Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Ο σύλλογος «Φίλιπποι» της Θεσσαλονίκης επανασυνδέει τις σχέσεις του με την κοινωνία της Καβάλας

Ημέρα:

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο, είχε το πρωί της Τρίτης (18/4) ο πρόεδρος του Συλλόγου Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης «Οι Φίλιπποι», Δημήτρης Παπαχριστόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ενημερώθηκε για την επιτυχή παρουσία του Συλλόγου στην Νέα Υόρκη με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας , στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνει ο Σύλλογος για την τακτοποίηση των σπουδαστών της Καβάλας σε εστίες.

Προσπάθειες του Συλλόγου ”Οι Φίλιπποι” για επανασύνδεση με την κοινωνία της Καβάλας

Ο κ. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε το Δ. Παπαχριστόπουλο στενό συνεργάτη της Καβάλας στην Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με  εθελοντική διάθεση προσφοράς, που επίσης προσπαθεί και για την προβολή της Καβάλας στην συμπρωτεύουσα.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι όταν έρχεται στην Καβάλα, αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αφού μεταφέρει τις ευχές όλων των Καβαλιωτών που μένουν και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη.

”Ο Σύλλογος κάνει πολλές προσπάθειες, ώστε να επανασυνδεθεί με την κοινωνία της Καβάλας. Στέκεται αρωγός σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση και επικοινωνία”, δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος παρέδωσε στον αντιπερεφερειάρχη ένα αναμνηστικό δώρο από το πρόσφατο ταξίδι του συλλόγου στην Νέα Υόρκη.

Τα 272 φτάνουν πλέον τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Καβαλιωτών αριθμεί περί τα 272 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ πλέον διαθέτει και τμήμα νεολαίας που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά. ”Φέτος σκεφτήκαμε να προσεγγίσουμε  τους νέους Καβαλιώτες φοιτητές που σπουδάζουν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στην εύρεση της φοιτητικής στέγης των σπουδαστών για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Είναι ένα θέμα που το επεξεργαζόμαστε. Βρισκόμαστε σε κάποιες συνομιλίες, αλλά είναι ένα δύσκολο ζήτημα, αφού η στέγη στα Α.Ε.Ι. και τα Τ.Ε.Ι. της συμπρωτεύουσας είναι περιορισμένη. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από Καβαλιωτάκια που σπουδάζουν εκεί. Συγκεκριμένα σπουδάζουν τουλάχιστον 130 παιδιά κάθε έτος. Και μάλιστα αυξάνονται κάθε χρόνο. Όλα αυτά τα στοιχεία τα επεξεργάζεται ο Σύλλογός μας και ευχόμαστε να ξεπερνιέται κάθε χρόνο ο μέσος όρος”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπαχριστόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...