Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εμβόλιο: Η κατάρα ή η ευλογία του ανθρώπου;

Ημέρα:

spot_img

του Γ. Δημητρακάκη

Πολλά ακούμε και διαβάζουμε όλες αυτές τις ημέρες με την πανδημία, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα των εμβολίων, τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, τον καιροσκοπισμό από ομάδες που στο παρελθόν μας μπήκαν στο πετσί μας και βγάλαμε… σπυράκια μέχρι να «θεραπευτούμε»!!!

Γνώμη μου: σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δικαίωμα του καθενός να κάνει το εμβόλιο, υποχρέωση όμως των συγγενών σε περίπτωση απώλειας κάποιου, να γίνουν απόστολοι των συγγενών τους που έχασαν τη ζωή τους για να προφυλάξουν τους υπόλοιπους, γιατί δυστυχώς πάρα πολλοί ασθενείς κατά του εμβολίου μετανοούν την τελευταία στιγμή!

Ακούω: βάζοντας το εμβόλιο θα γίνουμε ζόμπι, θα μπει μέσα ο αντίχριστος, οι Αμερικάνοι έβγαλαν το εμβόλιο για να μειωθεί ο πληθυσμός της γης και να τα οικονομήσουν και πολλά άλλα! Ο Χριστός είναι αγάπη και αγάπη είναι να προφυλάσσουμε το σώμα μας και όχι να το αφήνουμε μετέωρο σε κάθε ψεκασμένο και να χτυπάμε και το χέρι στο τραπέζι. Δεν ομιλούν όμως ότι: το εμβόλιο αποτρέπει από τις μεταλλάξεις, γιατί δεν θα δούμε μόνο μετάλλαξη όμικρον, αλλά και χι και ψι που ίσως να μη προφυλάγει κανέναν, οπότε θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που πιστεύουν!!!

Ακούω να λένε μασόνους τους Ιεράρχες και την Ιερά Σύνοδο που προτρέπουν να εμβολιαστούν οι πιστοί και οι ιερωμένοι. Ο κάθε Ιεράρχης έχει την υποχρέωση να προφυλάσσει την πνευματική και σωματική ακεραιότητα του ποιμνίου του! Εξ άλλου η ορθοδοξία δεν ανέδειξε ιατρούς Αγίους; Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Λουκάς ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, και πολλοί άλλοι. Πολλοί σύγχρονοι Άγιοι δεν σεβάστηκαν την επιστήμη; Άγιος Πορφύριος, Άγιος Παïσιος,… Έδειξαν ότι πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός επιστήμης και θρησκείας!

Με το παράδειγμα προτρέπεις τους ακόλουθους, και όχι μόνο με το αφανή λόγο!!

Δεν ακούω όμως θρησκόληπτους, να αναλαμβάνουν την ευθύνη, για την ψυχούλα του ανθρώπου που χάθηκε κατόπιν παρότρυνσης τους, μόνο ξέρουν να ρίχνουν την ευθύνη στο ιατρικό προσωπικό ή στο σύστημα υγείας σε περίπτωση απώλειας!

Ναι, τα εμβόλια έχουν παρενέργειες και τώρα, και άγνωστο τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον με το εάν δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες διαβάζοντας το φυλλάδιο που τα συνοδεύει, περισσότερες είναι οι παρενέργειες από τη μοναδική θεραπεία, και ίσως έχουν και αυτά που κυκλοφόρησαν τόσο νωρίς για να μηδενίσουν την πανδημία, για να μην υπάρξει ολική καταστροφή του ανθρώπινου γένους.

Έπρεπε ομάδα ιατρών, Θεοσεβούμενων, «ψεκασμένων» να καθίσουν γύρω από ένα οβάλ τραπέζι και να ακούσει, και να διαβάσει ο λαός όλες τις απόψεις και εάν έχει μυαλό να ακολουθήσει τις σωστές για τη πνευματική και σωματική του ακεραιότητα!!! Γιατί συνήθως οι περισσότεροι ακούν με το ένα αυτί, βλέπουν με το ένα μάτι και βγάζουν συμπέρασμα με το μισό μυαλό!

Το εμβόλιο δίχασε κλήρο και λαό, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία!

Μη φτάνουμε στο μεσαίωνα και την ιερά εξέταση, που η εκκλησία, θεωρούσε την Αγία Γραφή ως τη μοναδική πηγή κάθε γνώσης και ήταν αντίθετη σε κάθε επιστημονική έρευνα και κατάκαιε κάθε σύγγραμμα που το περιεχόμενο ήταν αντίθετο με τις Γραφές, και δεν δίσταζε να καίει πάνω στη φωτιά κάθε επιστήμονα ή ερευνητή που οι σκέψεις του, κατά τη γνώμη της, ήταν αντίθετες με τα ιερά βιβλία! Σήμερα το θέμα είναι η ανθρώπινη υγεία και όχι η πνευματική!

Ένα που πιστεύω ακράδαντα, και αυτό έκανα σε κάθε μου βήμα να προφυλάγω για τη σωματική ακεραιότητα τα παιδιά που ήμουν υπεύθυνος, είναι υποχρεωμένοι όλοι και κυρίως οι ανεμβολίαστοι να φορούν μάσκα να μην γράψω και διπλή, για να προφυλάσσουν τους υπόλοιπους, αρχή μου: για να σέβεσαι τους απέναντι, πρέπει πρώτα να σέβεσαι τον εαυτό σου!!!

Υ.Γ. Δεν έχω ιατρικές γνώσεις, αλλά θέτω μερικούς προβληματισμούς!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Πρώην δντής γυμνασίου –λυκείου

Αντιφίλιπποι

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...