Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Μετά τη στοχοποίηση των νέων σειρά έχει ο ηλικιωμένος πληθυσμός!!!

Ημέρα:

Του Γιώργου Δημητρακάκη

Απορώ και εξανίσταμαι με αυτά που ακούω το τελευταίο χρονικό διάστημα για τους «αναλώσιμους ηλικιωμένους» για την οικονομισιά να τακτοποιήσουμε «καρανίκηδες» και να κάνουμε ψηφοθηρική πολιτική στον αδαή πολίτη!

Που θα φθάσουμε και τι άλλο θα ακούσουμε από το άλλοτε «μορφωμένο» πλεονέκτημα της αριστεράς; Πιστεύω η μόνη λύση είναι το βουλοκέρι στο αυτί μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές και να αποφασίσει για την κατάντια του ο λαός!!!
Αναρωτιέμαι αν πρέπει να καθιερωθεί για τους…. κυβερνώντες και βραβείο επιπέδου «Νόμπελ», για το … κατόρθωμα «κλωνοποίησης» που από συνταξιούχους δια μαγείας τους μετέτρεψαν σε αριθμούς!!!.
Αναρωτιέμαι αν πρέπει να καθιερωθεί βραβείο για να τους απονεμηθεί, γιατί οι κυβερνώντες- αριστεροί στα λόγια- σε χρόνο dt πέτυχαν μέχρι πρότινος το ακατόρθωτο, χωρίς κοινωνική έρευνα, χωρίς συνεργασίες, αλλά με πειραματόζωα μόνο τον απλό συνταξιούχο που τους τίμησε ή όχι!
Μας «κλωνοποίησαν» σε νούμερα, κάθε συνταξιούχος μετατράπηκε σε ένα αριθμό και οι πράξεις που χρησιμοποιούν δυστυχώς πάνω του είναι μόνο της αφαίρεσης και της διαίρεσης, είναι δείγμα ότι ίσως δεν γνωρίζουν ή δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ούτε και τα στοιχειώδη μαθηματικά, να μην αναφέρω άλλες επιστήμες: οικονομικά ή κοινωνικά ή ψυχολογία ή ανθρωπογεωγραφία ή …. Οι υπόλοιπες πράξεις: πρόσθεση, πολλαπλασιασμός είναι μόνο για τους «καρανίκηδες»!!!

Οι βασικές πράξεις της αριθμητικής σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να είναι τέσσερις για όλους τους πολίτες και οι απανταχού επιστήμες χίλιες τέσσερις. Έγιναν ειδικοί επιστήμονες πάνω στα πτώματα των συνταξιούχων! Ο παράγοντας άνθρωπος είναι κάτι το εξωπραγματικό, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας!!!
Αναρωτιέμαι αν με το κατόρθωμα τους αυτό, επιδιώκουν αυτό το βραβείο επιπέδου «Νόμπελ», το οποίο ίσως καθιερώθηκε τελευταία, ίσως και από το ΔΝΤ ή από κάπου… αλλού και το ασπάζονται οι… ηρωικοί αντιστασιακοί και όχι… υπόδουλοι!.
Αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι σε ανθρώπινο περιβάλλον ελευθερίας -στη χώρα των ανθρώπων που δίδαξαν και με τον τρόπο τους τη δημοκρατία- για ανάπτυξη, δημιουργία, ανταποδοτικότητα ή μέσα σε φυλακή με ένα νούμερο στην πλάτη και αλυσοδεμένος -όπως βλέπουμε σε παλιές αμερικάνικες ταινίες– με περιορισμούς, βασανισμούς, διαταγές, αυταρχικότητα, ασπασμό αρρωστημένων εμμονών, με μια καραβάνα στο χέρι για το πενιχρό γεύμα,…
Ποιος περίμενε τέτοια αντιμετώπιση για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες; Που στο κάτω – κάτω θεωρώ ότι έχουν και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης του προβλήματος με τις επιλογές τους. Γιατί όλα αυτά ισχύουν μόνο για τους απλοϊκούς πολίτες; Που ίσως μερικοί δεν μελέτησαν που έριχναν την ψήφο τους, δεν είχαν την διορατικότητα, τους παραπλάνησαν και δεν ισχύουν για όλους;
Τον νέο αφού του μείωσαν τις αποδοχές στα 480 ευρώ φυσικά με αντίστοιχη μείωση ασφαλιστικών εισφορών -χωρίς μελλοντική σύνταξη, τον έστειλαν στο εξωτερικό!!! Εξάλλου από που θα έχει έσοδα και το τωρινό ασφαλιστικό σύστημα;
Γνωστή η πορεία του συστήματος υγείας για όλους!
Εξαιρετικά σημαντικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η κοινωνική / οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων στις τωρινές και κυρίως στις μελλοντικές εξελίξεις της θνησιμότητας, γνωστή και η πορεία αυτής της κυβέρνησης!
Η πορεία είναι γνωστή αυτών που μας έστησαν στον τοίχο με την κατάντια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με τη αύξηση της θνησιμότητας.
Γνωστό ότι διαχρονικά διαπιστώνεται αύξηση της θνησιμότητας από χρόνιες παθήσεις (κακοήθη νεοπλάσματα και νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος), που χαρακτηρίζουν τον ηλικιωμένο πληθυσμό, ένας λόγος παραπάνω η μείωση των δαπανών για την υγεία, επιδεινώνουν την κατάσταση!
Γνωστό τοις πάσι ότι οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν, οι εισφορές των ασφαλισμένων αυξήθηκαν, οι συντάξεις θα μειωθούν, ασχέτως τι προπαγανδίζουν οι μεγαλόστομοι, με συνέπεια όλων αυτών να μειώσουν οι ασθενείς σημαντικά τις επισκέψεις στους ιατρούς, να μειώσουν τις συνιστώμενες θεραπείες,…!!
Αποτέλεσμα: Αύξηση της θνησιμότητας και διόρθωση του ασφαλιστικού ή τακτοποίηση των «καρανίκηδων» και της ψηφοθηρικής πολιτικής; Γιατί τα «κουκιά» είναι μετρημένα, όσες δαπάνες θα κόψεις από κάπου με αυτό το ποσό μπορείς να καλύψεις κάτι αναγκαίο, απλή οικογενειακή λογιστική!!!
Γι’ αυτό δεν επιθυμούν διευρυμένα μυαλά, σχολεία με σκέψη, ανωτέρου επιπέδου παιδεία στο λαό, φιλοσοφημένους, πρακτικούς πολίτες!!!
Από τέτοιο λαό που θέλουν και επεδίωξαν να πετύχουν, παίρνουν πιστεύω και τις αντίστοιχες ενέργειες / συμπεριφορές, γιατί όλοι δεν εκφράζονται με τη γραφή.

Δημητρακάκης Γεώργιος
Μαθηματικός –Αντιφίλιπποι

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...