Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, 2025

Ενενήντα οικογένειες Σύριων προσφύγων αναμένονται στο «Ασημακοπούλου»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Ενενήντα οικογένειες Σύριων προσφύγων και είκοσι ασυνόδευτα παιδιά αναμένονται από το Χέρσο του Κιλκίς, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» το επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη (27/10), η εκπρόσωπος των «Γιατρών του Κόσμου» στην Καβάλα, Άννα Γιοβανιού. 

Μετά το Χαλκερό και τα 300 άτομα που φιλοξενούνταν εκεί, αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» φιλοξενούνται συνολικά 104 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύριοι και δυο οικογένειες από το Ιράκ.

Τα μαθήματα γίνονται εντός του «Ασημακοπούλου», καθώς ο αριθμός των παιδιών είναι μικρός

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού, την Τετάρτη ήταν στην Καβάλα ο απεσταλμένος του κ. Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε τους χώρους του πρώην στρατοπέδου.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε η κ. Γιοβανιού, στο χώρο έχει γίνει μια δομή για τα ιατρεία των «ΓτΚ», η μεσαία δομή στο ίδιο κτίσμα, έγινε χώρος για τις γυναίκες και στην τρίτη δομή έγιναν τρεις αίθουσες, νηπιαγωγείου και διδασκαλίας για τα παιδιά. Επειδή ο αριθμός των παιδιών όμως είναι πολύ μικρός, αποφασίστηκε να μην πάνε σε σχολείο, αλλά τα μαθήματα να γίνονται εντός του «Ασημακοπούλου».

Όταν ολοκληρωθούν οι δομές θα εγκατασταθούν στο πρώην στρατόπεδο οι πρόσφυγες από το Χέρσο

Γίνονται μαθήματα αγγλικών και αραβικών, ενώ υπάρχει και νηπιαγωγός που είναι επίσης πρόσφυγας. Δέκα προσφυγόπουλα είναι από 0 έως 4 ετών, 19 από 6 έως 12 ετών και 9 παιδιά είναι του νηπιαγωγείου. Να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά είναι εμβολισμένα. Όπως ανέφερε η κ. Γιοβανιού οι εργασίες στα τέσσερα πρώτα κτήρια, εκεί που γινόταν οι συναυλίες το καλοκαίρι, έχουν ήδη αρχίσει για να υποδεχτούν τις ενενήντα οικογένειες Σύριων και τα είκοσι ασυνόδευτα παιδιά, κάτι που θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στις δομές.

Μια μικρή επισήμανση στα όσα είπε η κ. Γιοβανιού έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος την ευχαρίστησε, τονίζοντας ότι μέσω αυτής «αποκτάμε κι εμείς πληροφόρηση, την οποία συστηματικά μας στερεί το υπουργείο και η κυβέρνηση. Ερήμην μας, αλλά και δήμου, διαχειρίζονται το θέμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μ. Λαζαρίδης: «Κάνουμε την αγορά εργασίας πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο σύγχρονη»

Τη ριζική βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας κατά...

Εικαστικό αφιέρωμα στον Θέμη Κελέκη

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το 3ήμερο εικαστικό αφιέρωμα (έκθεση...

Εκδήλωση για το νομοθετικό πλαίσιο παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων

Ο Δήμος της Θάσου, η Αντιδημαρχία Τουρισμού και η...

Δεν ανακαλείται η αύξηση στο τέλος παρεπιδημούντων

Γιάννης Προμούσας: Η επιβάρυνση είναι μικρή για τους επαγγλεματίες...

Απόφαση του ΣτΕ ξεμπλοκάρει την οικοδομική δραστηριότητα 

Σωτήρης Λαζαρίδης: Εμείς θέλουμε έναν Ν.Ο.Κ., που να καθορίζει...

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι» αν κλείσει το δημοτικό ραδιόφωνο

«Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά σε...

Καβάλα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Έχοντας ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για...