Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΕΑΑΣ: Όπως επιβάλλονται κυρώσεις κατά της Ρωσίας, έτσι πρέπει να επιβληθούν και κατά της Τουρκίας

Ημέρα:

Από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, μετά την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνει την αντίθεσή της στη χρήση ένοπλης βίας, ως μέσου επίλυσης διμερών διαφωνιών. Ο αναθεωρητισμός οποιασδήποτε μορφής που εκδηλώνεται με απρόκλητη επίθεση κατά ελευθέρων κρατών και ανθρώπων είναι καταδικαστέος. Στην Ευρώπη και τον Κόσμο σήμερα τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και χωρίς να παραβιάζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών.

Η ΕΑΑΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις κυρώσεις που άμεσα ελήφθησαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας, κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ελπίζει στην απόδοσή τους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό και την ομογένειά μας. Σημειώνουμε, βέβαια, και εκφράζουμε την αντίθεση και οργή μας για το δισταγμό των Ευρωπαίων εταίρων μας να επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία και να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για επιβολή τελικά κυρώσεων κατά της Τουρκίας η οποία:

α. Εξακολουθεί να κατέχει με στρατεύματα κατοχής από το 1974 το βόρειο τμήμα της Κύπρου, κράτους μέλους της ΕΕ, πράξη για την οποία έχουν εκδοθεί σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

β. Έχει επανειλημμένως παραβιάσει με παράνομες ενέργειες την ΑΟΖ της Κύπρου, αμφισβητώντας τα νόμιμα κυριαρχικά της δικαιώματα.

γ. Απειλεί την Ελλάδα με casus belli, σε περίπτωση άσκησης του αναφαίρετου νομίμου δικαιώματος της χώρας μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο σε 12 ν.μ.

δ. Εφαρμόζει μορφές υβριδικού πολέμου κατά της χώρας μας και της ΕΕ.

ε. Παρουσιάζει σαφείς αναθεωρητικές τάσεις αμφισβητώντας τις συνθήκες που καθόρισαν το status quo της περιοχής. Αντιθέτως παρατηρούμε ότι αντί για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, η οποία διαπράττει τέτοιας έκτασης και φύσεως παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση την χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα των ευρωπαίων φορολογουμένων, Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων συμπεριλαμβανομένων.

Θεωρούμε ότι:
Όπως είναι κατακριτέος ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας κατά ανάλογο τρόπο θα έπρεπε να είναι κατακριτέα και η απειλή πολέμου της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.
Όπως επιβάλλονται κυρώσεις κατά της αναθεωρητικής Ρωσίας για την επιθετική της συμπεριφορά, έτσι θα έπρεπε να έχουν επιβληθεί κυρώσεις και κατά της αναθεωρητικής Τουρκίας για την επιθετική συμπεριφορά της κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά την επαμφοτερίζουσα στάση της γείτονος στην παρούσα κρίση αναμένουμε τη στάση των εταίρων μας την επόμενη φορά που θα εκδηλώσει την επιθετικότητά της εναντίον μας.

ΕΑΑΣ/Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Μακάριος Λαζαρίδης: Οι κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου θα είναι άδειες

«Δεν μπορεί να μην δεν είσαι ικανοποιημένος όταν οι...

1ο Μαθητικό Συνέδριο του Δήμου Παγγαίου

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...