Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Έξι (6) “Μάχες” που δίνει ο χωρισμένος πατέρας. Πώς να βγει νικητής!

Ημέρα:

spot_img

Αν είσαι χωρισμένος πατέρας τότε σίγουρα το βίντεο αυτό είναι για σένα! Μείνετε μέχρι το τέλος του βίντεο. Είναι πολύ σημαντικά αυτά που θα ακούσετε σήμερα.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια σας Πολλά. Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω, όπως πάντα,  με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις έξι (6) “Μάχες” που δίνει ο χωρισμένος πατέρας. Αυτές είναι εν συντομία οι ακόλουθες:

✔️1. Δυσκολία διατήρησης στενών σχέσεων με τα παιδιά – Περιορισμένη πρόσβαση στα παιδιά: Πολλοί χωρισμένοι πατέρες δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια στενή σχέση ή ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά τους, ιδιαίτερα αν η μητέρα έχει την κύρια επιμέλεια. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η άρνηση της μητέρας, η αποξενωτική συμπεριφορά της μητέρας, μια άδικη απόφαση επικοινωνίας, η γεωγραφική απόσταση, ή η έλλειψη χρόνου για εργασιακούς λόγους.

✔️2. Οικονομικές δυσκολίες: Το διαζύγιο μπορεί να επιφέρει σημαντικές οικονομικές αλλαγές για τους πατεράδες, καθώς συχνά καλούνται να καλύπτουν όλα τα έξοδα διατροφής, στέγασης και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την ανατροφή των παιδιών. Το κόστος της διατροφής, της στέγασης και άλλων εξόδων μπορεί να αυξηθεί μετά τον χωρισμό και την χωριστή διαμονή, δημιουργώντας σοβαρές οικονομικές δυσκολίες για τους πατεράδες. Το πρόβλημα γίνεται αισθητό ιδίως μετά την επιδίκαση υπέρογκων ποσών διατροφής με πιθανολόγηση κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

✔️3. Συναισθηματικές δυσκολίες & Συναισθηματική δυσφορία: Το διαζύγιο μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για όλους τους εμπλεκόμενους, και οι πατέρες μπορεί να βιώσουν συναισθήματα θλίψης, θυμού, ενοχής, μοναξιάς και αβεβαιότητας.

✔️4. Δυσκολίες συνεννόησης με την πρώην ή εν διαστάσει σύζυγο:  Η επικοινωνία και συνεννόηση με την τελευταία μπορεί να είναι δύσκολη και τεταμένη ιδίως όταν υπάρχει αντιδικία. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με την πρώην σύζυγο, ιδιαίτερα για θέματα επιμέλειας, μπορεί να είναι δύσκολη και να οδηγήσει σε συγκρούσεις με δυσμενή επίπτωση στις σχέσεις και επικοινωνία με τα παιδιά τους. Μερικές φορές η μητέρα που έχει την επιμέλεια αποξενώνει τα παιδιά  με διάφορους τρόπους για να ικανοποιήσει τον εγωισμό της ή  για να εκδικηθεί τον πατέρα αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά της.

✔️5. Κοινωνική απομόνωση: Πολλοί χωρισμένοι πατέρες μετά τον χωρισμό αισθάνονται απομονωμένοι και αποκομμένοι από τους φίλους και την οικογένειά τους, καθώς η εστίαση της ζωής τους μπορεί να μετατοπιστεί στα παιδιά τους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις νέες δυσκολίες. Επίσης μπορεί οι κοινωνικές τους δραστηριότητες να αλλάξουν ή να περιοριστούν.

✔️6. Αντιδικία και αργή απονομή δικαιοσύνης: Η βραδεία δικαστική διαδικασία οικογενειακών υποθέσεων και η βραδεία έκδοση δικαστικών αποφάσεων για τις οικογενειακές υποθέσεις τόσο σε αστικό όσο και ποινικό επίπεδο δυσχεραίνει την κατάσταση στην οικογένεια και παγιώνει αρνητικές καταστάσεις σε βάρος των πατέρων και των ανήλικων τέκνων τους, οδηγώντας σε αδιέξοδα.

Παρόλο που οι προκλήσεις είναι πολλές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χωρισμένοι πατέρες είναι δύσκολα, υπάρχουν λύσεις και τρόποι αντιμετώπισης.

👉 Ακολουθούν μερικές σύντομες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν:

➤Συνεργασία: Η συνεργασία με την πρώην ή εν διαστάσει σύζυγο για την ανατροφή των παιδιών είναι απαραίτητη για την υγιή συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Για το καλό των παιδιών βρείτε κοινό έδαφος, θέστε προτεραιότητες και δείξτε κατανόηση.

➤Επικοινωνία: Η εξ αρχής ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία με την πρώην ή εν διαστάσει σύζυγο, τα παιδιά είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση υγιών σχέσεων και την αντιμετώπιση των συγκρούσεων. Ακούστε ενεργά την πρώην σύζυγό σας, εστιάστε στα παιδιά και αποφύγετε κατηγορίες. Χρησιμοποιήστε ουδέτερες εκφράσεις και επικοινωνήστε γραπτώς όταν χρειάζεται. Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά με τα παιδιά σας. Συζητήστε μαζί τους τα συναισθήματά σας και ακούστε τα δικά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στo  blog μου:

https://kavala-lawyer.blogspot.com/2024/05/xorismenos-pateras-6maxes.html

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Γιώργος Γιαγκουδάκης
Δικηγόρος Καβάλας

Ειδικός Νομικός Σύμβουλος Διαζυγίων & οικογενειακού δικαίου
https://giagkoudakis-dikigoros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...