Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Οι 12+ 1 πιο σημαντικές συμβουλές επιβίωσης για το διαζύγιο

Ημέρα:

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν σκέφτεστε να χωρίσετε (το απεύχομαι) ή έχετε ξεκινήσει διαδικασία διαζυγίου τότε το βίντεο αυτό είναι για εσάς. Σε κάθε περίπτωση όμως το ενημερωτικό αυτό βίντεο είναι πολύ χρήσιμο για όλους. Μείνετε μέχρι το τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος – ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου.

Να σας υπενθυμίσω να κάνετε μια εγγραφή στο κανάλι μου και ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου.

Ξεκινάω λοιπόν αμέσως να πω για σένα που σκέφτεσαι να χωρίσεις τις 13 καίριες συμβουλές για το διαζύγιο. Είναι συμβουλές για να ξεπεράσεις το διαζύγιο και να βγεις πιο δυνατός, για να κάνεις το διαζύγιο λιγότερο επώδυνο για εσένα και την οικογένειά σου.

➤ 1. Να παραμείνεις ψύχραιμος και συγκεντρωμένος. Το διαζύγιο είναι μια συναισθηματική διαδικασία, αλλά είναι σημαντικό να παραμείνεις ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στους στόχους σου.

➤ 2. Το διαζύγιο είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλά εμπόδια. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για τη διαδικασία και να κατανοήσεις τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σου. Κατέγραψε όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο διαζύγιο. Αυτό περιλαμβάνει ημερομηνίες, ώρες, τοποθεσίες και όσα ειπώθηκαν ή έγιναν. Όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η καταγραφή σου, τόσο πιο εύκολο θα είναι στον δικηγόρο σου να κατανοήσει την υπόθεσή σου και να την χειριστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

➤ 3. Μην προσπαθήσεις να διαπραγματευτείς μόνος σου. Ένας ειδικός δικηγόρος διαζυγίων μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα δικαιώματά σου και να διασφαλίσεις ότι θα λάβεις δίκαιη μεταχείριση. Ετοιμάσου όμως να ακούσεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία της υπόθεσής σου και να χαράξεις στρατηγική με το δικηγόρο σου για την καλύτερη έκβαση αυτής.

➤ 4. Μην υπογράψεις τίποτα χωρίς να συμβουλευτείς τον δικηγόρο σου. Αυτό περιλαμβάνει έγγραφα όπως συμφωνίες σχετικές με διαζύγιο, συμφωνίες διατροφής ή συμφωνίες επιμέλειας παιδιών. Ο δικηγόρος σου μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις επιπτώσεις αυτών των συμφωνιών και να βεβαιωθείς αν είναι δίκαιες για εσένα.

➤ 5. Μην μιλήσεις για την υπόθεσή σου με τρίτους. Μη κοινοποιείς τα προσωπικά σου θέματα στο social media. Μη ανταλλάσσεις sms  ή μηνύματα σχετικά με το διαζύγιο και τα παιδιά σου. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου στο δικαστήριο και να χάσεις την υπόθεσή σου. Ο δικηγόρος σου μπορεί να σε συμβουλέψει και να σε βοηθήσει να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να αποφύγεις να πεις κάτι που θα μπορούσε να βλάψει την υπόθεσή σου.

➤ 6. Να είσαι προετοιμασμένος για την πιθανότητα να μην συμφωνήσεις με τον αντίδικο. Αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτή την πιθανότητα και να έχεις ένα σχέδιο για το τι θα κάνεις αν χρειαστεί να πας στο δικαστήριο.

➤ 7. Προτιμότερο να πάρεις συναινετικό διαζύγιο από το να εμπλακείς σε δικαστική διαμάχη.

➤  8. Να είσαι διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς. Συχνά, είναι απαραίτητο να γίνουν συμβιβασμοί για να επιτευχθεί μια συμφωνία. Θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις συμβιβασμούς για να πετύχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στo  blog μου:

https://kavala-lawyer.blogspot.com/2023/10/symvoyles-gia-diazygio.html

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας

Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...