Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Αττικής

Ημέρα:

Κοινή πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, ξεκινούν από την Τρίτη (28/11) ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ», το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών «Ο Άγιος Νέστωρ» και το σωματείο υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Για την πρωτοβουλία αυτή δόθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/11) συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας, ώστε να συνδράμουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους.

Οι ανάγκες εντοπίζονται στη συγκέντρωση πόσιμου νερού, ελαιολάδου, ξηράς τροφής και σχολικών ειδών

«Χρειάζονται στοχευμένες δράσεις, ώστε η βοήθεια να πιάσει τόπο για τους πλημμυροπαθείς. Οι ανάγκες εντοπίζονται στη συγκέντρωση πόσιμου νερού, ελαιολάδου, ξηράς τροφής, αλλά και σχολικών ειδών. Οι ανάγκες των ανθρώπων είναι άμεσες. Στην προσπάθεια των τριών συλλόγων, θα συνδράμει και η περιφερειακή ενότητα Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος συμπληρωματικά ευχήθηκε να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια ανάγκη για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Δεκτές και προσφορές σε χρήμα

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της «ΠΝΟΗΣ», Ιωάννα Χατζηβαρύτη, υπογράμμισε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες του συλλόγου, όπως για τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου το 2007, αλλά και στη Μυτιλήνη, στο θέμα του προσφυγικού, αναλήφθηκαν και στο παρελθόν.

«Είναι τραγική η κατάσταση, που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας στη Δυτική Αττική, που έχουν ξεσπιτωθεί. Επικουρικά, μαζί με τους άλλους συλλόγους, με την όποια δύναμη έχουμε, θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, ενώ όποια άλλη βοήθεια επιθυμεί να προσφέρει κάποιος συμπολίτης μας, με προσφορά σε χρήμα είναι ευπρόσδεκτη, την οποία θα μεταφράσουμε εμείς σε είδος. Ως σύλλογος από ίδια μέσα, θα προσφέρουμε τρόφιμα και σχολικά είδη».

Μέχρι και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνεται η βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Εκ μέρους του συλλόγου «Άγιος Νέστωρ», η Νίκη Ανέστη σημείωσε ότι η συγκέντρωση ειδών θα ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης (28/11) και θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα (4/12), ενώ τέλος, η Φιλιππία Κοχλιαρίδου, πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, δήλωσε ότι τα είδη θα συγκεντρώνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Καβάλας «Νικόλαος Μάρτης» από την 28η Νοεμβρίου έως και την 4η Δεκεμβρίου 2017, από τις 09:00 έως τις 14:00, τις εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ»: 2510 232211 ή να καταθέσουν άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό (Alpha Bank, IBAN GR 6601408000800002320003799) με τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.

Η παράδοση των ειδών θα γίνει οργανωμένα από τον Σύλλογο των Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας-Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας, ο οποίος δέχτηκε να υποστηρίξει με τον συγκεκριμένο τρόπο τη δράση αυτή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...