Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

«Τράβηξαν κουπί» στα δύσκολα

Ημέρα:

spot_img

Μπορεί ορισμένοι να μην συμφωνούν με την συμμετοχή των Γιώργου Καλαντζή και Γιάννη Πασχαλίδη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Καβάλα, ήταν όμως μια δίκαιη επιλογή και έπρεπε να γίνει πράξη. Ήταν από τους βουλευτές που «τράβηξαν κουπί» στα δύσκολα χρόνια της μνημονιακής κρίσης, πλήρωσαν τις συνέπειες και πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να κριθούν από τους πολίτες κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Εκτός των άλλων τους δικαιώνει η ιστορία. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το βιβλίο «Διαφυλάσσοντας το ευρώ σε περιόδους κρίσης. Η ιστορία του ESM εκ των έσω» που παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM και ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup, στα μέσα του 2014 η Ελλάδα φαινόταν να έχει μια ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, όπως είχαν κάνει η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. «Κάποια στιγμή φάνηκε σαν να μπορούσαν να βγουν [από το πρόγραμμα], θα μπορούσαν να λάβουν μια πιστωτική γραμμή και η ανάπτυξη θα είχε επιστρέψει», αναφέρεται στο βιβλίο.

Άρα, μπορεί να κατηγορούσαμε τους Γιώργο Καλαντζή, Γιάννη Πασχαλίδη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους άλλους βουλευτές των «σαμαροβενιζέλων» επειδή ψήφιζαν τα μνημόνια, εκ των πραγμάτων όμως φαίνεται πως ακολουθούσαν τη σωστή γραμμή που θα οδηγούσε τη χώρα εκτός μνημονίων. Αν δεν μεσολαβούσε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι η Ελλάδα θα ήταν τώρα εκτός μνημονίων και θα βρισκόταν ήδη σε τροχιά ανάπτυξης.  Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αυτοδίκαια είναι υποψήφιος βουλευτής. Οι Γ. Καλαντζής και Γ. Πασχαλίδης έπρεπε να έχουν την ίδια ευκαιρία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ σωστά τους την έδωσε…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...