Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025

Καθαρισμός και αποθήκευση ρούχων: Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Όλες μας θέλουμε να διατηρούμε τα καλά μας φορέματα στη κατάσταση που τα είχαμε αγοράσει. Αυτό όμως απαιτεί περισσότερο χώρο στην αποθήκευση και η διαδικασία καθαρισμού είναι πιο περίπλοκη από απλά μπλουζάκια και φούστες. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές καθαρισμού και αποθήκευσης για καλύτερα αποτελέσματα.

Καθαρισμός

Ο εύκολος τρόπος είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που είναι ειδικός στον καθαρισμό των ρούχων. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που το ρούχο έχει σύνθεση από υφάσματα όπως μετάξι, ταφτά ή δαντέλα.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις η διαδικασία είναι η ακόλουθη.

Αφαιρέστε σημάδια και τοπικούς λεκέδες με σπρέι στεγνού καθαρισμού.

Χρειάζεστε μόνο ένα κομμάτι υγρού πανιού και ένα σπρέι καθαρισμού. Ψεκάστε τοπικά στα σημεία των λεκέδων και αφήστε το μερικά λεπτά. Στη συνέχεια χτυπήστε το ελαφρώς με το υγρό πανί για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα του λεκέ. Τα σπρέι δεν είναι κατάλληλα για όλα τα υφάσματα και υπάρχουν ειδικά σπρέι για κάθε είδος λεκέ. Ακολουθήστε τις οδηγίες τις συσκευασίας ή μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα στην ανάποδη πλευρά του υφάσματος για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα καταστρέψετε. Στη συνέχεια με ένα απλό πιστολάκι για τα μαλλιά μπορείτε να απομακρύνεται και τα υπολείμματα του σπρέι.

Ανεξάρτητα από το ύφασμα του ρούχου, ο πιο ασφαλής τρόπος να πλύνετε είναι από την ανάποδη πλευρά του. Το βυθίζεται σε μία λεκάνη με ζεστό/χλιαρό νερό (30 με max 40 βαθμούς) και αφήστε το εκεί για μερικές ώρες ώστε να μαλακώσει . Έπειτα με χρησιμοποιώντας ένα πανάκι ή μία οδοντόβουρτσα μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες με απορρυπαντικό και στη συνέχεια το ξεπλένετε βυθίζοντάς το στο νερό και γυρνώντας το απαλά στη λεκάνη

Για να στεγνώσετε το ρούχο καλό είναι να μην το απλώσετε βρεγμένο καθώς το βάρος μπορεί να αλλάξει τις διαστάσεις του ρούχο επιμηκύνοντάς το. Αφήστε το να στεγνώσει καλά αρχικά πάνω σε μία πετσέτα και στη συνέχεια μπορείτε να το απλώσετε άφοβα όπως και τα υπόλοιπα ρούχα.

Αποθήκευση

Επειδή συνήθως δε φοράμε τα καλά μας ρούχα συχνά, αν το φόρεμα πιάνει χώρο κρεμασμένο στην ντουλάπα σας μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε ένα κουτί που έχετε κρατήσει από τα παλιά σας παπούτσια ή μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε χαρτοπωλείο. Αν το κουτί δεν είναι ειδικό για αποθήκευση ρούχων, καλό είναι να το τυλίξετε μέσα σε ένα κομμάτι υφάσματος, ώστε αν το κουτί βγάλει χρώμα να μη περάσει μέσα στο ρούχο.

Για το δίπλωμα ξεκινήστε από τα μανίκια. Διπλώστε πρώτα τα μανίκια και στη συνέχεια το κάτω μέρος του ρούχου αν πρόκειται για φόρεμα ή κάποια μακριά μπλούζα και στη συνέχεια γυρίστε το επάνω μέρος πάνω από το διπλωμένο κάτω μέρος.

Αν πάλι επιθυμείτε να μην αποθηκεύσετε τα ρούχα σας, μπορείτε προληπτικά να κρεμάσετε κάποια σκοροκτόνα (υπάρχει πληθώρα τέτοιων στην αγορά) ώστε να προστατεύετε τα ρούχα σας κάθε εποχή. Σκοροκτόνες κρεμάστρες, αυτοκόλλητα ή φυλλαράκια θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και θα κρατήσουν τα ρούχα σας μακριά από τους σκόρους!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανεξάρτητη επιτροπή θα παρακολουθεί συνεχώς την αποθήκη CO2 στον Πρίνο  

Γιώργος Συλαίος: Θα αξιολογούμε συνεχώς κάθε τεχνική έκθεση και...

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προετοιμάζεται για τον χειμώνα

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και προστασία των...

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων του Δήμου Καβάλας

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00, θα ηχήσουν...

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές του 2028

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ανάρτηση – δήλωση...

Η Άντζελα Γκερέκου Στρατηγική Σύμβουλος της Διοίκησης της Kourtidis Group

Στο 4ο Συνέδριο της Remax Choice του Ομίλου Κουρτίδη...

Άνοιξε η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας “Αστερούπολη 2025”

Εντυπωσιακή και απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα των χριστουγεννιάτικων...

Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν e-mail του ΥΠ.ΑΝ. για «ΔΩΡΕΑΝ πακέτο γιορτών»

Ακόμη ένα παραπλανητικό e-mail εντοπίστηκε να διακινείται τις τελευταίες...

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι» 

Μακάριος Λαζαρίδης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα λάβουν...