρίας το Σεπτέμβριο 2021.
Στέφτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος με 9 χρυσά και 1 ασημένιο στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2022

Και κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος με 8 χρυσά και 1 ασημένιο στο Βόλο το Μάρτιο του 2022.

2 χρυσά και 6 ασημένια στους Διεθνείς Αγώνες TDF στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2022 σε 2 κατηγορίες πολύ δύσκολες ανάμεσα σε πολύ σημαντικές αθλήτριες.

Προπόνηση και προπονητές

Η Θεοφιλία προπονείται σχεδόν καθημερινά με δυο πολύ σπουδαίους προπονητές και σε αυτούς οφείλει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιτυχία της και τη λατρεία της για το χορό. Αυτοί δεν είναι άλλοι από την Αλεξάνδρα Κιμ και τον Αλέξανδρο Σαουλίδη από τη σχολή Best Dance Kavala.

Όμως η Θεοφιλία δεν αφήνει να πάει τίποτα χαμένο και με παρότρυνση των προπονητών της κάνει σεμινάρια και προσωπικές προπονήσεις και με άλλους προπονητές.

Ποια ήτανε η πρώτη σου επαφή με τον χορό, και πως επέλεξες τον λάτιν χορό και όχι το μπαλέτο σας πούμε;

Ναι για την ακρίβεια ξεκίνησα 4 χρόνων σε τμήμα χορού και Latin σε ομάδα από τα 5. Δε ξέρω να πω την αλήθεια πως ξεκίνησε . Αρχικά στο σπίτι χόρευα συνέχεια ασταμάτητα και με έγραψε η μαμά χορό. Το Latin ακολούθησε αυτόματα. Και στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν το μοναδικό είδος χορού που μου άρεσε ανάμεσα σε μπαλέτο και διάφορους άλλους.

Βλέπω πολλές διακρίσεις και μάλιστα από μικρή ηλικία

Αρχικά οι αγώνες ξεκίνησαν από το ζευγάρι. Πιο πριν σαν ομάδα χόρευα σε παραστάσεις. Όταν ασχολήθηκα στα 7 μου, με το ζευγάρι τότε ήρθε ο πρώτος μας αγώνας στη Θεσσαλονίκη.

Σε όλους αυτούς τους διαγωνισμούς παρουσιάζεις νέες χορογραφίες;

Όλες μου οι χορογραφίες είναι δημιούργημα των προπονητών μου. Εγώ δουλεύω πάνω σε αυτές και δίνω ότι καλύτερο μπορώ. Φυσικά οι προπονήσεις και η δουλειά που χρειάζεται δε σταματάει ποτέ.

Μπορείς ν’ αλλάξεις κάτι αν δεν σου αρέσει ή αν “δεν σου βγαίνει”;

Φυσικά και μπορώ να πω να αλλάξουμε κάτι αν δε μου αρέσει . Για αυτό το λόγο η χορογραφία στο κάθε χορευτή είναι διαφορετική. Οι χορογραφίες είναι ειδικά φτιαγμένες πάνω στον χορευτή. Ότι νιώθω ότι δε μου ταιριάζει ή δε μου αρέσει σαν κίνηση το λέω και βρίσκουμε κάτι ακόμα καλύτερο αμέσως.

Πως είναι η καθημερινότητα σου;

Ήταν αρκετά δύσκολη ειδικά φέτος που οι καθηγητές είχαν τρομερές απαιτήσεις στο σχολείο. Εγώ είχα τις 2 γλώσσες και έτυχε να δίνω και στις δυο πτυχίο αυτή τη χρόνια. Προσπαθούσα να βρω τρόπο να τα μοιράσω όμως ήταν αρκετά δύσκολο. Πάντα πάνω από όλα και από διάβασμα για εμένα είναι ο χορός και αυτό έχω σαν στόχο.

Φιλία το όνομα σου. Τι πιστεύεις για την φιλία; Έχεις φίλες – φίλους που είναι κοντά σου;

Δύσκολα θα μπορούσα να χαρακτηρίσω κάποιον εύκολα φίλο μου. Φιλία για εμένα είναι να μπορείς να εμπιστεύεσαι τον άλλον, να νιώθεις ότι υπάρχει πάντα κάποιος εκεί για εσένα κάθε λεπτό ακόμα και ας είναι χιλιόμετρα μακριά. Φιλία είναι να μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα του άλλου, κακά και καλά, μόνο με ένα βλέμμα. Έχω άπειρους γνωστούς αλλά πολύ λίγους πραγματικούς φίλους. Και είμαι περήφανη γιατί τα άτομα που έχω δίπλα μου για κολλητές είναι υπέροχα παιδιά και έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε γερή μια φιλία που ξεπερνάει τα 5 χρόνια.

