Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από 1η Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Ημέρα:

spot_img

Την 1η Νοεμβρίου αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη των ωφελούμενων στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Καβάλας.

Αυτό ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Κοινωνικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρία Φραντζεσκάκη.

Πριν από δυο εβδομάδες επικυρώθηκε ο νέος κανονισμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

«Το πρόγραμμα «Στηρίζω» έληξε τον Φεβρουάριο του 2017 κι έτσι από 1η Μαρτίου και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ο δήμος Καβάλας κλήθηκε με τις προϋπάρχουσες λίστες των ωφελουμένων να κάνει διανομή. Ωστόσο έπρεπε νομικά να είμαστε καλυμμένοι και να μπορούμε να διαχειριζόμαστε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και θα έπρεπε να επικαιροποιηθούν εκ νέου οι λίστες. Πριν από δυο εβδομάδες επικυρώθηκε ο νέος κανονισμός του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» όπου τέθηκαν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η Μαρία Φραντζεσκάκη.

Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης τα όρια για τους δικαιούχους του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Οι αιτήσεις για τους νέους δικαιούχους που αρχίζουν την 1η Νοεμβρίου θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 του ίδιου μήνα και θα κατατίθενται στον ισόγειο χώρο του δημαρχείου στο πρώην γραφείο Τ.Ε.Β.Α.

«Τα όρια που θέσαμε είναι σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. του 2017 για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Πήραμε αυτά ως όρια κι έρχεται ο δήμος να καλύψει αυτές τις ανάγκες των ανθρώπων που δεν είναι δικαιούχοι αυτού του προγράμματος. Ο σκοπός μας είναι κανένας να μη μείνει εκτός «Κοινωνικού Παντοπωλείου» αν υπάρχει ανάγκη», συμπλήρωσε σχετικά η αντιδήμαρχος Καβάλας.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ελέγχονται τα δικαιολογητικά

Πέρα από τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, η κ. Φραντζεσκάκη είπε ότι υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας, ενώ τα δικαιολογητικά θα ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Από την άλλη δεν μπορεί να γίνεται κατάχρηση στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» με κάποιους που κρύβουν στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φραντζεσκάκη.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους

Από την πλευρά της η Ελισάβετ Μαμαλικίδου, κοινωνική λειτουργός, αναφέρθηκε στα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα οποία είναι: Αίτηση που χορηγείται στο δημαρχείο και στην ιστοσελίδα του δήμου. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον δήμο ή όποιο έγγραφο πιστοποιεί αυτή. Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας Ε1 και εκκαθαριστικό σημείωμα, συν το Ε9 σε περίπτωση που υπάρχει ακίνητο στο όνομα του ωφελούμενου. Αν είναι άνεργος χρειάζεται κάρτα ανεργίας σε ισχύ και ανά περιπτώσεις, αν είναι με αναπηρία, πιστοποίηση Κ.Ε.Π.Α. Μισθωτήριο συμβόλαιο αν υπάρχει ενοίκιο, αντίγραφο εξατομικευμένης έκθεσης των κοινωνικών λειτουργών που θα μπορεί να συνοδεύει τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικό πολυτεκνίας σε αντίστοιχη περίπτωση.

Τα Χριστούγεννα αναμένεται η πρώτη διανομή τροφίμων

Όπως ανέφερε καταληκτικά η Μαρία Φραντζεσκάκη σκοπός του δήμου είναι η διανομή των τροφίμων να γίνεται κάθε μήνα, πράγμα που θα εξαρτάται όμως από τους προμηθευτές. Σύμφωνα πάντα με την αντιδήμαρχο Καβάλας, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη διανομή θα γίνει τα Χριστούγεννα από τις αποθήκες του δήμου και στη συνέχεια από το χώρο όπου στεγαζόταν το «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο». Αν δεν επιτευχθεί η διανομή κάθε μήνα, τότε θα γίνεται κάθε δυο μήνες. Όσον αφορά τον αριθμό των δικαιούχων η κ. Φραντζεσκάκη είπε ότι αυτός δεν είναι σαφής, ωστόσο θα κυμαίνεται περίπου στα προηγούμενα δεδομένα, δηλαδή 200 άτομα από την Καβάλα και 150 από τη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...