Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Λευτέρης Γρηγοριάδης: «Οι νέοι υποψήφιοι φέρνουν νέες προοπτικές και καινοτόμες ιδέες»

Ημέρα:

«Η αδράνεια των τελευταίων δημάρχων της πόλης μας με ώθησε να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος / Η Αναστασία Ιωσηφίδου έχει τις διοικητικές ικανότητες για να κάνουμε πράξη όλα τα μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν την πόλη μας»

Με τον συνδυασμό της Αναστασίας Ιωσηφίδου, «Ώρα Δημιουργίας», κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο γεωπόνος Τ.Ε. και πιστοποιημένος γεωργικός σύμβουλος, Λευτέρης Γρηγοριάδης. Για την απόφασή του να συμμετάσχει στις εκλογές παραχώρησε συνέντευξη στον «Ενήμερο».

Πείτε δυο λόγια για το βιογραφικό σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας.

«Ονομάζομαι Λευτέρης Γρηγοριάδης, κατάγομαι από την Καβάλα, είμαι παντρεμένος με την Αγαθή Απόσογλου και σύντομα θα γίνουμε γονείς για πέμπτη φορά. Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη Τεχνολόγος Γεωπόνος και πρόσφατα απέκτησα τον τίτλο του Πιστοποιημένου Γεωργικού Συμβούλου ΕΛΓΟ Δήμητρα. Το 2010 έκανα την πρακτική μου άσκηση στην ΕΑΣ Καβάλας και μετά το τέλος της, συνέχισα για τα επόμενα δέκα χρόνια να δουλεύω στον Συναιτερισμό σαν εσωτερικός συνεργάτης στο τμήμα Διαχείρισης Έργων & Διασφάλισης Ποιότητας με την καθοδήγηση της συμβουλευτικής εταιρείας ‘Foodstandard AE’. Στη συνέχεια δούλεψα για ένα χρόνο σε κατάστημα αγροεφοδίων στην Χρυσούπολη και τον τελευταίο σχεδόν ένα χρόνο εργάζομαι ως γεωργικός σύμβουλος στο μελετητικό γραφείο Ευφυής Γεωργία».

Ποιος ήταν ο λόγος που σας ώθησε να κατέλθετε ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου;

«Οι δημοτικές εκλογές είναι σημαντικές για την τοπική κοινωνία και την πολιτική ζωή της χώρας. Ο λόγος που με ώθησε να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι η αδράνεια των τελευταίων δημάρχων της πόλης μας. Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο όπου εμφανίζονται άνθρωποι που ασκούν μόνο πολιτική χωρίς να κάνουν ουσιαστικά έργα, θα ήθελα να συμβάλω στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην πόλη που μεγάλωσα».

Γιατί επιλέξατε να συστρατευτείτε με την Αναστασία Ιωσηφίδου;

«Η κ. Ιωσηφίδου έχει δείξει από τη θέση της προέδρου της Δημωφέλειας στην προηγούμενη τετραετία πως έχει τις διοικητικές ικανότητες για να κάνουμε πράξη όλα τα μεγάλα έργα που θα ωφελήσουν την πόλη μας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια ασκεί την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στη σημερινή διοίκηση του δήμου μας με εποικοδομητικό διάλογο και αποδείξεις».

Θεωρείτε σημαντικό το γεγονός της συμμετοχής νέων ανθρώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

«Οι νέοι υποψήφιοι φέρνουν νέες προοπτικές και καινοτόμες ιδέες στο τραπέζι. Είναι απερίσπαστοι από το βάρος της παραδοσιακής πολιτικής και μπορούν να προσεγγίσουν τα θέματα από μια πιο ανοιχτόμυαλη οπτική γωνία. Το διαφορετικό υπόβαθρο, οι εμπειρίες και οι γνώσεις τους από τη σκοπιά του πολίτη μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για δημιουργικές και αποτελεσματικές λύσεις σε τοπικά προβλήματα που διαφορετικά μπορεί να είχαν παραβλεφθεί ή παραμεληθεί».

Από ποιό πόστο θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε τη νέα δημοτική αρχή στην περίπτωση εκλογής σας, αν φυσικά εκλεγεί δήμαρχος και η Αναστασία Ιωσηφίδου;

«Η πόλη μας, αν και η γεωγραφική της τοποθεσία είναι τέτοια που μας χαρίζει απαράμιλλη ομορφιά, θεωρώ πως χρειάζεται αρκετό πράσινο. Το τσιμέντο υπερισχύει. Πρόθεσή μου είναι να συμπληρώσω σε κομβικά σημεία της πόλης αρκετό πράσινο που προσφέρει σκιά και δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ μειώνει τη θερμοκρασία του αέρα και της επιφάνειας στους δρόμους. Θα ήθελα να βελτιώσω την ποιότητα του αέρα και τη διάθεση των συμπολιτών μιας και το πράσινο μειώνει το στρες.  Άρα για να απαντήσω στο ερώτημά σας, θα μπορούσα να βοηθήσω από το πόστο της καθαριότητας και πρασίνου».

Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να περάσει στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών ο συνδυασμός Ώρα Δημιουργίας, για να διεκδικήσει στη συνέχεια τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας;

«Είμαι αισιόδοξος, διότι η Ώρα Δημιουργίας είναι μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης. Επιπροσθέτως η εμπειρία της κ.Ιωσηφίδου στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι τα θεμέλια για να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους πολίτες του Δήμου Καβάλας και γιατί να επιλέξουν να σας ψηφίσουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές;

«Το μήνυμά μου είναι λίγα λόγια, πολλές πράξεις. Είναι καλό να επιλέγουμε ανθρώπους απλούς, της διπλανής πόρτας, οι οποίοι έχουν φρέσκιες ιδέες για την ανανέωση του τόπου μας, χωρίς απαραίτητα να έχουν στο μυαλό τους την πολιτική εξέλιξή τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...