Εκπροσωπείς την Ελλάδα αλλά και την Καβάλα, τι σου αρέσει στην πόλη σου;

Είναι μικρή πόλη και όμως καταφέρνει να μαγεύει πολύ κόσμο. Αγαπημένη συνήθεια με τις κολλητές μου όταν πάμε βόλτα είναι να περπατάμε συνέχεια στο λιμάνι με θέα το κάστρο. Αρχικά στην πόλη μου στην Καβάλα γίνετε ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς χορού παγκοσμίως, το Kavala Open και έχω την τιμή να βρίσκομαι στη σχολή χορού Best Dance Kavala που διοργανώνει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Κάθε χρόνο περιμένω πως και πως να έρθει η στιγμή που θα χορέψω στη Καβάλα σε έναν τόσο υψηλού επιπέδου διαγωνισμό.

Σχολείο και μετά σπουδές, ποια είναι τα όνειρα σου;

Σχολείο και μετά έχω αρκετές επιλογές για αρκετά πράγματα. Πάντα κινούμε με βάση τον χορό και έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο να σπουδάσω χορό στη Βουλγαρία σε μια πόλη καλή σχολή που έχει εκεί. Επίσης με ενδιαφέρει παρά πολύ το κομμάτι της διδασκαλίας αλλά θα αργήσει αυτό γιατί προς το παρόν και προς το μέλλον θέλω να είμαι ενεργή σαν αθλήτρια και στη συνέχεια θα σκεφτώ σοβαρά για τις επιλογές που έχω .

Ποια ήτανε η μεγαλύτερη χαρά που ένιωσες μέσα από τον χορό και ποια ήτανε η στιγμή που δεν θα ήθελες να ξαναζήσεις με τίποτα που δεν θέλεις ούτε να την θυμάσαι;

Μεγαλύτερη χαρά στο χορό για εμένα ήταν όταν καταφέραμε να πάμε στο παγκόσμιο στην Ιταλία. Η στιγμή που έγινε η παρέλαση των αθλητών και κατάλαβα που βρίσκομαι εκείνη η στιγμή ήταν για εμένα κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Όμως δεν υπάρχει κάτι που δε θέλω να θυμάμαι. Όλα τα άσχημα που έχουν συμβεί μέχρι τώρα με κάνανε να γίνω η Φίλια που είμαι σήμερα. Σε κάθε δυσκολία και άσχημη στιγμή πατούσα πάνω στο πόνο που ένιωθα για να σηκωθώ ακόμα πιο δυνατή.

Πόσο ρόλο έχει παίξει η μητέρα σου σε όλο αυτό που συμβαίνει στη ζωή σου;

Πολύ σημαντικό ρόλο! Είναι ο άνθρωπος μου μ’ έχει βοηθήσει όσο κανείς άλλος στον κόσμο. Πάντα ήταν εκεί να με βοηθήσει, δε με άφηνε ποτέ να τα παρατήσω, ήταν η πρώτη που μου έμαθε ότι όταν πέφτεις ξανά σηκώνεσαι. Μου έδινε και συνεχίζει να μου δίνει απίστευτη δύναμη.

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νέο κορίτσι ή αγόρι που θέλει να ξεκινήσει τον χορό;

Ότι ο χορός είναι έκφραση, είναι συνδυασμός σωματικής άσκησης και τέχνης ταυτόχρονα. Είναι ένα εξαιρετικό άθλημα που δίνει ζωή στους ανθρώπους που το κάνουν. Θα έλεγα λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο μια δοκιμή στο κόσμο του χορού!

Και κάτι άλλο που θα ήθελες να μοιραστείς με όσους διαβάσουν αυτήν την πρώτη συνέντευξη, πρώτη γνωριμία θα την έλεγα εγώ και μαζί μου, αλλά και με τους αναγνώστες;

Βασικά θέλω να ευχαριστήσω παρά πολύ τους προπονητές μου Αλέξανδρο Σαουλίδη και Αλεξάνδρα Κιμ που με έχουν αναλάβει από μωρό και χάρη σε αυτούς έχω φτάσει στο επίπεδο που έχω σήμερα. Είναι δυο υπέροχοι άνθρωποι με έχουν στηρίξει παρά πολύ σε όλα και τους ευχαριστώ που είναι δίπλα μου μέχρι και σήμερα, και που συνεχίζουμε δυναμικά προπονήσεις χωρίς σταματημό.

Με την Θεοφιλία είπαμε κι άλλα πολλά, από την Ομοσπονδία Χορού (ΕΧΟΕ) και το παράπονο της πως ο χορός δεν έχει αναγνωριστεί ως Ολυμπιακό άθλημα, μέχρι και το κόστος ενός φορέματος χορού που είναι αρκετά δαπανηρό!

Αλλά αυτά θα τα γράψουμε άλλη φορά, όταν θα έχουμε κι άλλα πολλά να πούμε!

Υ.Γ: Ήδη την ώρα που γράφεται αυτή η συνέντευξη η Θεοφιλία κέρδισε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Pro Am Adult, ζευγάρι με τον δάσκαλο της Αλέξανδρο Σαουλίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Ωραιόκαστρο το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, κατακτώντας ακόμα 2 χρυσά, 3 ασημένια στην κατηγορία Junior 2 και 1 χάλκινο στην κατηγορία Youth.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...