Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πως μια μάνα έχασε τη γονική μέριμνα του παιδιού της; (πραγματική ιστορία)

Ημέρα:

spot_img

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Το σημερινό θέμα είναι μια πραγματική ιστορία από δικαστική υπόθεση και ενδιαφέρει περισσότερο τους χωρισμένους γονείς.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης νομικός σύμβουλος – δικηγόρος Καβάλας, οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με ενδιαφέροντα και χρήσιμα βίντεο. Ξεκινάμε αμέσως την ιστορία μας. Μείνετε μέχρι το τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε ένα Μονομελές Πρωτοδικείο επαρχιακής πόλης ασκήθηκαν 2 αντίθετες αιτήσεις γονέων για αφαίρεση της γονικής μέριμνας ανηλίκου τέκνου από έκαστο αυτών αντιστοίχως. Ο αιτών πατέρας ζήτησε να αφαιρεθεί το σύνολο της γονικής μέριμνας του ανηλίκου τέκνου από την καθ’ ης μητέρα του, επικαλούμενος ότι η τελευταία ασκεί κακώς τη γονική μέριμνα αφενός λόγω της συστηματικής παρεμπόδισης της άσκησης της επικοινωνίας του με αυτό αφετέρου λόγω της συμμετοχής της σε μία αίρεση και λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που έχει η εφαρμογή των αρχών και των διδαγμάτων αυτής της αίρεσης στην ίδια και στο τέκνο τους με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του τέκνου.

Από την άλλη πλευρά η αιτούσα μητέρα ζήτησε να αφαιρεθεί το σύνολο της γονικής μέριμνας του ανηλίκου τέκνου από τον πατέρα του. Επικαλέστηκε ότι ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με αυτό, το μετέφερε συστηματικά στην οικία προσφιλούς προσώπου του, το οποίο διενεργούσε σε βάρος του γενετήσιες πράξεις.

Το δικαστήριο μετά τη συνεκδίκαση της υπόθεσης και την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού αυτής κατέληξε ότι αποδείχθηκε πως στην πραγματικότητα τα καταγγελλόμενα αποτέλεσαν μία συστηματική προσπάθεια της αιτούσας μητέρας να παρουσιάσει τον αιτούντα πατέρα ως ένα κακοποιητή πατέρα με σκοπό αρχικά να παρεμποδίσει το δικαίωμα επικοινωνίας και σταδιακά να καταλήξει στην ολική αποκοπή του από το τέκνο, ώστε να ζητήσει και να επιτύχει την αφαίρεση της γονικής μέριμνας. Ειδικότερα, η μεταστροφή της στάσης της μητέρας απέναντι στον πρώην σύζυγό της ξεκίνησε όταν ο τελευταίος αρνήθηκε να τροποποιηθεί η μεταξύ τους έγγραφη συμφωνία σχετικά με τη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, και

1. της επικοινωνίας του τέκνου με τον πατέρα και

2. να απαλειφθεί ο όρος, που υποχρέωνε την μητέρα, σε περίπτωση μετοίκησής της σε άλλη πόλη ή και στο εξωτερικό, να φέρνει το τέκνο στη πόλη που διεμενε προκειμένου να επικοινωνεί με τον πατέρα.

Αφορμή για να προβεί η μητέρα σε σταδιακή αποκοπή της επικοινωνίας του πατέρα με το τέκνο και της δήθεν καταγγελίας της μάνας για τις ασελγείς πράξεις αποτέλεσε η παραπάνω άρνηση του πατέρα σε συνδυασμό: α) με τη μη αποδοχή του αιτήματος της μητέρας για αναπροσαρμογή του ποσού, με το οποίο συμμετείχε ο πατέρας στη διατροφή του τέκνου τους και β) του αιτήματος του πατέρα για διεύρυνση του πλαισίου επικοινωνίας.

Εξάλλου αποδείχθηκε ότι η μάνα υπέβαλε στο τέκνο ανύπαρκτα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ το παιδί λόγω της μικρής ηλικίας του και της ευάλωτης ψυχολογικής κατάστασης που είχε μετά το διαζύγιο των γονέων του, ήταν ευεπίφορο στην υποβολή και χειραγώγηση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η αιτούσα μανα έπραξε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να αφαιρεθεί από τον αιτούντα πατέρα η άσκηση της γονικής μέριμνας.

Σημειωτέον ότι επιδίωξε και τελικώς επέτυχε την απομόνωση του τέκνου και από την πατρική οικογένεια του αιτούντος αλλά και από άλλα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του, που δε συμφωνούσαν με την τακτική της απέναντι στον πρώην σύζυγό της, όπως η ανάδοχος του τέκνου, η οποία αν και παιδική φίλη της αιτούσας μητέρας κατέθεσε ότι η σχέση της με αυτήν αλλά και το τέκνο διαρρήχθηκαν, όταν η τελευταία της ζήτησε να διακόψει τις επαφές με τον αιτούντα μετά το διαζύγιό τους και η ίδια αρνήθηκε. Αποτέλεσμα να της στερήσει την επαφή με το τέκνο, το οποίο συναντούσε πλέον μόνο κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας του με τον αιτούντα.

Η χάριν αλλότριων σκοπών εργαλειοποίηση και χρησιμοποίηση του ανηλίκου τέκνου, ηλικίας πέντε μόλις ετών και η, διά υποβολής ασελγών πράξεων με άγνωστο τρίτο πρόσωπο, παραβίαση του ψυχικού κόσμου, της έμφυτης στοργής προς τον πατέρα και της υπό διαμόρφωση γενετήσιας ταυτότητας του ανηλίκου, συνιστούν βαρείας μορφής παράβαση των καθηκόντων της γονικής μέριμνας και συγχρόνως καταχρηστική άσκησή της……

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στo blog μου:

https://kavala-lawyer.blogspot.com/2024/02/manaexasegonikimerimna.html

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας

Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...